bookmate game
sr
Free
Dejan Stojiljković

Dorćolski rekvijem

Aleksandar Malavrazić, istrošeni privatni detektiv iz savremenog Beograda dobija poziv da reši slučaj za tajanstvenu organizaciju koja sebe naziva "Biro za paranormalne fenomene". Tokom istrage, on shvata da ga je u stvari angažovao besmrtnik koji je ispratio oba svetska rata, okupaciju Beograda, vreme Tita, Miloševića i sve što je posle došlo u vazda turbulentnoj i zanimljivoj istoriji Srbije. Taj besmrtnik je Nemanja Lukić, glavni junak romana "Konstantinovo raskršće". Zajedno sa njim, detektiv će pokušati da reši misteriju laguma koji se granaju ispod Dorćola i gde prema urbanoj legendi - postoje takozvana "meka mesta", tačke u univerzumu koje vode direktno u Pakao. Ali to nije sve, jer Malavrazića proganja njegova sopstvena prošlost, a naročito jedan slučaj u kome je došao u sukob sa lokalnim mafijašima.
Have you already read it? How did you like it?
👍👎

Impressions

 • Velimir Đurđevićshared an impression3 years ago
  👍Worth reading

  Ne preskačem ni jednu Dejanovu knjigu.

 • Rasputinshared an impression3 years ago

  Da li je jos neko imao problema sa 11 poglavljem Iz nekog razloga ne mogu da ga otvorim? Prikazuje gresku.

 • Đorđe Neškovićshared an impression2 years ago
  👍Worth reading

  Феноменална књига, као и све Дејанове

Quotes

 • Jasna Prokovićhas quoted3 years ago
  Ali, poznajući naše građevince, naše političare i naš pokvaren narod - nikad se ne zna. Možda jednog dana bagerima sjebu Kalemegdan i tamo sagrade Diznilend?
 • Марко Симићhas quoted3 years ago
  Jedini efikasni lek za mamurluk je samoubistvo.
 • b3825510308has quoted2 years ago
  Sedeo sam, dakle, za stolom sa dva tipična primerka balkanskih alfa-mužjaka koji su bili na evolutivnom stadijumu negde između neobrađene čamove daske i kromanjonca.

On the bookshelves

fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)