Bog ti pomogo, Marko Vidojković
sr
Books
Marko Vidojković

Bog ti pomogo

Read
Prva zbirka priča Marka Vidojkovića, u kojoj se, po abcedednom redosledu, smenjuje devetnaest naslova iza kojih se kriju književni bolidi koji će čitaoca voziti širokim autostradama autorove mašte. Budite spremni na ludu trku sa ljubomornim kanibalima, bićima iz druge galaksije, zamonašenim kriminalcima, studentima obolelim od hipohondrije i brojnim drugim herojima i antiherojima, stvorenim kako bi zasitili onog ko je gladan dobrih priča.
„Svakome ko je voleo romane Marka Vidojkovića, taj samo strašću i smehom ublaženi overdouz sumračne stvarnosti Beograda, njegove će se priče učiniti poznatim i bliskim jer su nastanjene u istom tom svetu u permanentnom, nedovršenom raspadanju. A opet, biće mu i sasvim nove jer se Vidojković u pričama nesputanije igra, opuštenije pušta perverznoj mašti da ga vodi kuda ona hoće, a on će već nekako – ili neće – uhvatiti priključak. A kad ubode pravi akord, onda Marko V. žestoko tera do kraja: zato su ove priče nešto kao Vidojković u 100% koncentrovanom izdanju, pa vi sad vidite jeste li spremni za to!“
Teofil Pančić
136 printed pages

Impressions

Jovana Ostojić
Jovana Ostojićshared an impressionlast year
🌴Beach Bag Book
🚀Unputdownable
😄LOLZ
🐼Fluffy

5/5

b4056985637
b4056985637shared an impression3 months ago
👍Worth reading
🚀Unputdownable
😄LOLZ

Pisac ima baš bujnu maštu.

Vladimir Marinkovic
Vladimir Marinkovicshared an impression3 months ago
🐼Fluffy

Quotes

Tasa Savić
Tasa Savićhas quotedlast year
Narednih nekoliko dana proveo sam u neprestanoj napetosti, iščekujući šta će sledeće da me snađe. Onda sam počeo da kašljem i dobio sam visoku temperaturu, 39,8. Neki bi to pripisali tome što sam gologuz išao od parka do kuće, ali ja sam veoma dobro znao šta je u pitanju. Bog je rešio da me ubije. Bog je takav, jedno nevino odvajanje maloletnog prosjaka od nogavice cipelom – i odmah si osuđen na smrt. Temperatura je trajala nekoliko dana. Kašljao sam kao konj, a ubrzo sam počeo da iskašljavam šlajm crvene boje, što je nesumnjivo bila posledica krvarenja u plućima. Bog je rešio ne samo da me ubije, već i da me ubije u strašnim mukama. Ležao sam u krevetu, potpuno slomljen i sam kao pas. No, nakon tri znojave noći temperatura mi je potpuno spala, a kašalj je nestao. Budući da sam se u međuvremenu žestoko kajao zbog omalovažavanja maloletnog lica sklonog prosjačenju, Bog je izgleda rešio da mi poštedi život. Ipak, ostao sam u krevetu još dva dana, iz straha da se Bog ne predomisli.
Bojana
Bojanahas quoted3 months ago
Treći vanzemaljac se samo nakašljao. Onaj prvi izvadio je iz džepa paklo cigareta i pripalio jednu. Gledao sam ih. Znao sam da bi trebalo da se srušim na patos od iznenađenja, ali kad jednom doguraš do apsolventskog staža na pravima, sve ti izgleda nekako mlako.
b6479409996
b6479409996has quoted6 months ago
To ti je ludak, sine. Imaš ih svugde. Vode državu, pišu za novine, igraju fudbal. Ovaj je barem pošten, ne pravi se da je normalan

On the bookshelves

Laguna, Laguna
Laguna
Laguna
  • 792
  • 3.1K
Preporučujemo ove nedelje, Bookmate
Knjige, Milos Milivojevic
Milos Milivojevic
Knjige
  • 119
  • 10
Za čitanje, displeji
displeji
Za čitanje
  • 13
  • 3
1, Dajana Lazic
Dajana Lazic
1
  • 192
  • 2
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)