Psykologi og eksistens, Viktor Frankl
da
Books
Viktor Frankl

Psykologi og eksistens

Read
På baggrund af tre års erfaring som koncentrationslejrfange udvikler forfatteren sin psykiatriske retning Logoterapien. Logoterapien er vel nok vor tids mest betydningsfulde psykologiske retning og et opløftende svar på de teorier, der ynder at opfatte menneskets sind som en ren maskine.

Viktor E. Frankl, cand.med., PhD, 1905–1997, var professor i Neurologi og Psykiatri på University of Vienna. I 25 år var han chef for Vienna Neurological Policlinic. Hans ”Logoterapi/Eksistentielle analyse” blev med tiden kendt som den ”Tredje wienske skole for psykoterapi”. Han havde professorater på Harvard, Stanford, Dallas og Pittsburgh, og var professor i logoterapi på det amerikanske internationale universitet i San Diego, Californien. Frankls 39 bøger er udgivet på 48 sprog. Hans bog ”Man’s Search for Meaning” (Menneskets søgen efter mening) har solgt millioner af eksemplarer og er på listen over ”de ti mest betydningsfulde bøger i Amerika”.
159 printed pages
Original publication
2017
Publisher
Gyldendal
Translator
Ebba Hentze

Other versions

Psykologi og eksistens, Viktor Frankl

Impressions

Lasse Friis-Nielsen
Lasse Friis-Nielsenshared an impression3 years ago
👍Worth reading

Den er en bog der skal læses

Lene Kratmann Maagaard
Lene Kratmann Maagaardshared an impression2 months ago
👍Worth reading
💡Learnt A Lot
🎯Worthwhile
💧Soppy

Sabine Rosquist Risager
Sabine Rosquist Risagershared an impressionlast year
👍Worth reading
💡Learnt A Lot

Quotes

Lisbeth Ehmsen Kronborg
Lisbeth Ehmsen Kronborghas quoted2 months ago
Men den iagttagende fange, der allerede nu befinder sig på sine psykiske reaktioners andet stadium, ser ikke væk længere. Han er lige glad, allerede afstumpet, kan roligt være tilskuer. Eller: han står selv en aften i trængslen på poliklinikken i håb om at komme på „Skånsomheden“ i to dage på grund af sine sår eller på grund af sine sultødemer eller sin forhøjede temperatur, for så slipper han for at marchere ud i de to dage, og da bliver en dreng på tolv år båret ind, man havde ikke haft sko til ham i lejren, han har været nødt til at stå appel på sine nøgne fødder i timevis, og derefter har han arbejdet ude hele dagen; nu er hans tæer frosset af, og lægen fjerner de døde, sortnede tåled med en pincet. Afsky, gru, medlidenhed, oprørthed, intet af dette har vor tilskuer egentlig været i stand til at føle mere. Lidende, syge, døende, døde – efter nogle uger i lejren er det alt sammen så dagligdags, det kan ikke længer bevæge ham.
Stine
Stinehas quotedlast year
Mens vi venter på brusebadet, oplever vi vor nøgenhed: det eneste, vi har er vore nøgne kroppe (hårløse), vi oplever, at vi bogstaveligt talt ikke har andet end den nøgne eksistens. Hvad er der blevet af vore ydre bindeled med det tidligere liv?

On the bookshelves

Psykisk sundhed, Amalie Marie Vennike
Amalie Marie Vennike
Psykisk sundhed
  • 142
  • 365
Selvudvikling, spiritualitet og livssyn, Søren Esbjørn
Motivation, Vaner, Success, Søren Esbjørn
Søren Esbjørn
Motivation, Vaner, Success
  • 87
  • 5
Interessen for den psykologiske verden, Louise Bjørndal
Frihed, Anne de Laurent Schramm
Anne de Laurent Schramm
Frihed
  • 8
  • 3
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)