bookmate game
da

Katrine Marie Guldager

Katrine Marie Guldager (f. 1966) er cand. phil. og uddannet fra Forfatterskolen. Hun debuterede i 1994 med digtsamlingen "Dagene skifter hænder" og har siden udgivet en lang række romaner, noveller, digte og børnebøger. I 2010 indledte hun sin stort anlagte familiekrønike med udspring i Køge, hvor hun bl.a. har skrevet bindene "Ulven", "Lille hjerte", "Den ny tid" og "Peters død". Hendes bøger er oversat til flere sprog, og hun har modtaget adskillige legater og priser, bl.a. Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat, Kritikerprisen og Beatrice-prisen.

Quotes

Cristina Patricia Lagehas quoted2 years ago
Hun vil ikke forlades, siger hun, og det bliver hun, hun bliver forladt af mig, og jeg skriver i min dagbog, at jeg ikke forstår det, jeg troede, hun glædede sig til at blive fri, hun elsker mig jo ikke, gentager jeg, og jeg skriver også, at det er OK, jeg har for længst accepteret det, og så stopper jeg op, forskrækket over, hvad det egentlig er, jeg skriver, hvad er det for en stemme, der taler nu? Og er det overhovedet rigtigt?
Helt siden min far døde, har jeg haft en følelse af, at der var en skjult sandhed, et samlende princip bag det hele, et eller andet jeg bare ikke kunne se, og måske er denne sandhed, dette princip bare, at jeg ikke føler, at hverken min mor eller min søster elsker mig? De vil have noget af mig, de har brug for mig, men det er jo noget andet, er det ikke? Jeg føler ikke, at de kender mig, og kan man elske nogen, man ikke kender? Jeg går tur på Assistens Kirkegård og synes pludselig, at jeg ser noget, jeg ikke har set før. Jeg passerer kapellet, og det er en hård følelse, jeg pludselig får. Jeg tager i døren ind til kapellet, som er låst, jeg mærker et sug, en afgrund, og jeg prøver at bilde mig selv ind, at jeg er elsket, jeg kan bare ikke mærke det. Jeg prøver at bilde mig selv ind, at det er sådan i alle familier, at kærlighed ikke er noget, man kan styre, nogle steder flyder kærligheden frit, andre steder gør den ikke. Jeg prøver at bilde mig selv ind, at jeg godt kan acceptere det, men jeg har svært ved at acceptere, at de fortsætter, som om jeg ikke eksisterer. Min søster besøger min faster, som om jeg ikke eksisterer, min søster bliver gode venner med min kusine, som om jeg ikke eksi
Cristina Patricia Lagehas quoted2 years ago
eksisterer, og min mor gør ingenting, jeg føler mig som en druknet, og havoverfladen er allerede blevet stille.
Cristina Patricia Lagehas quoted2 years ago
Hvad handler din modstand om?

Impressions

Dorte Reehaugshared an impressionlast year
🎯Worthwhile
👍Worth reading

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Tina Sjølandershared an impression10 months ago
🎯Worthwhile
👍Worth reading

Tankevækkende

Anette Eliseshared an impressionlast year
👍Worth reading

Super god, og god oplæser💪🏻

fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)