bookmate game
Nenad Gajić

Bajka nad bajkama – Senka u tami

Od autora Slovenske mitologije, prema motivima bajki i pesama na kojima su odrastale generacije.

Neobična družina, okupljena nizom naizgled slučajnih događaja, postepeno otkriva da nije sve onako kao što izgleda. Slepa devojčica, megdanžija, čobanin i hromi lopov, u trci za gole živote, probijaće se kroz živopisni svet mitskih bića i zaboravljenih gradova, dok njihovim koracima kao da upravljaju drevni slovenski bogovi. Jesu li junaci tek marionete mlade i zavodljive veštice, vođene sopstvenim skrivenim motivima, ili u pozadini svega zaista vrebaju užasne mračne sile iz neizmerne dubine vremena?

Velika saga u kojoj se prepliću zagonetke, misterije, borbe i iznenađujući obrti kroz fantastične događaje s neizvesnim ishodom, u svetu koji nastanjuju zadivljujući i neustrašivi junaci velikog srca.

Čitajte nove epizode serijala “Bajka nad bajkama – Senka u tami”, jednom nedeljno, samo na servisu Bookmate ili preslušajte čitavu audio-knjigu u jednom dahu!
Have you already read it? How did you like it?
👍👎

Impressions

 • Negoman Gicelanovicshared an impression2 years ago
  👍Worth reading

  Predivno novo iskustvo.preporuke svima!

 • Giovanna Domenicashared an impression6 months ago
  👎Give This a Miss

  Mogao bi da bude dosledniji malo pisac u načinu na koji propoveda. Na mnogim mestima pretera u arhaičnom govoru, pa deluje neprirodno. Takodje, hteo je da uklopi srpske narodne bajke, ali generalno deluje malo isforsirano. Glavna linija priče, koja se tiče Senke, mislim da je veći fokus trebao biti na tome. I preočigledno je da je Žarko zapravo kraljević Marko, a Huri su Turci.
  Ovu tematiku je daleko bolje obradio Aleksandar Tešić u trilogiji Kosingas i tu trilogiju toplo preporučujem.
  Sve u svemu 2.5 od 5 ocena, nije nečitljivo, ali nije ni odlično. Ovaj pisac je inače poznat kao neko ko često prepisuje.

 • Јулијанаshared an impressionlast year
  👍Worth reading
  🚀Unputdownable

  Дивна књига инспирисана српском епском народном књижевношћу и традиционалним веровањима. Буди сећања на детињство обележено баш тим бајкама и тим јунацима који стварају "Бајку над бајкама", а с друге стране отвара многа питања у свести и подсвести одраслог човека.

Quotes

 • Анђела Кундакhas quoted2 years ago
  Nijedno drvo, kažu, ne može rasti do neba,
  ako mu koreni ne dosegnu najmračnije dubine.
 • Ivanahas quoted2 years ago
  Senka je bila srećna. Nije teško biti srećan kada ne znaš za bolje.
 • stefanmhjlvskhas quoted2 years ago
  Nije teško biti srećan kada ne znaš za bolje.

On the bookshelves

fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)