Dž.K. Rouling

Hari Poter i Ukleto dete

Osma priča. Devetnaest godina kasnije. Hariju Poteru nikad nije bilo lako, a nije mu lakše ni danas kad je prezauzeti službenik u Ministarstvu magije, muž i otac troje dece školskog uzrasta. Dok se Hari bori s prošlošću koja odbija da ostane tamo gde joj je mesto, njegov najmlađi sin Albus (pogodili ste — ime je dobio po Albusu Dambldoru!), mora da se suoči s porodičnim nasleđem koje nikad nije želeo. Prošlost i sadašnjost zloslutno se mešaju, upozoravajući oca i sina da neprijatna istina ponekad leži tamo gde je najmanje očekuješ. Zasnovan na novoj originalnoj priči Dž. K. Rouling, Džeka Torna i Džona Tifanija, Hari Poter i ukleto dete osma je priča o Hariju Poteru, prva adaptirana za pozorišnu scenu.
185 printed pages

Impressions

  Lea Senicshared an impression2 years ago
  👎Give This a Miss
  🚀Unputdownable

  Knjiga je kao sama knjiga bila veoma zanimljiva, imala je akciju, veoma se brzo pomerala uprkos tome što je napisana kao scenario. Međutim kao nastavak sveta s kojim smo se već upoznali u prošlih sedam knjiga je veoma loše izvedena. Ne samo zbog novog načinja pripovedanja preko čega mogu da pređem, već zbog mnoštvo stvari koje ona nipodištava. Putovanje kroz vreme koje je prisutno u ovoj knjizi urađeno je veoma loše i maltene briše prošlih sedam knjiga. Ukratko ne prati prošlo napisanu priču.

  Magrit Danaramashared an impression3 years ago

  Pa... onako. Mislila sam da se prica imati mnogo vise novih elemenata, a ne opet borbu dobra i zla...

  b6241008067shared an impression5 months ago
  👍Worth reading
  🔮Hidden Depths

  Lepo je otici u svet maste....biti neko drugi... No ovde se provlaci tema komplikovanog odnosa izmedju deteta i roditelja koji je prisutan i u danasnjem svetu ucestalo. A sve to jer ne postoji prava rec da se izraze stvarne emocije na nacin da ih druga strani i oseti. Lepo je biti dete ponovo.

Quotes

  Sanja Tasićhas quoted2 years ago
  „Istina je i divna i strašna, i zato s njom treba biti oprezan.”
  Luka Turanjaninhas quotedlast year
  Hari, nema savršenog odgovora na ono što nas čeka u ovom nepredvidivom, uzbudljivom svetu. Savršenstvo je izvan domašaja čovečanstva, izvan domašaja magije. U svakom blistavom trenutku sreće krije se ta kap otrova: spoznaja da će se bol vratiti. Budi iskren prema onima koje voliš, pokaži svoj bol. Patiti je ljudski isto koliko i disati.
  Jovanahas quotedlast month
  Posvećeno Džeku Tornu,
  koji je ušao u moj svet i u
  njemu stvorio prelepe stvari.
  – Dž. K. Rouling
  *
  Džou, Luisu, Maksu, Soniju i Merlu...
  sve samim čarobnjacima...
  – Džon Tifani
  *
  Posvećeno Eliotu Tornu, rođenom 7. aprila 2016.
  Dok smo mi bili na probama, on je gugutao.
  – Džek Torn

On the bookshelves

fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)