bookmate game
da

Sara Blædel

Sara Blædel er en af Danmarks højest profilerede og mest populære krimiforfatter og bedst kendt for sine bøger om kriminalassistent Louise Rick. Den seneste bog i serien er »Den tavse enke« der udkom i 2020. Næste bind udkommer i november 2022.

Hun har tidligere arbejdet hos forlaget Gyldendal, men i 1993 skabte hun sit eget krimiforlag Sara B, og fra 1995 arbejdede hun som journalist og var i en årrække tilknyttet flere TV-programmer som researcher, tilrettelægger og redaktionschef.

Efter sin debut i 2004 med romanen »Grønt støv« blev hun fuldtidsforfatter. Hun fik Det Danske Kriminalakademis debutantpris for den første roman og har siden modtaget legater fra både Statens Kunstråd og Statens Kunstfond.

I 2014 modtog hun De Gyldne Laurbær for romanen »Kvinden de meldte savnet«, og hun har desuden vundet Bog & Idés Martha-prisen i 2007, 2009, 2010, 2014, og 2020.

Hendes bøger er solgt i omkring 5 millioner eksemplarer i knap 40 lande. Og efter hun er begyndt at udkomme i USA, er hendes bøger blevet omtalt af prominente navne som Oprah Winfrey og Bill Clinton.

Udover krimiserien om Louise Rick og Camilla Lind har hun i 2016–18 skrevet trilogien om Ilka: »Bedemandens datter«, »Ilka arv« og »Den tredje søster« samt en række enkeltstående titler i andre sammenhænge og i samarbejde med andre forfattere. Senest har hun i 2021 skrevet krimien »Opløst« i samarbejde med Mads Peder Nordbo.

Du kan finde mere information om Sara Blædel og hendes forfatterskab på https://sarablaedel.dk/

Foto: Les Kaner
years of life: 6 August 1964 present

Quotes

Søren Wiborghas quotedlast year
med at din mor havde flere former for id på sig, da hun blev bragt ind på sygehuset, så er det udelukkende
Bent Fagerberghas quoted7 months ago
Hun slap ham og gik ud i køkkenet for at komme væk fra den velkendte distance, hun fornemmede var ved at tage form i mellem dem. Han tog overtøjet af og fulgte efter hende, hans øjne var
Inge Andersenhas quoted10 months ago
- Jeg kommer tilbage i morgen, havde hun sagt og efterladt tegneserierne ved siden af Mikkels seng.

Impressions

Kjeld Helmann Jensenshared an impression8 months ago
🌴Beach Bag Book
👍Worth reading

🤙🤙🤙

Jannie Susanne Andersenshared an impression10 months ago
👍Worth reading

👍

Marianne Og Lars Knopshared an impressionlast year
👍Worth reading

🥰

fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)