bookmate game
sr
Books
Bart Mujart

Ljubav je ta koju ne razumemo

"Jednog vrelog letnjeg dana porodica se vozi automobilom a onda vozač naglo koči i izbija svađa tokom koje se otkrivaju zastrašujuće tajne.

Jednog kišovitog dana stiže vest o smrti člana porodice i testamentu koji u nasleđe ostavlja i nepoznatog čoveka.

Jednog sasvim običnog dana neko se seli iz kuće i sve se iz korena menja.

Roman Ljubav je ta koju ne razumemo čine tri priče ispripovedane iz perspektive neimenovane tinejdžerke. Kroz različite epizode iz njenog života, kao nasumično izabrane vinjete, Mujart opisuje slamanje jedne disfunkcionalne porodice i decu ostavljenu da sakupljaju njene parčiće."
71 printed pages
Have you already read it? How did you like it?
👍👎

Impressions

 • Jovana 🪶📚shared an impression2 years ago
  🔮Hidden Depths

  Čak i ljudi koji su osakaćeni za to da ih neko bržno voli, umeju da vole i brinu, i isto tako iako ih niko nije naučio pravom ljubavlju oni dobro znaju šta je loša a šta dobra ljubav.

 • Milan Aranđelovićshared an impression2 years ago

  Tri priče o jednoj disfunkcionalnoj porodici koja je ostala bez očinske figure.

  Mamini novi momci nisu baš sjajni, često su i nasilni ili predatorski nastrojeni prema deci. A ni mama nije uvek tu. Bakino nasledstvo koje im je ostavila je daleko od željenog i potrebnog.

  Sve je napisano iz ugla jedne sestrice. Pisac knjige je, inače, autor i brojnih knjiga za decu. Ova knjiga to nije, ali se između redova oseća i taj stil.

  Pomalo konfuzno napisano, naročito na početku, pa je potrebno malo više vremena da provalimo porodične uloge i odnose. Knjiga je okej, ali nije ništa specijalno.

  Za ljubitelje porodičnih drama koji, uprkos svemu, veruju u srećne krajeve.

 • Bojanashared an impression5 months ago
  👍Worth reading
  🔮Hidden Depths
  💡Learnt A Lot

Quotes

 • Natasa Petkovichas quoted2 years ago
  Ljubav je pokretačka snaga koja nas poput instinkta za preživljavanje diže kad smo na dnu. Vekovima je motivisala najhrabrije podvige i najlepša umetnička dela, ali i dan-danas ostaje neobjašnjiva. Ljubav se možda ne može racionalizovati, sasvim razumeti ili objasniti, ali i tako nedokučiva istrajava i pokreće svet.
 • Bojanahas quoted5 months ago
  Meni to nije smešno. Žao mi je što se moj brat pravi da zaboravlja delove iz svog života. Kao da precrtava nešto što je bilo. Ne može se tek tako precrtavati
 • Bojanahas quoted5 months ago
  Gleda u moje izgrižene nokte, u zanoktice i mrljice krvi tu i tamo, i polaže svoje šake preko njih. Kaže mi na uvo da ne smem da pojedem samu sebe

On the bookshelves

fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)