bookmate game
sr
Books
Dejan Stojiljković

Kula

“Kula” je psihološki horor o mladom studentu koji stupa u vezu sa čudnom, starijom devojkom koja je neka vrsta verskog fanatika. Ona stanuje u soliteru koji sugrađani zovu Kula, a koji je sagrađen na groblju vojnika iz I svetskog rata. Jedno noći, student susreće duha - prikazu mrtvog britanskog vojnika koji mu ostavlja suvenir - brijač na rasklapanje. U isto vreme, po gradu kreće serija jezivih ubistava. Student podozreva da to ima nekakve veze sa njim i njegovim vizijama. Klupko radnje, koji će vas držati na ivici stolice, raspliće se kroz deset literarnih epizoda - ljubiteljima TV serija ovakav način čitanja biće neodoljiv i podsetiti ih na najkvalitetnije Netflix i HBO sadržaje.

Samo na servisu Bookmate, svakog petka potražite novu epizodu literarnog serijala “Kula”, iz pera Dejana Stojiljkovića.
Have you already read it? How did you like it?
👍👎

Impressions

 • Jasna Prokovićshared an impression4 years ago

  I šta posle petog poglavlja? Možda bi i bilo zanimljivo da ovu knjigu mogu normalno da pročitam, ovako nemam pojma šta da mislim. Bezvezan osećaj.-)

 • Giovanna Domenicashared an impression5 months ago
  👍Worth reading

  Kao jedna epizoda serije. Pripovetka. Ok je. Volela bih da ima i nastavak priče.Može za dan da se pročita.

 • Jelena Grujicshared an impression2 years ago
  👍Worth reading
  💀Spooky

  Čudna priča. Neki delovi su preterano.. paaaa, gadni ali opšti utisak... Čudna, zlokobna priča

Quotes

 • Jasna Prokovićhas quoted4 years ago
  A zemlja je bila u ratu. Samo što oni koji su njome upravljali nisu hteli da priznaju. A i kako bi? Kada su na vlast došli sluđujući narod šizofrenim parolama "Mir nema alternativu" i "Srbija se saginjati neće". Srbija se možda nije saginjala, ali njeni žitelji svakako jesu.
 • footstepsinthehallhas quoted4 years ago
  Postoji u nas ta, da je tako nazovem, apologija alkoholizma. Kockari su stoka, narkomani su odvratni, oni što mnogo jure suknje su manijaci, a oni što vole da žderu - debele svinje. Jedino su alkosi u redu. Pijanac je veseo, pijanac je smešan, pijanac voli život... Čak i kada oduzme tuđi tako što sedne u auto nalizan i pokosi prvog prolaznika. Pijanstvo je savršeno opravdanje za sve. Ako kasniš - zapio si se negde. Živ bio. Ako nemaš kinte jer sve spiskaš u kafani, nisi neodgovorni skot nego meraklija. Nek ide život. Intelektualci koji se leše od pića nisu pijandure nego - boemi. To nije bolest - to je sloboda, životni stav.
 • footstepsinthehallhas quoted4 years ago
  Bukovski je jednom rekao da je pijanstvo kao umiranje iz kog ti je dopušteno da se probudiš. I ja sam se budio. Ali uvek drugačiji.

On the bookshelves

fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)