bookmate game
Momir Bulatović

Nevidljivi lanci

348 printed pages
Have you already read it? How did you like it?
👍👎

Impressions

  Александар Симићshared an impression3 years ago

  Postavljena je samo naslovna strana i dve naredne sa tehnickim informacijama, nedostaje kompletna knjiga. Molim da to sto pre ispravite.

  Stefan Konceptshared an impressionlast month
  👍Worth reading
  💡Learnt A Lot

  Mirko Milovanovicshared an impression4 months ago
  👍Worth reading
  💡Learnt A Lot
  🎯Worthwhile

Quotes

  Vladan Radojičićhas quoted2 years ago
  Али шта је новац, како он настаје и којим путевима снажи своју моћ? Одговор на ова једноставна питања остаје потпуна непознаница за милијарде људи, иако већина њих мисли да га зна. Вођени правилима здравог разума, људи беспоговорно прихватају све иза чега стоји убједљива већина. А та већина сматра да је новац готова, дата ствар која се не пропитује по себи, већ се у односу на њега мјери сопствени успјех. Тако се вјековима сматрало да је онај који је у посједу већег богатства ималац и већег угледа и уживалац личне среће.
  Vladan Radojičićhas quoted2 years ago
  У савременом свијету, не само у економском систему, новац пресудно управља животима појединаца, друштвених група, нација па чак и цијелих континената. Без довољне количине новца нема ни лијечења, ни школовања, нити услова за живот. Уколико нема пара, човјек бива „избрисан“ из система.
  Stefan Koncepthas quoted2 months ago
  Основни закључак ондашње ујдурме био је да банке нису институције слободног тржишта. Оне живе у симбиози са владама које финансирају. Њихов опстанак зависи од привилегија и државних интервенција. Оне дају паре владама које их неодговорно троше, пристајући на камате које реално није могуће исплатити. Али док наплата дође на ред, владе ће потрошити своје мандате, па ће плаћање дугова бити посао неке наредне владајуће гарнитуре. Неразумна збрка у потрошњи одвијала се у новим и све већим круговима, који ипак налажу да неко све то плати. На крају, односно на почетку игре улоге су подијељене. Банкарски систем је добитник, а држава и њени порески обвезници су губитници.

On the bookshelves

  Laguna
  Laguna
  • 1.2K
  • 4.6K
  Marko Vukovic
  nove knjige
  • 157
  • 1
  Владимир
  Istorija
  • 23
  • 1
  b5536696105
  Историја
  • 3
  • 1
  Mirko Milovanovic
  Sledeće za čitanje
  • 7
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)