bookmate game

Hitovi za plažu

Bookmate
38Books40Followers
Leto je savršeno vreme za opuštanje uz dobru knjigu, a naša polica sa elektronskim i audio-knjigama nudi upravo to! Bilo da se sunčate na plaži ili uživate u hladu ispod suncobrana, ovde ćete pronaći najbolje naslove za opuštanje i uživanje.
  Bookmateadded a book to the bookshelfHitovi za plažulast month
  Da li biste radije igrali na sigurno i sačuvali prijateljstvo ili se upustili u moderan brak zarad povlastica?
  Bookmateadded a book to the bookshelfHitovi za plažulast month
  Intimna biografija najfascinantnijeg i najkontroverznijeg inovatora našeg doba — vizionara koji krši pravila i koji je pomogao svetu da uđe u eru električnih vozila, privatnog istraživanja svemira i veštačke inteligencije. O da, i koji je preuzeo Tviter.
  Bookmateadded a book to the bookshelfHitovi za plažulast month
  Autorka bestselera Osmeh za svaki dan.

  Nastavak hit knjige Zovem se Mama.

  Ukoliko me vidite kako hodam i kucam poruke, preteći da nepažnjom srušim sve što mi je na putu, imajte razumevanja. Nisam ja manijak od telefona zavisan, ja sam — majka. Grupišem porodicu. Bežično.

  P.S. Predložiću porodičnoj grupi da usvojimo Boba Živkovića
  Bookmateadded a book to the bookshelfHitovi za plažulast month
  Od autora bestselera Ništa nije smešno i Da je bolje, ne bi valjalo.
  U svom novom delu Srbin kojekude Ljubenović nastavlja da se na krajnje duhovit i sebi svojstven satiričan način bavi današnjom Srbijom. Ovo je istovremeno i putopis, i intimni dnevnik, i autobiografija, i ogledalo naše stvarnosti. Dok piše o naizgled običnim, svakodnevnim dogodovštinama i događajima, autor rasvetljava mnogo krupnije i ozbiljnije društvene pojave i probleme. Ljubenovićeve prepoznatljive duhovite žaoke sakrivene su duboko unutar urnebesnih redova posvećenih Srbinu koji se dva puta obreo u dalekom inostranstvu preko okeana, ali i njegovom delanju u Beogradu, na moru ili tokom vanrednog stanja.
  Knjiga odiše vedrinom, a napisana je specifičnim stilom: rečenice se lagano stapaju i klize tvoreći dinamiku i melodiju na koju se uho brzo privikne. Ta ritmičnost se spušta do srca izazivajući osmeh, koji čitaocima ne silazi s lica sve do poslednje stranice.
  Bookmateadded a book to the bookshelfHitovi za plažulast month
  Nova neodoljiva zbirka priča autorke bestselera Osmeh za svaki dan, Zovem se Mama, Od reči do reči, Priči nikad kraja.
  „Mnogo volim knjige Jelice Greganović. Kad mi je dopala u ruke jedna od njih, odmah sam morala da pročitam i sve ostale. I učinilo mi se da sam sve to ja napisala. A nisam. Jer ne umem. Ona ume. Ona piše život.
  Sve toplo, osmehnuto, mangupski, a bez ruganja i soljenja pameti. Očuvane uspomene kao beskrajno važna stvar: i baba i vangla, i fil za tortu, kredenci i šustikle, mačke i kiseli kupus…
  Šta sve ona ne primećuje! Gde god se okrene, zbiva se nešto zanimljivo, nešto što zaslužuje da uđe u knjigu i da se zapamti. I nevolje treba zabeležiti, gubitnike i sirotane metnuti u knjigu, i rođenu familiju, i izgubljenu najbolju drugaricu. Sve je kod Jelice nekako tačno, pametno i duhovito komentarisano. Sve vam je blisko.
  Bookmateadded an audiobook to the bookshelfHitovi za plažulast month
  Hit delo Miodraga Majića, od sada i kao audio-knjiga, samo na servisu Bookmate!
  Posle romana Deca zla, koji je za godinu i po dana pročitalo skoro trideset hiljada ljudi, Miodrag Majić se ponovo latio pera i podelio je sa nama priču koja će nas još jednom navesti da se zagledamo u stvarnost širom otvorenih očiju i zapitamo se da li je moguće sačuvati sebe u društvu u kojem je sudbina pojedinca beznačajna poput zrnca peska koje vetar raznosi prenoseći ga iz jednog godišnjeg doba u drugo.
  Priča o Ajši i Gabrielu može postati priča svakoga od nas, ali ta priča se već sada tiče svih nas i upravo zato ćete ovu knjigu pročitatu u dahu, a siluete njenih junaka ukotviće se duboko u vama, pa se nemojte iznenaditi kad ih budete prepoznali u masi bezimenih i nepoznatih ljudi na ulicama ovog grada, ali i bilo kog drugog grada na svetu.
  Da li ste zaista spremni da saznate kako je biti čovek koji se više ničega ne plaši i kojem je svejedno da li će posle ovog života postati drvo, kamen ili ptica?
  Bookmateadded a book to the bookshelfHitovi za plažulast month
  Ukoliko imate problema da promenite svoje navike, problem niste vi. Problem je u vašem sistemu. Loše navike se ponavljaju iznova i iznova ne zato što ne želite da se promenite, već zato što imate pogrešan sistem za promenu. Ne podižete se na nivo svojih ciljeva. Padate do nivoa vaših sistema. Ovde ćete dobiti dokazani sistem koji vas može odvesti na nove visine.
 • Džejms Klir
  Atomske navike
  • 6.2K
  • 7.6K
  • 95
  • 34
  sr
  Books
 • Bookmateadded a book to the bookshelfHitovi za plažulast month
  Istoriju jedne nacije ne čine samo sećanja na sudbonosne bitke i velike heroje. Zanimljiva istorija Srba u 147 priča beleži i osvetljava one događaje i pojedince za koje u zvaničnim hronikama često neopravdano nije bilo mesta.
  Kratke i upečatljive priče iz ovog svojevrsnog istorijskog zabavnika dopašće se čitaocima različitih generacija i sigurno će iznenaditi nepoznatim detaljima i interesantnim činjenicama mnoge koji smatraju da dobro poznaju nacionalnu istoriju, književnost i društveno-političke prilike.
  Zašto su neki podaci skrivani, ulepšavani ili falsifikovani?
  Da li je naše kolektivno sećanje ipak uspelo da od zaborava sačuva neke na prvi pogled sitne i neznatne detalje koji mnogo toga otkrivaju?
  Ko je Miloša Obrenovića naučio da pije viski?
  Kako je falsifikovan govor na Njegoševoj sahrani?
  Koji je general naredio prebijanje Đure Jakšića?
  Kome je Radoje Domanović opsovao majku nad rakom Janka Veselinovića?
  Zašto su Srbi poraženi na Čegru?
  Šta je objavljeno u novinama koje su štampane u noći uoči 6. aprila 1941. godine?
  Koliko je dragocenosti Čerčilov vojni izaslanik ukrao od četnika tokom Drugog svetskog rata?
  Kako je u Srbiji rođen turizam i otkud nudizam na Savi?
  Zašto vozovi u Srbiji kasne?

  Odgovori na ova pitanja i još mnogo zanimljivih i manje poznatih istorijskih podataka koji dopunjavaju zvaničnu istoriju Srbije nalaze se unutar korica ove knjige.
  Bookmateadded an audiobook to the bookshelfHitovi za plažulast month
  Nisi kao on je ljubavni roman sa srećnim krajem nastao na osnovu istinitih ispovesti.

  Glavna junakinja Rada Marjanović, epidemiolog, prelepa žena koja nema vremena da upozna sebe jer ga troši na ugađanje onima koji je najviše povređuju, bori se za svaku svoju zabludu jer sve istine dramatično i nevoljno prihvata.

  Ona je u vrhunski lekar i među najboljima je u svom poslu, dok u privatnom životu prolazi kroz toksične veze prepune emotivnog iscrpljivanja i ima sindrom „medicinske sestre“ jer bira partnere o kojima treba da brine.

  Paralelno sa njenom ljubavnom pričom teče i priča glavnog junaka Igora, estetskog hirurga, biseksualca koji prolazi kroz iskušenja kojima ne želi da odoli i veruje da ljubav nije prava ako ne živiš sa sobom i drugima u istini.

  Da li je moguće voziti bicikl za dvoje ako samo jedan vrti pedale? Kako da junaci romana Nisi kao on poveruju nekom novom koji kaže popni se ako su se već umorili i mnogo puta pali sa tog bicikla? Zašto poput dobitnika na lutriji, koji nemilice proćerda novac za jednu noć, preljubnici zbog jednog orgazma potroše ljubav onih koje ne žele da povrede?

  U četrnaestom savremenom ljubavnom romanu Vesne Dedić čitamo ono što se dešava svima nama u Srbiji 21.veka, a ne nekim drugačijim ljudima.

  Naši životi su često odrazi tuđih priča u kojima smo najčešće epizodisti iako smo toliko želeli tu glavnu ulogu!
  Bookmateadded a book to the bookshelfHitovi za plažulast month
  Autorka bestselera Zajedno u stanu i Zamena
  Šta ako je kraj puta ipak samo početak?
  Pre četiri godine bogati oksfordski student Dilan odseo je kod svoje prijateljice Čeri u ogromnoj francuskoj vili dok je nesputana Adi tu radila kao kućepaziteljka. Dilan i Adi su se zaljubili pod suncem Provanse.
  Pre dve godine njihova veza je zvanično prekinuta. Od tada nisu razgovarali.
  Danas su se sudarili. Tačnije, njihovi automobili su se sudarili kada su oboje krenuli na Čerino venčanje, koje se održava negde u škotskim brdima. Dilanov auto je uništen. Nema šanse da tamo stigne javnim prevozom na vreme.
  Tako će se u maleni mini kupe zgurati Dilan i njegov najbolji prijatelj, Adi i njena sestra, i neki tip kojeg su pokupili preko Fejsbuka jer mu je trebao prevoz. Dok prolaze mimo pola Britanije, zbliženi preko svoje volje, Dilan i Adi počeće da preispituju odluke zbog kojih su raskinuli.
  Bookmateadded an audiobook to the bookshelfHitovi za plažulast month
  Ringišpil je roman napisan iz dubine ravničarske duše, iz nepreglednih, prašnjavih tavankutskih salaša, odakle je i ponikla glavna junakinja, balerina Ana Balint. Rođena tridesetih godina prošlog veka, preživela je sve ono što preživljavaju mnoge žene i danas, samo što tada nisu postojale sigurne kuće. Školovala se u Beogradu, prošla rat u gladi i siromaštvu, otišla u Moskvu i doživela veliki uspeh. Nagrade, divljenja, salve aplauza, pokloni, udvaranja, uzdisanja, ljubomora, postaju njen život, podjednako kao i suze, patnja, brige, bolest il smrti. Prvi roman Jelene Bačić Alimpić čiji je uspeh naslutio i čitanost svih narednih romana, već po samom izlasku pozicionirao je autorku kao hit pisca!
  Bookmateadded a book to the bookshelfHitovi za plažulast month
  Andres bi vam posavetovao da ne čitate ovu knjigu.
  Da biste znali zašto je Andres takav, morate je pročitati.
  Andres bi vam savetovao da budete obazrivi, knjiga je mnogo opasniji predmet nego što izgleda. Ako prebrzo listate stranice i jedna vam okrzne jagodicu prsta, mogli biste se ovlaš poseći. Iako ne deluje kao teška povreda, infekcija rane mogla bi dovesti do amputacije. A šta ako vam knjiga ispadne? Iako ne teži više od trista grama, mogla bi vam pasti vrhom na gležanj i izazvati unutrašnji hematom i onda ko zna…. Opasnost tu ne prestaje. Šta ako je čitate stojeći dok čekate autobus ili voz? Ne bi bilo protivno razumu da udubljeni u čitanje napravite suvišan korak, padnete na šine i poginete istranžirani kao pile iz živinarnika.
  Ili ste od onih koji radije čitaju bez žurbe u kupatilu? Zar ne znate da perdugo sedenje na klozetskoj šolji potpomaže pojavu izuzetno opasnih hemoroida? Nije valjda da želite da umrete iskrvarivši s glupim komičnim romanom u krilu?
  Ne. To je previše rizika. Andres bi vam doviknuo da budete obazrivi i da ni pod kakvim izgovorom ne kupite ovu knjigu. Ali, naravno, možda ne treba obraćati preveliku pažnju na Andresa.
  Treba samo pročitati ovu knjigu da biste saznali šta je moron, strašljivac i prava opasnost za svakog riđokosog.
  Bookmateadded a book to the bookshelfHitovi za plažulast month
  Neuronauka nam daje zabavne i intrigantne odgovore na pitanja o tome zbog čega nas ponekad sabotira naš sopstveni mozak
  Zbog čega gubite u raspravama s ljudima koji znaju mnogo manje od vas?
  Zašto nikako ne možete da se setite imena žene s kojom ste upravo razgovarali iako ste je prepoznali i tačno znate ko je ona i ko vas je s njom upoznao?
  I zašto ste se, kad ste nedavno raskinuli vezu, danima ležali sklupčani na kauču, pomerajući se tek koliko da s vremena na vreme obrišete suze i nos koji curi?
  Svima nam se desi da uđemo u kuhinju, ili otvorimo laptop, ili samouvereno stupimo za govornicu, i odjednom ni najblažeg pojma nemamo šta smo ono beše hteli da uradimo. A sve zahvaljujući tome što je mozak rešio da pravi gluposti.
  Ljudski mozak — tako blistavo pametan, tako visoko razvijen — prilično je zbrkan, pogrešiv i neorganizovan. Jeste li, na primer, znali da je vaše pamćenje egocentrično? Da su teorije zavere i sujeverje neizbežno dela jednog zdravog ljudskog mozga? Ili da alkohol može u izvesnoj meri da vam poboljša pamćenje (samo pažljivo pročitajte knjigu pre nego što rešite da ovo lično ispitate)?
  U knjizi Kad mozak pravi gluposti neurolog Din Barnet upoznaje nas sa tajanstvenom sivom (i belom) materijom, tako sklonom da pravi nepodopštine, i usput nam objašnjava nesavršenstva veličanstvenog ljudskog mozga i kako to nesavršenstvo utiče na sve što radimo, govorimo i doživljavamo.
  Stručna, duhovita i zabavna, ova knjiga je namenjena svima koji se ponekad pitaju zašto im rođeni mozak sabotira život i šta li je, za ime sveta, sad opet smislio.
  Bookmateadded a book to the bookshelfHitovi za plažulast month
  U ovom prikazu Đokovića i Srbije, Kris Bauers oslikava dva snažna portreta. On prati priču o dečaku skromnog porekla, govori o tome kako je upoznao ženu koja ga nije naučila samo tenisu već i kako da se nosi sa životom kao slavna ličnost, opisuje kako se trudio da, što je moguće više, poboljša zdravlje, odnos s ratobornim ocem i kako se njegova zemlja ponosi njegovim podvizima na terenu. Ali priča i o Srbiji, nepravdajući njenu ulogu u ratovima devedesetih, ali nudeći razumno tumačenje nada i težnji naroda s teškom prošlošću. Pored toga, ova knjiga sadrži i Đokovićeve stavove o predstavljanju Srbije.
  Bookmateadded a book to the bookshelfHitovi za plažulast month
  Svet se vrti oko ljubavi, mada bi verovatno tačnije bilo reći da ljubav vrti svet. Oko malog prsta. I veliki i mali, jaki i slabi, lepi i ružni, bogati i siromašni, poznati i oni kojih se i dalja rodbina jedva seti, dočekaće trenutak kada će procvileti kao halapljivi miš u mraku, spremni da daju sve što imaju ili što nikada ni imati neće samo zato da onaj izabrani, onaj jedan jedini uzvrati ljubav istom merom. Ili mrvom koja je ponekad dovoljna, makar kao nada da će iz nje nići očekivani odgovor.
  Bookmateadded a book to the bookshelfHitovi za plažulast month
  Izgubljeni životi kćeri Nikolaja i Aleksandre.
  Sedamnaestog jula 1918. četiri devojke sišle su niz dvadeset tri stepenika u podrum jedne kuće u Jekaterinburgu. Najstarija je imala dvadeset dve godine, najmlađa svega sedamnaest. Zajedno s roditeljima i trinaestogodišnjim bratom sve četiri su bezdušno ubijene. Njihov zločin: bile kćeri poslednjeg cara i carice svih Rusa.
  U knjizi Sestre Romanove čuvena autorka biografija Helen Rapaport nudi čitaocima dosad najmerodavniju pripovest o velikim kneginjicama Olgi, Tatjani, Mariji i Anastasiji. Crpeći materijal iz njihovih pisama i dnevnika, ona slika upečatljiv portret njihovog života u poslednjim danima dinastije Romanov. Takoreći prvi put posmatramo njihovo putovanje od detinjstva ispunjenog nezamislivim povlasticama, kroz jedan veoma zaštićen i umnogome jednostavan život. Od mladosti i ženske zrelosti do prvih zaljubljenosti, njihovih nada i snova, napornog saživota sa hronično bolesnom majkom i bratom hemofiličarom, a potom i do traume koju donosi Revolucija.
  Neodoljivo čitka, napisana na osnovu podrobnog istraživanja, duboko dirljiva, knjiga Sestre Romanove daruje ovim devojkama glas i omogućava njihovoj priči da odjekne u srcu čitalaca bezmalo pun vek nakon njihove smrti.
 • unavailable
 • Bookmateadded an audiobook to the bookshelfHitovi za plažulast month
  Робинсон Крусо је чувени роман Данијела Дефоа, објављен 1719. године. Инспирисан истинитим догађајима једног шкотског морепловца, Дефо приповеда причу о бродоломнику који је провео двадесет осам година усамљен на тропском острву. Бежећи од родитеља и међусобних несугласица, Робинсон одлази пут мора, чврсто верујући у исправност своје одлуке. Након бродолома и низа неповољних догађаја, искрцава се на пусто острво, где ће опстати непуне три деценије. За то време доживеће прегршт занимљивих ситуација, упознати невероватну флору и фауну нетакнуте природе, те спознати себе у тренуцима патње и самоће. Невероватна прича о опстанку, човековој сналажљивости и витализму живота, уз које је могуће савладати незамисливе препреке у настојању да се оствари циљ.
  Bookmateadded a book to the bookshelfHitovi za plažulast month
  U ovoj iskrenoj, duhovitoj i na momente komičnoj autobiografiji slavni režiser, komičar, pisac i glumac daje detaljan osvrt na svoj burni život. Započevši priču od detinjstva u Bruklinu i pisanja za varijete i različite šou-programe u prvim danima televizije, kada je radio s velikanima komedije, Alen opisuje teške trenutke dok je nastupao kao stendap komičar pre nego što je stekao slavu i uspeh. Jedinstvenim i dinamičnim stilom, on opisuje kako se otisnuo u svet filmskog stvaralaštva s komedijama poput Uzmi novac i beži i dočarava celu svoju šezdesetogodišnju, bogatu karijeru scenariste i režisera — od klasika Eni Hol, Menhetn i Hana i njene sestre do novijih filmova, među kojima je Ponoć u Parizu.
  Alen otvoreno govori i o svojim brakovima, skandalima i optužbama kojima je bio izložen i koje se ponovo obrušavaju na njega, ljubavnim vezama i slavnim prijateljima, sviranju džeza, o svojim knjigama i pozorišnim komadima. Upoznajemo se s njegovim demonima, greškama, uspesima i osobama koje je voleo, s kojima je sarađivao i od kojih je učio.
  Bookmateadded a book to the bookshelfHitovi za plažulast month
  "Roman o odnosu majke i ćerke od kog podilazi jeza.
  Johane je religiozna studentkinja psihologije koja živi sa majkom. Kada se zaljubi u Ivara konačno postaje spremna da napusti porodični dom. Par je isplanirao put u Ameriku, ali na dan polaska Johane shvata da je zaključana u svojoj sobi. Da li će uspeti da prevaziđe svoje strahove? Da li će se usuditi da izađe kroz prozor na četvrtom spratu? Da li joj Bog brani da izađe iz kuće ili je u pitanju nekakav eksperiment?
  Roman Stvarno koliko i ja otvara zaključana vrata jednog mladog uma rastrzanog između prirodnih nagona i razdirućeg osećaja krivice otkrivajući čitaocima najintimnije misli i fantazije zarobljene naratorke.
  Bookmateadded an audiobook to the bookshelfHitovi za plažulast month
  Радоја Домановића је политичко-друштвена сатира. Написана је 1901. године. У Домановићевом стилу, исмевање овде веома долази до изражаја. Он исмева „силни и поштени“ српски народ, који је увек уз своју земљу, чак и онда када је најтеже. Време, које аутора наводи на подсмех и укор, је владавина последњег Обреновића. У том периоду се посебно испољавају друштвени сукоби и борбе, као и наказност јавног морала. Домановић је незадовољан тадашњом Србијом, а народом, благо речено, разочаран.
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)