4 3 2 1, Paul Auster
da
Books
Paul Auster

4 3 2 1

Read
1,269 printed pages
 • 🎯5
 • 🚀5
 • 👍3
Paul Austers største, mest hjerteskærende og overbevisende roman. En overvældende og overraskende fortælling om arv og miljø, om kærlighed og livet selv.
Den 3. marts 1947 bliver Archibald Isaac Ferguson født på hospitalet i New Jersey. Fra det øjeblik han kommer til verden, tager familiens liv fire samtidige og uafhængige retninger. Hver af de fire versioner af Ferguson bliver tryllebundet af den skønne og mageløse Amy Schneiderman, og hver af de fire Ferguson'er får hver deres egen helt enestående relation til hende. Som læser følger man alle fire i medgang og modgang. Forskellige liv og dog det samme.
Paul Austers roman 4 3 2 1 er intet mindre end et mesterværk.
Impression
Add to shelf

Other versions

4 3 2 1, Paul Auster

One fee. Stacks of books

You don’t just buy a book, you buy an entire library… for the same price!

Always have something to read

Friends, editors, and experts can help you find new and interesting books.

Read whenever, wherever

Your phone is always with you, so your books are too – even when you’re offline.

 • 🎯Worthwhile5
 • 🚀Unputdownable5
 • 👍Worth reading3
Sign in or Register
Lise Lindenborg Jensen
Lise Lindenborg Jensenshared an impressionlast year
💡Learnt A Lot
🎯Worthwhile
🚀Unputdownable

Endnu et Auster-pletskud!

Anne
Anne shared an impressionlast year
👍Worth reading
🔮Hidden Depths
🎯Worthwhile
🚀Unputdownable

Fantastisk bog

Mette Bach-Larsen
Mette Bach-Larsenshared an impression2 years ago
🎯Worthwhile

Fantastisk

Web-Tjek.dk v/Lone Funch Damsgaard
Web-Tjek.dk v/Lone Funch Damsgaardhas quoted2 months ago
Ifølge det, Lew havde fortalt Millie, eller hvad Millie sagde, han havde fortalt hende, var der et fjerde Ferguson-barn, en pige født tre eller fire år efter Stanley, på den tid, hvor familien havde slået sig ned i Duluth og Ike ledte efter arbejde som matros på et skib på de store søer, en række måneder, hvor familien levede i ekstrem fattigdom, og fordi Ike var væk, da Fanny fødte barnet, og fordi det var i Minnesota og det var vinter, en særlig kold vinter på et særlig koldt sted, og fordi huset, de boede i, kun var opvarmet af et brændekomfur, og fordi pengene var så små, at Fanny og drengene var nødt til at leve af ét måltid om dagen, var tanken om endnu et barn, der skulle brødfødes, så skræmmende, at hun druknede sin nyfødte datter i badekarret.
Niels Prætoius
Niels Prætoiushas quotedlast year
Der går flere måneder, og gradvist holder de op med at mindes, for det bliver svært at tale nu, svært overhovedet at huske, ikke fordi Hank og Frank er gamle, men fordi de er blevet kasseret, og sko, der ikke længere plejes, svækkes hurtigt, deres ydre tørrer ud og sprækker, når de ikke længere bliver pudset, deres indre stivner, når menneskefødder ikke længere forsyner dem med den olie og fugt, der er nødvendig for at forblive bløde og smidige, og langsomt men sikkert begynder de kasserede sko at minde om klodser af træ, og træ er et materiale, der ikke kan tænke eller tale eller huske, og nu, hvor Hank og Frank er kommet til at ligne to træklodser, er de næsten i koma, de befinder sig i en skyggeverden med sorte tomrum og næsten udslukte flammer, og så ufølsomme er deres kroppe blevet i løbet af deres langvarige indespærring, at de intet føler, da Quines treårige søn Timothy stikker fødderne i dem en eftermiddag og tramper leende rundt i lejligheden, og da hans mor ser hans små fødder i de enorme, komatøse sko, begynder hun også at le.
JB
JBhas quotedlast year
Der havde aldrig været og ville aldrig komme en enkelt Gud, men der var guder, mange guder fra mange forskellige steder, deriblandt de græske guder, som boede på Olympen, Athene, Zeus, Apollo og de andre, som havde boltret sig gennem de første to hundrede femoghalvfems sider af Odysseen, og det, som guderne holdt mere af end noget andet, var at blande sig i menneskenes affærer. De kunne simpelthen ikke lade være, det var det, de var født til at gøre. På samme måde som bævere ikke kunne lade være med at bygge dæmninger, tænkte Ferguson – eller katte ikke kunne lade være med at pine mus. Udødelige væsner, jovist, men væsner med for meget fritid, hvilket ville sige, at intet kunne forhindre dem i at udtænke deres pikante, ofte grufulde underholdning.
Nye romaner, Lindhardt og Ringhof
Lindhardt og Ringhof
Nye romaner
 • 41
 • 335
Store amerikanske romaner, Saga Egmont
Slægtsromaner, Bookmate
Bookmate
Slægtsromaner
 • 13
 • 85
Paul Auster, Bookmate
Bookmate
Paul Auster
 • 23
 • 15
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)