da
Yuval Noah Harari

Sapiens – En kort historie om menneskeheden

Notify me when the book’s added
To read this book, upload an EPUB or FB2 file to Bookmate. How do I upload a book?
For 100.000 år siden var Jorden beboet af mindst seks menneskearter. I dag er der kun en tilbage: Os. Homo sapiens.
Hvorfor endte lige præcis vores art med at herske over kloden? Hvordan kunne vores jæger— og samlerforfædre enes om at bygge byer og skabe kongeriger? Hvorfor begyndte vi at tro på guder, nationer og menneskerettigheder? At have tillid til penge, bøger og love? Og være slaver af bureaukrati, tidsplaner og forbrugerisme? Og hvordan vil vores verden udvikle sig i det næste årtusinde?
Modigt og provokerende udfordrer SAPIENS alt det, vi troede, vi vidste om at være menneske: vores overbevisninger, vores handlinger, vores magt … og vores fremtid.
This book is currently unavailable
633 printed pages
Original publication
2015

Impressions

  Charlotte Jakobsenshared an impression2 years ago

  Virkelig værd at læse

  Páll Skúli Leifssonshared an impression2 years ago
  👍Worth reading

  Særdeles tankevækkende.

  Steen Ove Nielsenshared an impression2 years ago
  👍Worth reading

  Rigtig god burde læses af alle

Quotes

  Kia Nørgaardhas quoted4 years ago
  Næsten fra fødslen vænnede myter og fiktive fortællinger mennesker til at tænke på bestemte måder, til at opføre sig i overensstemmelse med bestemte normer, til at ønske sig bestemte ting og til at adlyde bestemte regler. På den måde skabte myterne kunstige instinkter, som fik millioner af fremmede til at samarbejde effektivt. Dette netværk af kunstige instinkter kaldes ‘kultur’.
  Jesper Ougaard Schønnemannhas quoted3 months ago
  Jagten på et nemmere liv førte til mange trængsler, og det blev ikke sidste gang. Det samme sker for os i dag. Hvor mange unge studerende har taget krævende arbejde i store firmaer og svoret, at de vil arbejde hårdt for at tjene så mange penge, at de bliver i stand til at sige op og koncentrere sig om deres sande interesser, når de er 35 år? Men når de bliver 35, har de store boliglån, skolesøgende børn, huse i forstæderne, der kræver mindst to biler pr. familie, og en følelse af, at livet ikke er værd at leve uden rigtig god vin og dyre ferier i udlandet. Hvad skal de gøre? Skal de vende tilbage til at grave rødder op? Nej, de fordobler deres anstrengelser og fortsætter med deres slavetilværelse
  Mathias Danielsenhas quoted3 months ago
  For omkring 13,5 milliarder år siden førte det såkaldte Big Bang til dannelsen af stof, energi, tid og rum. Historien om disse fundamentale træk ved vores univers kaldes fysik

On the bookshelves

  Henrik Nauta Hemmingsen
  Biografi
  • 80
  • 68
  Helene Juul Jensen
  Bøger 1
  • 425
  • 11
  lenejuelk
  Diverse
  • 132
  • 5
  Mie Hansen
  Vil læse
  • 90
  • 3
  Bibi Skole Andreasen
  Vil læse
  • 31
  • 3
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)