bookmate game

Årets bogblogger 2019 anbefaler

Bookmate
10Books176Followers
"I disse usikre tider, hvor verden minder om en skræmmende sci-fi-roman med dystopiske træk, søger jeg langt væk fra fiktionens grandiose dramaer. Dem har jeg ikke behov for, når virkeligheden på enhver tænkelig måde overgår fiktive skræmmescenarier. I stedet lader jeg mig opsluge af små historier, som bygger på relationen mellem mennesker og de hverdagsdramaer, der følger med. Jeg sluger den ene familiekonflikt efter den anden, og jeg nyder at være gæst ved middagsborde, til fester og i stuer hos helt almindelige mennesker, der samles, som vi alle gjorde det for få måneder siden. Min boghylde er derfor fyldt med bøger om alt det nære; familieliv, venskaber og andre tætte relationer." – @bookmeupscotty

Bag bogbloggen @bookmeupscotty står vinderen af Årets Bogblogger 2019 Maria Johansen.
Find hende på Instagram her: https://www.instagram.com/bookmeupscotty/

Vi elsker bøger og vi elsker ny læseinspiration. Derfor har vi bedt en række bogfolk – forfattere, forlagsfolk og passionerede læsere – fremhæve bøger. Bøger, som betyder noget for dem, og som de derfor har lyst til at fremhæve. Alle anbefalinger bliver udgivet på boghylder under titlen "Bogfolk anbefaler bøger".
  Bookmateadded a book to the bookshelfÅrets bogblogger 2019 anbefaler4 years ago
  "I Fruen lander vi midt i en betændt relation mellem mor og datter, som bygger på et fundament af bebrejdelse, skyld og dårlig samvittighed. Malene og hendes storesøster vokser op i en tid (70’erne), hvor man gør et ihærdigt forsøg på at udviske konventionelle familieformer og nedbryde de indbyggede hierarkier, forældretitlerne skaber.Det er en barsk fortælling, og hverken Malene eller hendes mor skånes i fremstillingen af deres relation. Den brutale ærlighed fører os dybt ind i de mørkeste kroge af menneskets sind. Imens forsøger læseren at skabe en form for logik i de absurde og destruktive handlinger, der bliver ved med at sabotere deres forhold og også relationen til andre familiemedlemmer.Fruener beskrivelsen af et kompliceret, inficeret og letantændeligt mordatterforhold."
 • Malene Lei Raben
  Fruen
  • 708
  • 547
  • 35
  • 72
  da
  Books
 • Bookmateadded a book to the bookshelfÅrets bogblogger 2019 anbefaler4 years ago
  "Ida tager op til familiens hytte, som de har haft, siden hun og hendes søster Marthe var helt små. Her skal familien fejre, at mor fylder 65. Hytten er overdraget til Martheog Ida, men det er mest Marthe der bruger den sammen med sin egen lille familie, som nu består af Kristoffer og hans datter fra et tidligere forhold. For den barnløse Ida, som ikke er i et forhold, er livet blevet et kapløb, og hendes lillesøster har overhalet hende indenom. Idas følelse af nederlag vækker en overskyggende og destruktiv jalousi i hende.“Andres børn, altid, overalt. Det er værst i bussen, når jeg ikke kan slippe væk.” Sådan lyder de indledende sætninger tilVoksne mennesker, og med imponerende præcision indkapsler de 40-årige Idas tilstand som barnløs, enlig og ensom."
  Bookmateadded a book to the bookshelfÅrets bogblogger 2019 anbefaler4 years ago
  "Thale og Magnus’ parforhold er under pres. De sover ikke sammen længere, og forsøget på at få et fælles barn har skabt en afstand mellem dem, som synes umulig at mindske. De er taget op i Thales familiehytte i forsøget på at finde hinanden igen. Men kort efter ankomsten modtager de nyheden om, at Thales søn fra et tidligere
  forhold er kommet på hospitalet. De skynder sig afsted, og romanen udspilles i bilen fra hytten til hospitalet.Romanen lægger ud med et adstadigt tempo, men intensiveres til hjertet galoperer. Det er en berigende — og samtidig fortvivlende — læseoplevelse. Den er letlæst og ubesværet, men der ligger meget usagt mellem linjerne. Glæd dig til en stærk, indsigtsfuld og rammende roman, som på formidabel vis beskriver parforholdets dynamik."
 • unavailable
 • Bookmateadded a book to the bookshelfÅrets bogblogger 2019 anbefaler4 years ago
  "Læseren lander midt i et genkendeligt og alligevel helt unikt venskab.De to veninder er meget forskellige. Frances er i færd med at lære sig selv at kende, og betvivler løbende sin egen person. Som en kamæleon tilpasser hun sig sine omgivelser, falder ind i rollen som den venlige, charmerende og høflige og forstår at være alt det, samfundet forventer — alt det, hun selv og Bobbi foragter. Bobbi er derimod aldrig i tvivl. Hun har høje tanker om sig selv og er bevidst om sin egen skønhed og evner.Rooneys roman vidner om en tid, hvor unge optages af forestillede sandheder om maskulinitet,femininitetog stiller sig kritisk overfor ’rigtige’ måder at være til på.Hvornår er man sit autentiske selv, er forhold mere værd end venskaber og kan man elske (med) flere ad gangen? Alt det er centrale temaer i den moderne skildring af et venskab, som er intet mindre end et gennemført moderne stykke litteratur."
  Bookmateadded a book to the bookshelfÅrets bogblogger 2019 anbefaler4 years ago
  "I Maria følger vi to kvinder med samme navn, som netop er fyldt 40 år. Vi følger førstden altopofrende Maria, som bor med sin utro mand og disrespektfulde børn. Og dernæst får vi fortællingen om karrierekvinden, Maria, som ofrer alt på sin vej for at nå til tops i det firma, hun er ansat i. Hun bor med sin underdanige mand og deres to ængstelige børn. Der er noget irriterende ved fremstillingen af de to kvinder — de tenderer til en karikatur på ”kvindetyper”. Men samtidig er der noget dragende i selve opbygningen og det er interessant at følge livets gang for to kvinder, som havde samme udgangspunkt. Bogen vækker tanker om de valg, vi træffer, og om hvor nemt det er atfå skubbet til sine grænser og værdier, både overfor sig selv, men i særdeleshed i behandlingen af andre mennesker."
 • Malou Aamund
  MARIA
  • 494
  • 9
  • 14
  • 25
  da
  Books
 • Bookmateadded a book to the bookshelfÅrets bogblogger 2019 anbefaler4 years ago
  "Vigdis Hjort får på enestående vis beskrevet menneskets behov for spejling, fælles forståelser og erindringer når hun, med udgangspunkt i familien fra Bråteveien, fortæller historien om den, der ikke kan genkende de andres fortælling om en fælles fortid.IArv og miljøhavner vi midt i familiestridighederne og arveopgøret efter fars pludselige død på Bråteveien i Norge. Historien fortælles af familiens ældste datter, Bergljot, som brød med sin familie for treogtyve år siden, men stadig har sporadisk kontakt som for eksempel nu, da faren dør, og arven skal opgøres.Familien fra Bråteveien minder os om, at familier har brug for en fælles identitet, for at forstå sig selv og forankre deres bånd, har nationer behov for fælles fortællinger, så en national identitet kan skabes og opretholdes."
 • unavailable
 • Bookmateadded a book to the bookshelfÅrets bogblogger 2019 anbefaler4 years ago
  "Voldsomme bånder Vivian Gornicks stemningsmættede beskrivelse af det relationelle (voldsomme) bånd mellem hende og hendes mor. Et bånd, som på én gang er skrøbeligt og altid på grænsen til at blive slidt op, men samtidig helt ubrydeligt.Vi møder de to kvinder, når jeg’et afslører en række barndomserindringer fra det jødiske boligkompleks i Bronx. Erindringerne suppleres med samtaler mellem mor ogdatter som finder sted, når de vader rundt i New York på de daglige gåture i en periode på tre år.Efter at have mistet sin mand for tredive år siden, har moren påtaget sig en offerrolle, som hun synes at finde en vis tilfredsstillelse ved at befinde sig i.Denne længsel efter fortiden og manglende evne til at leve i nutiden er med til at definere de to kvinders forhold.De er kun to, men alligevel er der en form for treenighed, når relationen består afvi,hunogjeg. Vi’et er altid dem i deres symbiotiske og komplekse forhold."

  (Bogen er ikke tilgængelig i streaming på dansk /red.)
  Bookmateadded a book to the bookshelfÅrets bogblogger 2019 anbefaler4 years ago
  "Man kan næsten lugte de døde dyr på gårdspladsen og mærke støvet i luften, når man træder ind i fortællingen om 13-årige Tue og hans dysfunktionelle familie.Tue bor med sin mor, far og to mindre søskende på en gård uden for Skive. Gården bebos også af otte beskidte hunde, en flok bakteriebefængte rotter og gårdspladsen er fyldt med ragelse og døde dyr. Som familiens otte hunde lever også de tre søskende uden den store indblanding fra de voksne. Alle håber de på, at der er mad til i morgen,og at den samme t-shirt kan holde ugen ud, uden stanken fra den vækker alt for stor opsigt.
  Thomas Korsgaard tegner et levende billede af en fattig, nærmest uhumsk gård i Udkantsdanmark og dens afstumpede beboere. Det er ikke en bog, der gemmer på store overraskelser, men det er en solid fortælling om en dysfunktionel familie og en dreng, der skal finde sig selv midt i et liv og en landsby, hvor han ikke passer ind."
  Bookmateadded a book to the bookshelfÅrets bogblogger 2019 anbefaler4 years ago
  "Idefølger vi ’hun’ — en sekstenårig pige, som går på gymnasiet og bor sammen med sin mor. ’Hendes mor’, som er moderens betegnelse gennem bogen, er alvorligt syg. Handlingen foregår i 80’erne — der er mousse i håret, telefonopkaldene er billigst om aftenen og centerbodegaens pommes nydes med rigeligt remoulade. Læseren lander i det stille Rødby på Lolland, hvor bussen har afgørende betydning for dagen og livets generelle gang. Den er rødbyboernes forbindelse til omverdenen, og for en sekstenårig pige, er den en afgørende livline.deforegår i 80’erne, men den eneste datid, der er over Helle Helles seneste roman, er den sproglige flygtighed som afspejler livets gang. Brugen af nutid understreger angsten for det, der kommer og for, at noget skal være forbi. Ingen mestrer sproget som Helle Helle, så lad dig opsluge af denne sproglige perle."
 • Helle Helle
  de
  • 649
  • 17
  • 13
  • 77
  da
  Books
 • Bookmateadded a book to the bookshelfÅrets bogblogger 2019 anbefaler4 years ago
  "Torill og Sverre har efter 40 års ægteskab valgt at gå hver til sit. Det kommer som et chok for parrets tre voksne børn; 40-årige Liv, 38-årige Ellen og 30-årige Håkon. Hele familien inklusiv partnere og Livs to børn er rejst til Italien for at fejre Sverres 70-års fødselsdag, og det er her, nyheden slipper ud.Romanens perspektiv skifter mellem de tre søskende, og for hvert nye perspektiv, får den et ekstra og mere nuanceret lag. Midt i forældrenes skilsmisse kæmper Liv med etusikkert ægteskab, Ellen kæmper med barnløshed og fertilitetsbehandling og Håkon forsøger at finde eller genopfinde sig selv i rollen som mere end bare lillebror.Romanen giver stor indsigt i familiedynamikker, ægteskabelige kvaler, identitet og i fertilitetsbehandling og den smertefulde tilstand som barnløs."
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)