bookmate game
da
Books
Sayaka Murata

Døgnkioskmennesket

Keiko er 36 år gammel. Hun har aldrig haft en kæreste, og hun har arbejdet i den samme døgnkiosk i Tokyo i 18 år. Hendes familie vil så gerne have, at hun får et bedre job. Hendes venner undrer sig over, at hun ikke gifter sig. Men Keiko ved godt selv, hvad hun har det bedst med, og hun ønsker ikke at få sit tætte forhold til døgnkiosken spoleret.

Døgnkioskmennesket er et fascinerende og tankevækkende portræt af samtidens Japan, som det opleves af en singlekvinde. Hun føler ubehag ved samfundets rigide normalitetsopfattelse, samtidig med at hun kun alt for godt passer ind i den japanske arbejdskultur.
115 printed pages
Copyright owner
Grif
Original publication
2019
Publication year
2019
Publisher
Grif
Translator
Mette Holm

Other versions

Have you already read it? How did you like it?
👍👎

Impressions

 • Christina Nissenshared an impression2 years ago

  Fantastisk. Meget velskrevet.

 • Lone Færgemannshared an impression2 years ago
  👍Worth reading
  🔮Hidden Depths
  🎯Worthwhile
  🚀Unputdownable

  Simpelthen en fin bog! Historien er underfundig og jeg nød den i fulde drag. Den vil jeg gerne anbefale.

 • Jannik Landt Fogtshared an impression3 years ago

  Fantastisk og pudsig lille bog!

Quotes

 • Morten Daniel Martenshas quoted3 years ago
  Jeg oplever tit, at der bliver set ned på mig, fordi jeg arbejder i en døgnkiosk. Jeg finder det utroligt fascinerende, at det er sådan, og jeg elsker at betragte dem, der er så nedladende. Jeg kan ikke lade være med at tænke, at det er sådan, mennesker er.

  Men der er åbenbart også mennesker, der ser ned på det at arbejde i en døgnkiosk, selvom de selv gør det. Jeg kiggede over på Shiraha og mødte hans blik.
 • Morten Daniel Martenshas quoted3 years ago
  Han kommer også tit for sent. I dag skal han møde klokken ni, og han er ikke kommet endnu,” sagde fru Izumi forarget. “Er han ikke femogtredive? Det er da ret ynkeligt, at en som ham må arbejde i en døgnkiosk, ikke?”

  “Jo, han har nået sin udløbsdato. Han dur ikke til noget og vil altid være en byrde for samfundet. Folk har faktisk en pligt til at udfylde deres plads her i samfundet enten ved at have et ordentligt arbejde eller ved at stifte familie.”
 • Sarah Buckspanhas quoted4 years ago
  jeg ser fru Izumi og Sugawaras ansigtsudtryk, bliver jeg helt lettet, jeg er virkelig blevet god til at være ‘menneske’. Og den lettelse oplever jeg igen og igen i døgnkiosken.

On the bookshelves

fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)