Sapiens – En kort historie om menneskeheden, Yuval Noah Harari
da
Books
Yuval Noah Harari

Sapiens – En kort historie om menneskeheden

Read
For 100.000 år siden var Jorden beboet af mindst seks menneskearter. I dag er der kun en tilbage: Os. Homo sapiens.
Hvorfor endte lige præcis vores art med at herske over kloden? Hvordan kunne vores jæger— og samlerforfædre enes om at bygge byer og skabe kongeriger? Hvorfor begyndte vi at tro på guder, nationer og menneskerettigheder? At have tillid til penge, bøger og love? Og være slaver af bureaukrati, tidsplaner og forbrugerisme? Og hvordan vil vores verden udvikle sig i det næste årtusinde?
Modigt og provokerende udfordrer SAPIENS alt det, vi troede, vi vidste om at være menneske: vores overbevisninger, vores handlinger, vores magt … og vores fremtid.
633 printed pages
Original publication
2015

Impressions

Charlotte Jakobsen
Charlotte Jakobsenshared an impression9 months ago

Virkelig værd at læse

Páll Skúli Leifsson
Páll Skúli Leifssonshared an impressionlast year
👍Worth reading

Særdeles tankevækkende.

Steen
Steenshared an impressionlast year
👍Worth reading

Rigtig god burde læses af alle

Quotes

Kia Nørgaard
Kia Nørgaardhas quoted3 years ago
Næsten fra fødslen vænnede myter og fiktive fortællinger mennesker til at tænke på bestemte måder, til at opføre sig i overensstemmelse med bestemte normer, til at ønske sig bestemte ting og til at adlyde bestemte regler. På den måde skabte myterne kunstige instinkter, som fik millioner af fremmede til at samarbejde effektivt. Dette netværk af kunstige instinkter kaldes ‘kultur’.
Julius Adrian Knudsen
Julius Adrian Knudsenhas quoted2 years ago
I stedet for at indvarsle en ny æra med en mere bekvem dagligdag førte Agerbrugsrevolutionen til, at bønderne fik en tilværelse, som generelt var mere slidsom og mindre tilfredsstillende end jægernes og samlernes. Jægerne og samlerne havde en mere stimulerende, afvekslende dagligdag og var ikke i lige så stor fare for at blive ramt af hungersnød og sygdom. Agerbrugsrevolutionen øgede ganske vist den samlede mængde af mad, der var til rådighed for menneskeheden, men den ekstra mad var ikke ensbetydende med en sundere kost eller mere fritid. Det førte snarere til en befolkningseksplosion og privilegerede eliter. Gennemsnitsbonden arbejdede hårdere end den gennemsnitlige jæger og samler
Søren Vind
Søren Vindhas quoted4 months ago
For omkring 3,8 milliarder år siden begyndte visse molekyler på en planet ved navn Jorden at forene sig, så de dannede større, mere komplicerede strukturer ved navn organismer. Historien om organismer kaldes biologi.
For cirka 70.000 år siden begyndte organismer, der tilhørte arten Homo sapiens, at danne endnu mere sindrige strukturer i form af kulturer. Den efterfølgende udvikling af disse menneskelige kulturer kaldes historie.

On the bookshelves

Biografi, Henrik Nauta Hemmingsen
Henrik Nauta Hemmingsen
Biografi
  • 75
  • 63
Bøger 1, Helene Juul Jensen
Helene Juul Jensen
Bøger 1
  • 322
  • 8
Diverse, Lene Juel Kristensen
Lene Juel Kristensen
Diverse
  • 102
  • 4
Vil læse, Mie Hansen
Mie Hansen
Vil læse
  • 90
  • 3
Vil læse, Bibi Skole Andreasen
Bibi Skole Andreasen
Vil læse
  • 20
  • 3
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)