bookmate game

Ugens bog

Bookmate
329Books236.9KFollowers
En god bog hver uge.
  Bookmateadded a book to the bookshelfUgens bog2 days ago
  »Kronos’ drømme« af Martin Larsen er udkommet efter forfatterens død (December 2022) med efterord af Peter Højrup, René Jean Jensen og Janne Breinholt Bak, der har redigeret romanen færdig.

  Det er en monstrøs global western; en fabulerende fortælling med knopskydende historier om blandt andre de tre kvinder Ella, Harriet og Fran, der i slutningen af 1800-tallet befinder sig i en diligence på vej mod nye verdener.

  Romanen udfolder historier om livet i minebyen Whitlock med afstikkere til andre steder på jorden. Bizarre, dagligdags, bevægende, usædvanlige, lattervækkende og ekstremt blodige historier. Uformående cowboys og handlekraftige kvinder, malere og skuespillere, svindlere, drømmere, hvalfangere, præster og minearbejdere indgår i en kakofoni med alle deres fortællinger, lidenskaber, illusioner og bedrag.
 • Bookmateadded a book to the bookshelfUgens bog9 days ago
  Mænd fra forskellige civilisationer består af ni fortællinger, der på én og samme tid fremtræder selvstændige og forbundne. I hver historie og civilisation findes de samme mænd, og i jagten på frigørelse og Vestens selv iscenesættende lykke kortlægges verdens absurde virkelighed og livets paradokser.
 • Bookmateadded a book to the bookshelfUgens bog16 days ago
  Sui forlader sin mand uden helt at kunne forklare hvorfor. Da hun modtager et brev om, at hendes ukendte bedstefar har ladet hende arve en hytte på Citronbjerget, beslutter hun sig for at rejse fra Danmark til Korea. Selvom Sui har rødder i landet, er alt fremmed. Selv hytten føles ubekvem, da den tårnhøje bedstefar har dimensioneret den efter sin egen krop. Kan hun overhovedet spejle sig i ham, når han er død? Hvem er den mand, der opsøger hende og påstår, at de kender hinanden? Og hvorfor ligger der bittesmå påfuglevifter i tændstikæsker i køleskabet? Da hyttens gartner anklages for mordbrand, og hans datter forsvinder, suges Sui ind i et familiedrama, der forankrer hende på bjerget og sætter hendes skilsmisse i et andet lys.
 • Bookmateadded a book to the bookshelfUgens bog23 days ago
  En kraftfuld og stor roman om en mor og en far. Deres tolv børn — fjorten alt efter, hvordan man regner. Og en mørk familiehemmelighed.

  TESTAMENTE er en stærk familiehistorie, der udspiller sig i den finske del af Tornedalen i 1980’erne.
 • Nina Wäha
  Testamente
  • 115
  • 59
  • 8
  • 21
  da
  Books
 • Bookmateadded a book to the bookshelfUgens boglast month
  Migranternes historie er den moderne verdens historie, synes Sebald at sige. Menneskeliv, der har været stabile og ensartede i århundreder, rives op med rode og plantes om. I de fire lange fortællinger i De udvandrede fortæller han den historie ved at fortælle de individuelle historier, f.eks. om jøden, der nåede at forlade Tyskland i tide, men altid bar sin fortid med sig.
 • Bookmateadded a book to the bookshelfUgens boglast month
  En kvinde ligger i sengen med feber, da en håndfuld mennesker fra hendes fortid pludselig står krystalklart frem for hende. En ekskæreste som nu er en berømt tv-vært, en veninde der forsvandt sporløst fra den ene dag til den anden, et kærlighedsforhold uden nogen fremtid. I feberens spændte tilstand tænker hun tilbage på alle de møder og tilfældigheder, der udgør et liv.
 • Bookmateadded a book to the bookshelfUgens boglast month
  I Caracas i Venezuela står Adelaida Falcón over sin mors grav og må sige farvel. Adelaida efterlades i en overvældende ensomhed og sorg midt i et land, hun ikke længere kan kende: Hendes barndoms stabile og blomstrende Venezuela er nu præget af en brutal og blodig revolution. Revolutionens børn er klar til at tage de allermest rå metoder i brug — og inden Adelaida ser sig om, har hun ikke bare mistet sin mor, men alt, hvad hun ejede.
 • Bookmateadded a book to the bookshelfUgens bog2 months ago
  Okonkwo er kendt viden om som en stor bryder og kriger, og han er en af landsbyen Umuofias mest lovende mænd. I modsætning til sin far, som han foragter, er Okonkwo hårdtarbejdende, tapper og stolt, og hans største ambition er at blive en af stammens stormænd. Han har fra et fattigt udgangspunkt langsomt arbejdet sig hen imod dette mål, da sort uheld tvinger ham og hans familie ud i syv års landflygtighed. Da de endelig kan vende hjem til Umuofia, hvor Okonkwo planlægger at tage fat, hvor han slap, har alting forandret sig; engelske missionærer har gjort deres indtog og medbragt britisk administration og retsvæsen. Som følge heraf er stammens ældgamle traditioner og hierarkier i opbrud, og Okonkwo ser magtesløs til, mens alt omkring ham falder fra hinanden.
 • Bookmateadded a book to the bookshelfUgens bog2 months ago
  DE FORENDE handler om kvinder og mænd, der forsøger at leve som mand og kone. Og om kvinder og mænd, der forsøger at være forældre. Det er ikke let. Det viser sig at være meget svært. Kvinden og manden i DE FORENEDE søger til udlandet, men indhentes af pesten og deres gamle, dårlige vaner. Under en varm, sydlig sol bliver deres mangler som mennesker og forældre ulideligt tydelige. Fortælleren søger svar i litteraturen og historien, men finder kun et endnu større, geologisk ældre mørke.
 • Bookmateadded a book to the bookshelfUgens bog2 months ago
  Mens natten falder på over Wien, ligger musikologen Franz Ritter søvnløs i sin seng og glider ind og ud af drømme og minder. Han har fået dårlige nyheder fra sin læge og genbesøger nu de vigtigste kapitler i sit liv: den vedvarende fascination af Mellemøsten, de mange rejser til Istanbul, Aleppo, Damaskus og Teheran og mødet med kunstnere, akademikere og orientalister. I centrum står den store kærlighed til Sarah, en rasende intelligent fransk akademiker fanget i de intrikate spændinger mellem Europa og Mellemøsten.
 • Bookmateadded a book to the bookshelfUgens bog2 months ago
  Vi er i Milano, året er 1992, Berlinmuren er faldet og korruptionsskandalen ’Operation rene hænder’ er begyndt at rulle og rive de gamle, kristeligt demokratiske og socialistiske magthavere til fald.

  Hovedpersonen, Colonna, har rundet de 50 år og er efter eget udsagn en falleret akademiker, en taber. Han sættes af en opadstræbende mediemogul i spidsen for en ny avis, som skal afpresse magthaverne ved at oprulle et halvt århundredes italienske skandaler, fra den højreorienterede bombeterror og efterretningstjenesternes mere tvivlsomme operationer til venstreterroren, P2-logen og Operation Gladio. Men snart tager begivenhederne en dramatisk vending, og det, der til at begynde med lignede absurde konspirationsteorier, får pludselig karakter af virkelighed med fatale konsekvenser til følge.
 • Umberto Eco
  Nr. 0
  • 106
  • 23
  • 2
  • 14
  da
  Books
 • Bookmateadded a book to the bookshelfUgens bog3 months ago
  "En blændende — og ofte ondskabsfuld humoristisk — meditation over fornuftens, identitetens og sandhedens natur af en af de mest opfindsomme romanforfattere, der skriver i dag." Longlisted til Bookerprisen 2022.
 • Bookmateadded a book to the bookshelfUgens bog3 months ago
  "Menneskets dybeste erindring er en dybt original dannelsesroman, en radikal undersøgelse af kolonialismens komplekse arv og en detektivhistorie fortalt med humor, vid og overskud. Og først og fremmest er romanen en kærlighedserklæring til litteraturen selv."
 • Bookmateadded a book to the bookshelfUgens bog3 months ago
  En ung pige starter i ottende klasse på Edel Berthelsens Døtreskole. Det er her, hendes ungdom skal udspille sig — mellem klassens foranderlige hierarkier og skolens konkurrence og disciplin. Hun bor hos sin mor og er ikke vant til fædre, men hun er god til at lure i smug og lægger mærke til alle detaljer: fra Provence-stemningen i naboens køkken, de bugnende ranker af hvidløg, til klassekammeraten Johanne, der er et unikt gymnastisk talent og har et ansigt, der får voksne kvinder til at spørge sig selv, hvad de gør galt.
 • Bookmateadded a book to the bookshelfUgens bog3 months ago
  Tre voksne brødre er sammen kørt op gennem Sverige til den ødegård, hvor de har tilbragt alle deres barndoms somre. Det er første gang i tyve år, de er tilbage. Med sig har de deres mors aske, som de vil sprede ved stedet.
 • Bookmateadded a book to the bookshelfUgens bog4 months ago
  Francoise Sagans udgav sin debutroman Bonjour Tristesse som 18-årig i 1954 til ramaskrig ikke bare i Frankrig, men verden over. Den sensuelle og dekadente roman var en tvetydig hyldest til den seksuelle frigørelse og historien om en fremmelig pige, der på en gang ved for meget og for lidt om den omverden, hun forsøger at kontrollere.
 • Bookmateadded a book to the bookshelfUgens bog4 months ago
  En våbensamler og krigsekspert findes omkommet i det krigsmuseum, han er ved at opføre, og historikeren og kuratoren Luisa Brooks sættes af myndighederne til at systematisere den store samling. Gennem hendes arbejde tages læseren med på en omfattende rejse i tid og rum, som samtidig bliver en refleksion over krigens væsen og menneskets forhold til krig og død.
 • Bookmateadded a book to the bookshelfUgens bog4 months ago
  »I går« af den ungarske forfatter Agota Kristof (1935–2011) er en bog om at leve i eksil. Det er en roman om at flygte, ikke bare fra et land, men også fra sig selv. Om at genopfinde sig selv, om tidens gang, om næsten ubærlig venten, men også om den store umulige kærlighed og drømmenes magt.
 • Bookmateadded a book to the bookshelfUgens bog4 months ago
  Macunaíma hedder helten, der i denne fabulerende røverhistorie af en roman, drager Brasilien rundt i jagten på et vigtigt mirakelmiddel. »Macunaíma« er en roman om brasiliansk identitet og en på en gang kærlig og kritisk beskrivelse af brasilianernes overtro, letfærdighed, erotik og kynisme.
 • Bookmateadded a book to the bookshelfUgens bog4 months ago
  »Berlin Alexanderplatz« er Alfred Döblins hovedværk, en klassiker og en af de mest kendte tyske storbyromaner. På Döblins tid var Alexanderplatz omkranset af proletarkvarterer og centrum for sociale udskud. Og rammen om handlingen i romanen er tyvernes Berlin med dens råhed, kriseprægede atmosfære og tusinder af arbejdsløse.
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)