da

Erling Jepsen

Erling Jepsen (f. 1956) er en dansk forfatter og dramatiker. Erling Jepsen er oprindeligt født og opvokset i Sønderjylland nærmere bestemt byen Gram. Barndommen og dens marsklandskaber er tilbagevendende temaer i Erling Jepsens romaner og radio- og skuespil. Han debuterede i 1977 med radiospillet Kiks med kniv og gaffel og som romanforfatter med bogen Ingen grund til overdramatisering i 1999. Erling Jepsen fik for alvor sit folkelige gennembrud med den delvist selvbiografiske roman Kunsten at græde i kor fra 2002, som blev filmatiseret i 2007.
Erling Jepsens bøger og radio- og skuespil er ofte præget af en underfundig og underspillet humor, selv når temaerne er alvorlige. Han formår at udstille mennesket i al dets groteske, forstillede og absurde væren på en spidsfindig og næsten tilgivende måde, der sætter sine spor hos læseren.
Ud over Kunsten at græde i kor er også romanen Frygtelig lykkelig fra 2004 blevet filmatiseret i 2008. Erling Jepsen er blevet hædret med flere priser og legater, blandt andet Jeanne og Henrik Nathansens Mindeledat i 1999, Danske Dramatikeres Forbunds Hæderspris i 2002 og den prestigefyldte Holberg Medaljen i 2004.

Books

Audiobooks

Quotes

Else Helleshøjhas quotedlast year
FRU CLAUSENS LOGERENDE
Eskild Rud Jørgensenhas quoted2 years ago
tshusejeren bliver ude af sig selv, og der er øretæver
Eskild Rud Jørgensenhas quoted2 years ago
. Det er, som viser han mig, at jeg gerne må stå i ly af ham

Impressions

Caroline Aaes Buhlshared an impressionlast year
👍Worth reading

❤️

 • Erling Jepsen
  Skolekomedie
  • 116
  • 1
  • 10
  • 8
  da
  Books
 • fam Slotshared an impressionlast year
  💡Learnt A Lot
  👍Worth reading

  Virkelig god bog!

  Ib Thomsenshared an impressionlast year
  👍Worth reading

  Virkelig en god bog og en oplæser der lige gør dét ekstra🤩

  fb2epub
  Drag & drop your files (not more than 5 at once)