Pesten, Albert Camus
da
Books
Albert Camus

Pesten

Romanen Pesten handler om et pestudbrud i den algierske havneby Oran. I begyndelsen dør rotter i hobetal, men efterhånden sættes alle indbyggere i karantæne. En lokal læge kæmper en brav kamp for beboerne i byen. Mange vælger at gå op imod den dødsdom, der hænger over byen ved at forsøge at skabe livskvalitet under de værste betingelser eller give de syge en værdig død. Romanen demonstrerer således, at der findes en human eksistentialisme.

Den franske forfatter Albert Camus (1913–1960) udgav Pesten i 1947, og den udkom på dansk samme år. Denne udgave er Hans Peter Lunds oversættelse fra 2012.
299 printed pages
Original publication
2018
Publisher
Gyldendal
Translator
Hans Peter Lund

Other versions

Impressions

Annie Kyhl Jørgensen
Annie Kyhl Jørgensenshared an impression4 months ago
👍Worth reading

Meget aktuel i denne Corona tid

Erik Johansen Jappe
Erik Johansen Jappeshared an impression4 months ago
👍Worth reading
💡Learnt A Lot
🚀Unputdownable

Kristian Jørgen Pedersen
Kristian Jørgen Pedersenshared an impression2 months ago
💩Utter Crap

Quotes

Mikkel Vedby Rasmussen
Mikkel Vedby Rasmussenhas quoted18 days ago
Der har været lige så mange tilfælde af pest i verden som krige. Alligevel er folk lige så uforberedte på pest som på krig. Doktor Rieux var uforberedt, ligesom vores medborgere var det, og det er sådan, man skal forstå hans tøven. Det er også sådan, man skal forstå, at han var delt mellem at være urolig og fortrøstningsfuld. Når der bryder en krig ud, siger folk: ”Den varer ikke længe, det er for dumt.” Og selvfølgelig er en krig for dum, men det forhindrer den ikke i at vare ved. Dumhed er altid stædig, det ville man kunne se, hvis man ikke altid tænkte på sig selv. Vores medborgere var i den henseende som alle andre mennesker, de tænkte på sig selv, de var altså humanister: De troede ikke på den slags plager.
Lars Hellerøe
Lars Hellerøehas quoted2 months ago
Jeg prøvede at sige til ham, at den eneste måde ikke at være adskilt fra de andre på trods alt var at have god samvittighed, men han så ondskabsfuldt på mig og sagde: ”Jamen, så er ingen nogensinde sammen med nogen.” Og tilføjede: ”De kan mene, hvad De vil. Men den eneste måde at bringe folk sammen på, er trods alt at lade dem blive ramt af pest. Se Dem omkring.”
Kristian Jørgen Pedersen
Kristian Jørgen Pedersenhas quoted2 months ago
Han selv vidste nu, hvad der blev svaret, og han kunne se det endnu bedre i de første, næsten øde gader i de fjerne kvarterer.

On the bookshelves

Ugens udvalgte, Bookmate
Bookmate
Ugens udvalgte
  • 99
  • 20
Vil læse!
, Tine Willer
Tine Willer
Vil læse!
  • 122
  • 5
Thomas e-bøger, Thomas Martin Fauth Hansen
Thomas Martin Fauth Hansen
Thomas e-bøger
  • 121
  • 1
Gitte, Gitte Kingo Vesterlund
Gitte Kingo Vesterlund
Gitte
  • 61
  • 1
Albert Camus, Primus Atma
Primus Atma
Albert Camus
  • 13
  • 1
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)