bookmate game
da

Elena Ferrante

Elena Ferrante, der er en af Italiens største samtidsforfattere, er et pseudonym. Et såkaldt lukket pseudonym: Kun hendes forlægger på det italienske forlag Edizione e/o ved hvem hun er. Hun har har lige siden hun debuterede, krævet absolut anonymitet, hun modtager ingen priser og giver kun skriftlige interviews. Den italienske presse hengiver sig til en livlig gætteleg hver gang der udkommer en ny Ferrante-roman.

Books

Audiobooks

Series

Quotes

metteovehas quotedlast month
Barnet stirrede vantro på mig. Jeg så på mig selv med samme vantro. Jeg så en kvinde stå ved et bed, få skridt fra en gammel krigsmaskine som nu husede menneskelige væsener om natten, mennesker fra fjerne verdener og uden håb. Jeg genkendte hende ikke lige med det samme. Jeg blev kun forskrækket fordi hun havde taget mit hjerte, som nu hamrede i hendes bryst.
Inge Andersenhas quoted2 years ago
Sådan gik aftenen.
Franz Pihlhas quoted2 years ago
I dag tror jeg at det var takket være denne plagsomme fantaseren at det langsomt lykkedes mig at lægge afstand til mine forældres lidelser og endda overbevise mig om at deres gensidige beskyldninger og tryglen, deres foragt for hinanden, var mig komplet ligegyldig. Men det tog mange måneder. I den første tid gispede jeg som om jeg var ved at drukne og desperat ledte efter et eller andet at klamre mig til. Somme tider, især om natten når jeg vågnede fuld af uro, tænkte jeg at skønt min far var en erklæret modstander af alle former for magi, havde han frygtet at denne genstand, på grund af sin oprindelse, på magisk vis ville kunne skade mig, og derfor havde han fjernet den fra vores hjem til mit bedste. Den tanke beroligede mig, den havde den fordel at den gav mig en kærlig far tilbage som fra de første måneder i mit liv havde prøvet at beskytte mig mod faster Vittorias ondskab, denne faster-heks’ ønske om at besidde mig og få mig til at blive ligesom hende selv. Men det varede kun kort, før eller senere endte jeg med at spørge mig selv: Hvis han elskede Costanza højt nok til at være min mor utro, til at skille sig fra hende og fra mig, hvorfor havde han så givet hende et uheldsvangert armbånd? Måske – fantaserede jeg i min halvvågne tilstand – fordi han var så glad for dette smykke at han ikke nænnede at smide det i havet. Eller måske var han selv forhekset af det og havde villet se det bare en enkelt gang om Costanzas håndled før han skilte sig af med det, og det var dette ønske der havde gjort ham forvildet. Costanza var forekommet ham endnu smukkere end hun allerede var, og det forheksede armbånd havde lænket ham til hende for evigt og forhindret ham i kun at elske min mor. For at beskytte mig var min far altså endt med selv at ligge under for sin søsters onde magi (jeg nåede hurtigt frem til at forestille mig hvordan Vittoria havde forudset dette forkerte træk i alle detaljer), og det havde ødelagt hele familien.
Netop som jeg følte at jeg var helt færdig med barndommens eventyr vendte jeg altså tilbage til de

Impressions

Anders Bent Meldahlshared an impression2 years ago
👍Worth reading

Tankevækkende, og godt skrevet 👍

 • Elena Ferrante
  Forladte Dage
  • 98
  • 9
  • 3
  • 12
  da
  Books
 • Hans Fangel Sterlershared an impression7 months ago
  👍Worth reading

  Spændende at følge personerne

  Hans Fangel Sterlershared an impressionlast month
  👍Worth reading

  Spændende

  fb2epub
  Drag & drop your files (not more than 5 at once)