bookmate game
Jakob Ejersbo

Revolution

I Revolution møder vi Sofie, der er halvt dansker, halvt grønlænder og på forunderlig, fantastisk, munter vis og efter mange, mange afstikkere havner i Afrika, hvor hun for første gang nogen sinde føler sig hjemme. Vi møder unge indiske piger, der forsøger at slippe ud af deres familiers jerngreb, og Samantha, hovedpersonen i Eksil. Vi er nede i tanzanit-minerne, hvor både voksne og børn arbejder under gruopvækkende forhold, og hvor menneskeliv regnes for intet; vi er i USA, hvortil en af de sorte piger fra Moshi er rejst for at få den chance, hun på grund af sin hudfarve aldrig kunne få i Afrika, og vi er i Helsinki, hvor vi møder Jarno, der har fået job som nattevagt.
372 printed pages
Original publication
2010
Publication year
2010
Publisher
Gyldendal

Other versions

Have you already read it? How did you like it?
👍👎

Impressions

  Ginie Finkenshared an impression5 years ago

  Jeg startede med at læse Eksil og fortsatte med den her. Det er meget sjovt at stifte bekendskab med dem igen, især fordi historierne i Revolution er så forskellige. Den er lavet som kapitler, der hvert omhandler en ny person. Fællesbetegnelsen for størstedelen er at de har en tankevækkende historie at fortælle, så da jeg brugte ordet skovt havde det ikke noget med personernes historier at gøre.

  Thomas Bakshared an impression6 years ago
  👍Worth reading
  🎯Worthwhile
  🚀Unputdownable

  Fantastisk - samler et godt billede af skæbnerne i de andre bøger

  Inger Oddershedeshared an impression2 years ago
  👍Worth reading

Quotes

  Kasper Enevold Nielsenhas quoted2 years ago
  Min mor døde da jeg var et lille barn, og min far giftede sig igen, med en kvinde, som havde to små døtre og en stor søn i forvejen – Edward – han var seks år ældre end mig. Jeg kom i skole som elleveårig i 1979 og var der i tre år; så havde min far ikke råd til mere, for man skal have penge til skoleuniform og materialer, og man skal også betale lidt i inspektørens hånd. Og så kan man ikke hjælpe med arbejdet derhjemme, når man går i skolen. „Hvis du alligevel ikke kan komme til at gå i skole i mange år, så er der ikke noget du kan bruge det til.“
  Kasper Enevold Nielsenhas quoted2 years ago
  Du dér!“ siger den flotte og smiler. „Kom nu herhen.“ Hun klapper på bænken ved siden af sig. Jeg tror hun er et par år ældre end mig. „Jeg hedder Salama,“ siger hun og rækker mig hånden.
  Kasper Enevold Nielsenhas quoted2 years ago
  Men det er ikke kun gamle tykke mænd, som kommer her. Også Faizal, som er discjockey på Moshi Hotel. Flotte solbriller, smart T-shirt, stort ur i guld. Faizal er den mest spændende mand jeg har mødt. Jeg kan ikke få mine tanker væk fra ham. Og om natten, når jeg drømmer: Faizal, Faizal, Faizal.

  „Mange tak, smukke pige,“ siger han når jeg serverer hans mad. Og Faizal kigger meget på mig, men jeg lader som ingenting.

On the bookshelves

  Trine Juhl Røn
  Ventende bøger
  • 344
  • 52
  Bookmate
  Jakob Ejersbo
  • 6
  • 16
  Ginie Finken
  Den samlede pakke
  • 235
  • 9
  Kasper Enevold Nielsen
  Annes
  • 393
  • 6
  Michael Juul Højbjerg Lerche
  Jakob Ejersbo's Afrika trilogi
  • 3
  • 6
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)