da
Books
Kirsten Seidenfaden,Piet Draiby

Den levende familie

Familielivet! Vi kaster os ud i det med krum hals, stor lyst og en masse håb og drømme om, at netop vores familie vil blive fyldt med kærlighed, nærvær, trivsel og udvikling.
For mange af os udvikler familielivet, forældreskabet eller børnene sig desværre langt fra, som vi havde drømt om og glædet os til. I stedet for at skabe en tryg og livfuld familie løber alt for mange af os ind i afmagt og skænderier med hinanden i hverdagen, og børn der ikke trives, uden at vi rigtig ved, hvad vi skal stille op, og hvordan vi kommer videre.
“Den levende familie” er en bog, der tilbyder helt nye og overraskende måder at se sit forældreskab på. Denne bog handler nemlig ikke om børneopdragelse, grænsesætning eller en særlig kommunikationsform med børn, men om hvordan vores trivsel i parforholdet er helt afgørende for et godt familieliv med trygge og harmoniske børn.
Bogens klare budskab er, at det ikke er børnene, der skal forandre sig, for at børn og familie kommer til at fungere – det er forældrene. Og du får praktiske og konkrete redskaber til, hvordan du og din partner kan lære at kommunikere og agere på en accepterende og nærværende måde, så I skaber et klima i familien, der fremmer glæde og vækst.
257 printed pages
Copyright owner
Lindhardt og Ringhof
Original publication
2009

Impressions

  👍
  👎
  💧
  🐼
  💤
  💩
  💀
  🙈
  🔮
  💡
  🎯
  💞
  🌴
  🚀
  😄

  How did you like the book?

  Sign in or Register

Quotes

  anne22975has quoted3 years ago
  Det afhænger nemlig helt og aldeles af, i hvor høj grad vi som børn har fået hjælp til at mestre vores svære følelser, og i hvor høj grad vi er blevet anerkendt for at have gjort forsøget
  anne22975has quoted3 years ago
  erfaring, nuancerede hukommelses- og sprogevner, humor, logik og alle de andre højere hjernefunktioner, som kan bruges, når vi står midt i en udfordring eller krise, som ikke umiddelbart kan bruges. Men det er på den store klinge, at vi virkelig er i stand til at rumme andre mennesker, kan lytte og ikke bare springer til de hurtige fortolkninger og handlinger. Det er herfra, tilgængeligheden af alt det andet, der skaber personen, udgår, og hvorfra vi kan udvikle vores evne til fordybelse og nærvær. Det er altså her på den store klinge, at vi kan udvikle alle vores gode og hensigtsmæssige mestringsstrategier.
  anne22975has quoted3 years ago
  store klinge er hjernens helt anderledes måde at reagere på, når der ikke er fare på færde. Her sammenkobler vores hjerne

On the bookshelves

fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)