Kim Leine

Bookmate
Bookmate
9Books45Followers
Kim Leine debuterede i 2007 med romanen »Kalak«. Det helt store gennembrud kom med »Profeterne i Evighedsfjorden«, som han har modtaget både De Gyldne Laurbær og Nordisk Råds Råds Litteraturpris for.
Bookmate
Bookmateadded a book to the bookshelfKim Leine8 months ago
Manden E lever en ensom og anonym tilværelse dedikeret til virksomheden Dansk Standard, som standardiserer størrelsen på alt fra indkøbskurve til fatninger på elpærer. Arbejdet holder kaos under kontrol, som hans søster, Mette, siger. Hun er læge, plages af et formørket sind og prøver jævnligt at tage livet af sig. Da hun bliver indlagt med alvorligt blodtab efter at have foretaget en abort på sig selv, begynder E’s ordnede tilværelse at blive gennembrudt af en anden skræmmende og voldelig virkelighed, og snart ved han ikke længere, hvem han selv er.
Bookmate
Bookmateadded a book to the bookshelfKim Leine2 years ago
En selvstændig efterfølger til Kim Leines prisbelønnede bestseller Profeterne i Evighedsfjorden.
Bookmate
Bookmateadded a book to the bookshelfKim Leine3 years ago
År 2025, Tasiilaq i Østgrønland.

Det er sommer, og solen går aldrig ned. Det præger indbyggerne, der søvnløst famler rundt i lyset og lever, drømmer og dør, mens krigen raser nede i Europa.

De søvnløse er en stafetroman, hvor synsvinklen snor sig fra person til person, og hvor centrum er byens sygehus.
De søvnløse, Kim Leine
Kim Leine
De søvnløse
 • 169
 • 16
 • 6
 • 17
da
Books
Bookmate
Bookmateadded a book to the bookshelfKim Leine3 years ago
Marts 1918. Tvillingerne Kaj og Ib Gottlieb rejser til Finland for at deltage som frivillige i borgerkrigen der netop er brudt ud deroppe, og deltager i stormen på byen Tampere.

Efter dette møde med krigen følger vi dem, hver for sig og sammen, i den lange fredstid, op gennem 20’ernes og 30’ernes tiltagende nazificering og uroligheder i Danmark og Tyskland, med afstikkere til Mellemøsten og USA.

Og med ét er de tilbage i krigen, i besættelsestid og modstandskamp, hvor de balancerer på en knivsæg i deres legen kispus med Gestapo i Københavns gader. Men hvor er afgrunden; er den i krigen eller i freden, eller er den et helt tredje sted?
Afgrunden, Kim Leine
Kim Leine
Afgrunden
 • 245
 • 20
 • 2
 • 45
da
Books
Bookmate
Bookmateadded a book to the bookshelfKim Leine3 years ago
Dybt inde i skoven bor Skærv og hendes familie, forældrene Frejk og Godiva og broderen Nor. Her lever de som Skovfolk i pagt med naturen. Men da Skærvs familie bliver taget som slaver af fyrsten, må hun pludselig klare sig selv. Og hvordan overlever man helt alene i skoven, når man føler sig som den mest forladte pige i hele verden? Og hvad nu, hvis ikke alt er, som det ser ud til at være?

En storslået og magisk fortælling på tværs af tid og sted om venskaber, overlevelse, livet og døden.

Mesterlige Kim Leine har skrevet en helt særlig fortælling for børn. En fortælling, der fører læseren på en rejse igennem ukendt land og til den anden side af havet.
Bookmate
Bookmateadded a book to the bookshelfKim Leine3 years ago
I Tunu, der betyder bagside/ryg på østgrønlandsk giver Kim Leine et portræt af et års begivenheder i et lille grønlandsk samfund, der altid er tæt på livets ekstremer: naturen og døden - og livsintensiteten.

Tunu er en roman i mange fortællinger, der beretter om et år i en unavngiven bygd med fodboldkampe, kortspil, voldtægter, kærlighedshistorier, drab, drukneulykker, tandudtrækninger og pludselig lykke - alle livets store og små dramaer.
Tunu, Kim Leine
Kim Leine
Tunu
 • 103
 • 14
 • 1
 • 10
da
Books
Bookmate
Bookmateadded a book to the bookshelfKim Leine3 years ago
En kvinde sparkes ud over en klippe og falder i døden. Koloniens danske præst, Morten Falck, længes hjem. Hans grønlandske hjælpepræst fortæres af vrede og sorg. Fjendskabet vokser mellem grønlændere og kolonister. Der kommer skib én gang om året.

Langt inde i landet er der udbrudt oprør blandt de kristne grønlændere, ledet af profeterne Habakuk og Maria Magdalene, hans kone. De drømmer om frihed, lighed og broderskab, 4.000 km nordvest for Paris og Den Franske Revolution.
Bookmate
Bookmateadded a book to the bookshelfKim Leine3 years ago
Kim er vokset op i en Jehovas Vidne-koloni langt ude på landet i Norge. Faren bliver udstødt af sekten og flytter til Danmark, og da Kim er 17 år flygter han ned til ham. Han finder en far, der er god at snakke med, og som er tolerant. Men faren begynder at misbruge Kim. Kalak er et dødsridt af en erindringsroman om incest, narkomani og Grønland i 90'erne.
Kalak, Kim Leine
Kim Leine
Kalak
 • 452
 • 26
 • 12
 • 56
da
Books
Bookmate
Bookmateadded a book to the bookshelfKim Leine3 years ago
Kim Leine tager i denne roman igen udgangspunkt i sin egen families historie, idet hovedpersonen Erik er bygget over Leines egen farfar. Valdemarsdag udspiller sig over en enkelt dag - den 15. juni 1938. På denne dag myrdede Erik sin kones elsker - en gerning han fik livstidsstraf for. Efter drabet er det Eriks plan straks at melde sig selv, men han kan ikke få sig selv til det …
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)