Knud Romer Jørgensen

Kort over Paradis

“Kort over paradis” tager os ind det totale illusionsbrud fra barndomslandet på Falster til 90ernes glittede reklameverden med hurtige penge og kokain.
Vi møder bandeordenes mester! Det parisiske kloaksystem! Hemmelige biblioteker — og Knuds magiske, amerikanske ven, der vokser op på fronten af den kolde krig i Mellemøsten som søn af en CIA spion. Ingen når hjem.
12 år efter den prisbelønnede debut «Den som blinker er bange for døden” er Knud Romer tilbage med en omvendt dannelsesroman, og “Kort over Paradis” viser vejen til helvedet.

Knud Romer (f. 1960) er forfatter og radiovært. Hans debut ’Den som blinker er bange for døden’ er udgivet i 13 lande og har modtaget en lang række priser, blandt andre De Gyldne Laurbær, Debutantprisen, Premio Cálamo Otra Mirada, Eine Stadt liest ein Buch, Le Prix Initiales d’Automne og Weekendavisens Litteraturpris.’Kort over Paradis’ er den selvstændige efterfølger.
496 printed pages
Copyright owner
Lindhardt og Ringhof
Original publication
2018
Publication year
2018
Have you already read it? How did you like it?
👍👎

Impressions

  John Robert Enevoldsenshared an impression2 years ago

  Fantastisk ordekvilibrist

  Henrik Warrer Dalgasshared an impression3 years ago

  Nej, nej! For uforståeligt for mig. Måske er jeg bare ikke "kulturel" på den måde?

  Ole Todbjerg Bertelsenshared an impression4 years ago
  👍Worth reading

  Vi skal ned, helt ned, for at komme op - måske.

Quotes

  Gert Jørn Notlerhas quoted4 years ago
  Jeg farer vild i supermarkedet og leder forgæves på hylderne efter varer, som ikke længere bliver produceret, og indleder lange samtaler med kasseekspedienten, indtil de beklager sig i køen. Bagefter tjekker jeg bonen og finder fejl i tilbudspriserne, som det tager timer at udrede: “Der er åbnet for kasse to.”
  Jeg henvender mig til folk under tredive år, som om de er børn. Sådan ser de ud i mine øjne, jeg er tæt på at klappe dem på hovedet og spørge, om ikke de skulle være i seng? De siger “hr.” og “De” og åbner døren for mig, i håb om at jeg går. Jeg er følelseslabil og græder over ingenting og får raserianfald, som om jeg er konstant bagstiv.
  Per Spangsberg Madsenhas quotedlast year
  Fremtiden er brugt op. Det er udsigtsløst, og livet er blevet en tomgang af gentagelser, hvor jeg kender udfaldet på forhånd – alt, hvad jeg siger, har jeg sagt før, og alt, hvad jeg ser, er en genudsendelse af noget, som ikke var interessant første gang. Selv porno kan jeg ikke vride mere ud af. Det vigtigste, jeg foretager mig i løbet af dagen, er at slukke lyset i lejligheden.
  Lene Timmhas quotedlast year
  Lærken letter fra dit hjerte

  og slår triller i det blå.

  Når du lytter til en lærke,

  kan du mærke hjertet slå.

On the bookshelves

  Thomas Hjuler
  Skal læse
  • 45
  • 2
  Else Staunstrup
  Jan
  • 63
  • 1
  Trine Tulstrup Larsen
  Bøger jeg gerne vil læse
  • 55
  • 1
  Annamaria Clara Gauguin
  Marias bøger
  • 29
  • 1
  lenaf66995
  Amandas hylde 🌺
  • 18
  • 1
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)