Teorien om alt, Holger Bech Nielsen, Jonas Kuld Rathje
da
Books
Holger Bech Nielsen,Jonas Kuld Rathje

Teorien om alt

Read
243 printed pages
 • 👍3
 • 💡2
 • 🚀2
Findes verden, eller gør den ikke? Findes tiden, eller gør den ikke? Findes der en ‘gud’, eller gør der ikke? Holger Bech Nielsen, dansk højenergifysiker på internationalt niveau, gør status efter et langt liv i fysikkens tjeneste. Han har søgt og søgt efter mening, men hvad har han fundet? I Teorien om alt fortæller den pris-vindende fysiker om sit liv og sin gerning — og ikke mindst om sit utrættelige forsøg på at finde Teorien Om Alt — at forklare, hvordan hele universet hænger sammen, og måske også, hvordan mennesket passer ind i ligningen. Ikke mere, intet mindre. Selv mener Holger Bech Nielsen, at han nok er “længere, end mange vil tro” med netop det arbejde.
Original publication
2019
Publisher
Gyldendal
Impression
Add to shelf

Other versions

Teorien om alt, Holger Bech Nielsen, Jonas Kuld Rathje

One fee. Stacks of books

You don’t just buy a book, you buy an entire library… for the same price!

Always have something to read

Friends, editors, and experts can help you find new and interesting books.

Read whenever, wherever

Your phone is always with you, so your books are too – even when you’re offline.

Bookmate – an app that makes you want to read
 • 👍Worth reading3
 • 💡Learnt A Lot2
 • 🚀Unputdownable2
Sign in or Register
Jan Okkels
Jan Okkelsshared an impression7 months ago
👍Worth reading
💡Learnt A Lot
🎯Worthwhile
🚀Unputdownable

Stof til mere eftertanke og forundring

Thomas Baagø Eriksen
Thomas Baagø Eriksenshared an impression4 months ago
👍Worth reading

Finn Palmgren
Finn Palmgrenshared an impression6 months ago
👍Worth reading
💡Learnt A Lot
🚀Unputdownable

Frank Grønning
Frank Grønninghas quotedlast month
“Du kan så lave nogle fantasifremtider. Du kan forestille dig, at du træffer en anden beslutning, og hvad der så vil ske. Men der er kun én beslutning, der bliver den endelige, og det er så den, der bliver gennemført og fører til den fremtid, der i detaljer er bestemt i forvejen.”

Alligevel er der i Holger Bech Nielsens udsagn et rum til en form for forestilling om en påvirkning af begivenhedernes udfald.

“Vi kan prøve at argumentere for, at vi har
Jacob Saltoft Haahr
Jacob Saltoft Haahrhas quoted23 days ago
Skakspillet blev opfundet af en indisk vismand. Myten fortæller, at han viste spillet til landets hersker, der blev så begejstret, at han lovede at opfylde et af vismandens ønsker. Vismanden bad ydmygt om et enkelt riskorn for det første felt på skakbrættet, to riskorn for det næste felt, fire for det tredje felt, og sådan skulle der dobles op felt for felt. Det, syntes kongen, var meget beskedent, og han gik straks med på vismandens ønske. Kongen opdagede dog snart, hvad det vil sige, når tal vokser eksponentielt. Fire blev til 16, der blev til 256, der allerede blev til 65.536 riskorn på det sjette felt for til sidst at ende på 18.446.744.073.709.551.615 riskorn på felt nummer 64. Flere riskorn, end der var i hele Indien.
Når man tænker på, hvor hurtigt universet udvidede sig i den meget korte inflationsperiode, skal man tænke på et tal, der både har en højere eksponent end vismandens i skakspillet, og som desuden bliver ganget op med denne eksponent flere gange end i tilfældet med skakspillet
Lars Gotfredsen
Lars Gotfredsenhas quoted4 months ago
virkeligheden er der kun én fremtid. Den er bestemt. Den er kendt af den kraft, jeg kalder “Gud”, og han kan arbejde med den, ændre den og tilordne den. Men hvad med den frie vilje, vil du så spørge? Den er en fantasifremtid. Man kan tænke sig, at man kan lave forskellige fremtider ved at træffe forskellige beslutninger. Men det er i virkeligheden en fantasi. Du tager dine beslutninger ud fra nogle argumenter eller måske nogle tilfældigheder. Det betyder, at hvis du tror på, at dine beslutninger og dit tankesystem er bestemt af bevægelsesligningerne fra fortiden, så ligger beslutningerne allerede indbygget i dine hjerneceller. Så er der alligevel kun én fremtid,” siger han.
Bøger 1, Helene Juul Jensen
Helene Juul Jensen
Bøger 1
 • 303
 • 9
Idas hylde, Ida Marie Skou Storm
Ida Marie Skou Storm
Idas hylde
 • 56
 • 2
Jens, Jens Frede Rasmussen
Jens Frede Rasmussen
Jens
 • 34
 • 1
JMT2, Ole Kresten Glerup
Ole Kresten Glerup
JMT2
 • 147
Kasper, Heidi Kristensen
Heidi Kristensen
Kasper
 • 92
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)