Vindens skygge, Carlos Ruiz Zafón
da
Books
Carlos Ruiz Zafón

Vindens skygge

Read
Da Daniels far tager ham med til De glemte bøgers kirkegård i Barcelona, bliver det begyndelsen på en lang række eventyr for Daniel, der senere påtager sig opgaven som opsporer af bortkomne bøger.

Carlos Ruiz Zafón (f. 1964) er en spansk forfatter født i Barcelona. Han fik sin litterære debut i 1993 med værket “El príncipe de la niebla”. Han har vundet adskillige litteraturpriser igennem mere end tyve år, heriblandt The edebé literary prize for young adult fiction (1993) og BookSence Book of the Year (2005).
573 printed pages
Original publication
2016

Other versions

Vindens skygge, Carlos Ruiz Zafón

Impressions

mig
migshared an impressionlast year
🎯Worthwhile

Meget flot skrevet. Temmeligt lang

Torkild Pedersen
Torkild Pedersenshared an impressionlast year
👍Worth reading
🔮Hidden Depths
🎯Worthwhile
🌴Beach Bag Book
🚀Unputdownable

En rigtig god bog

Lisa Wrisberg Smidt
Lisa Wrisberg Smidtshared an impressionlast year
👍Worth reading

En fabelagtig velskrevet bog. Søg og læs lidt om den spanske borgerkrig i Barcelona, det giver lidt perspektiv.

Quotes

Torkild Pedersen
Torkild Pedersenhas quotedlast year
En regnvejrseftermiddag derude på bjergskråningen på Montjuïckirkegår– den, med udsigt til havet gennem en skov af utrolige gravmæler, en skov af kors og sten med udhuggede dødningeansigter og børn uden læber og blik, som stank af død, omridsene af en snes voksne mennesker, som jeg kun kunne huske som sorte sæt tøj gennemblødt af regnen, og min fars hånd, der holdt for hårdt om min, som om han på den måde ville stilne sine tårer, mens præstens hule ord faldt ned i denne grav af marmor, som tre ansigtsløse gravere skubbede en grå sarkofag ned i, og regnen gled over sarkofagen som smeltet voks, og jeg syntes, jeg kunne høre min mors stemme kalde på mig og trygle mig om at befri hende fra det sorte stenfængsel, men jeg formåede ikke andet end at skælve og mumle uden stemme til min far, at han ikke skulle klemme mig så hårdt om hånden, det gjorde ondt, og lugten af frisk jord, jord af aske og regn, opslugte det hele, en lugt af død og tomhed.
Erik Johansen Jappe
Erik Johansen Jappehas quoted6 hours ago
Fermín Romero de Torres har aldrig fået en kurv af nogen. Men sagen er, at manden, for at vende tilbage til Freud og bruge en metafor, hedes op som en elektrisk pære: Rødglødende på et øjeblik, og kold igen, før man ser sig om. Kvinden, derimod, og det er ren videnskab, varmes op som et strygejern, forstår du? Lidt efter lidt, over svagt blus, som en god ragout. Men når hun er blevet varm, er der ingen, der kan standse det. Ligesom de baskiske højovne.“
Kristian Kristensen
Kristian Kristensenhas quoted8 months ago
En af faldgruberne ved barndommen er, at det ikke er nødvendigt at forstå noget for at føle det.

On the bookshelves

Ugens bog, Bookmate
Bookmate
Ugens bog
  • 182
  • 240.8K
Leif Davidsen anbefaler, Bookmate
Romaner på feriedestinationer, Bookmate
Historisk Fantasy, Bookmate
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)