da
Books
Kazuo Ishiguro

Vi forældreløse

Kazuo Ishiguro er modtager af Nobelprisen i litteratur 2017.

Christopher Banks vokser op i Shanghai i begyndelsen af det tyvende århundrede. Da Christopher endnu er barn, forsvinder først hans far, som er indblandet i opiumshandel, og siden også hans mor sporløst. Christopher sendes som forældreløs til sin tante i London, hvor han vokser op og bliver uddannet på Cambridge. Senere bliver han detektiv.
I 1937 beslutter han sig for at rejse tilbage til det krigshærgede Shanghai for endelig at finde ud af, hvad der i sin tid skete under hans forældres mystiske forsvinden.
384 printed pages
Original publication
2017
Publication year
2017
Publisher
Gyldendal
Translator
Jørgen Nielsen
Have you already read it? How did you like it?
👍👎

Impressions

 • gdfuniversshared an impressionlast year
  👍Worth reading
  🚀Unputdownable

  Har hvirvlet mig ind ind i en af Kazuo Ishiguros tre romaner skrevet om tiden i skyggen af fascismens opblomstring i 1930ernes Shanghai. En detektivhistorie drevet af forfatterskabets vidtstrakte fascination af vekselvirkningen mellem virkelighed/erindring/relation. En ung detektivs rejse tilbage til barndommens Shanghai i jagten på sine forsvundne forældre.

  Her finder han den detektiv, som ledte efterforskningen efter hans forældres forsvinden.

  “Jeg trådte ind i et lille rum. Der var intet vindue, men skillevæggene gik ikke helt op til loftet – de sidste tredive-fyrre centimeter var der trådnet – så lys og luft kunne cirkulere. Alligevel var aflukket beklumret og mørkt, og selv om eftermiddagssolen strålede udenfor, resulterede det kun i at trådnettet kastede mærkelige mønstre på gulvet. Skikkelsen som lå på sengen, sov tilsyneladende; men bevægede så benene da jeg stillede mig i mellemrummet mellem sengen og væggen. Den enøjede mand mumlede et eller andet og forsvandt og lukkede døren efter sig”•

  Det er en fantastisk roman. Anbefaler.

 • Mette Rongstedshared an impression3 years ago
  👍Worth reading
  💧Soppy

  Fantastisk

 • Leif Skytteshared an impression4 years ago
  👍Worth reading

  Fremragende roman

Quotes

 • behnamfasihihas quoted2 years ago
  sandheden er langt mere prosaisk
 • behnamfasihihas quoted2 years ago
  havde forregnet mig
 • behnamfasihihas quoted2 years ago
  gik en stor rødmosset

On the bookshelves

fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)