Min mor var besat, Peter Øvig Knudsen
da
Books
Peter Øvig Knudsen

Min mor var besat

I november 2016 døde Peter Øvig Knudsens mor. Allerede samme dag besluttede forfatteren, at han ville skrive en bog om hende — og om at være barn af en psykisk syg. I de følgende måneder gik han i gang med sit dokumentariske arbejde som så mange gange før: Han opsøgte dem, der havde kendt hans mor, og bad om aktindsigt i hendes psykiatriske journaler.

Planen var nøgternt og sagligt at undersøge årsagerne til morens depressioner. Samtidig skulle bogen give et billede af de traumatiserende hemmeligheder bag parcelhuskvarterernes pæne facader.

Men under arbejdet med bogen begyndte noget at gå i skred i forfatteren: Peter Øvig Knudsen blev ramt af en svær depression og måtte til sidst indlægges på en lukket, psykiatrisk afdeling.

Min mor var besat fortæller et stykke danmarkshistorie: Om den generation af kvinder, der trods begavelse og drømme blev husmødre, før kvindekampen slog igennem. Og om de børn, der voksede op i et miljø, hvor de borgerlige normer var vigtigere end børnenes trivsel. Samtidig er bogen en stærkt personlig beretning om at skifte syn på psykisk sygdom og psykiatri, på sin mor og sig selv.
345 printed pages
Original publication
2019
Publisher
Gyldendal

Other versions

Impressions

Marianne Bang Rasmussen
Marianne Bang Rasmussenshared an impressionlast year
👍Worth reading

Svært at sige om den handler om Peter Øvigs mor eller ham selv. Læseværdig - og for mig som kronisk depressiv stærkt tankevækkende.

Rasmus Papendick
Rasmus Papendickshared an impression25 days ago
👍Worth reading

Meget spændende bog, kan varmt anbefales hvis man har interesse for psykiatrien.

Christian Bukholt Besuchet
Christian Bukholt Besuchetshared an impression4 months ago

Kedelig 😒

Quotes

Anja Damkjær TRUE
Anja Damkjær TRUEhas quotedlast year
„Det er en fantastisk bog, netop i forhold til vores diskussion om mor, opdagede jeg i sidste uge. Helmuth Friis skriver, at synden hverken har noget med sex eller alkohol eller løgn at gøre. Synden er ikke at tage livet alvorligt. Synden er ikke at se livet som en gave og ikke at værne om den gave. Synden er at give op. Et af kapitlerne hedder simpelthen, ‘Synden er glædesløsheden’. Og glædesløsheden er også en form for egocentricitet.“
„Det er en god bog.
Lena Kjems
Lena Kjemshas quoted3 months ago
dæmoni, snarere om en form for besættelse, der finder sin grobund de steder, hvor jorden er gødet med indre vrede, offergørelse og ansvarsfraskrivelse, en slags glasklokketilstand uden fornemmelse for andre
Maria Lucienne Barsøe
Maria Lucienne Barsøehas quoted4 months ago
En personlighedsforstyrrelse bliver ofte en så indgroet del af ens identitet, at man ikke selv er i stand til at se, at man har den, forklarer Thilde, og derfor ville min mor formentlig ikke være i stand til at ændre sig eller modtage behandling.

On the bookshelves

Psykisk sundhed, Amalie Marie Vennike
Amalie Marie Vennike
Psykisk sundhed
  • 142
  • 365
Biografi, Henrik Nauta Hemmingsen
Henrik Nauta Hemmingsen
Biografi
  • 75
  • 63
Bogforum 2019, Bookmate
Bookmate
Bogforum 2019
  • 69
  • 44
Vil læse, Lise Faber
Lise Faber
Vil læse
  • 530
  • 43
Peter Øvig Knudsen, Bookmate
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)