bookmate game
da

Kim Fupz Aakeson

Kim Fupz Aakeson er en af Danmarks mest produktive forfattere. Gennem cirka 30 år har han skrevet et hav af bøger for børn og voksne, billedebøger, tegneserier, noveller, skuespil, hørespil og filmmanuskripter.

Hen blev født på Vesterbro i 1958 og voksede op i Hvidover og Alberstlund. Det var ikke som sådan skrevet i stjernerne, at han skulle leve af at skrive bøger og film for børn og voksne. Han flakkede lidt rundt, rejste en del og tog et højskoleophold. Han begyndte i den periode at male billeder, hvilket ledte ham til tegneserierne. Og i begyndelsen af 1980erne arbejdede han som freelance illustrator for aviser og tidsskrifter.

Hans første udgivelse i eget navn var tegneseriealbummet “Gå løs på livet” fra 1982. Og to år senere udgav han børnebogen “Hvem vover at vække guderne?” Han skiftede siden spor og uddannede sig til manuskriptforfatter på Den Danske Filmskole. Han har blandt andet skrevet maniuskript til de danske film “Den enste ene,”, “Okay” og “Prag”.

Han har skrevet en helt masse bøger til børn. Blandt andet serien om Vitello, der er enormt populær hos de små læsere og deres forældre. I 1993 udkom hans første bog for voksne »Min Laslo«, og siden er udkommet syv romaner mere og fire novellesamlinger.

Kim Fupz Aakeson har modtagen en lang række priser i sin karriere. Han har modtaget prominente litteraturpriser særligt for sine børnebøger og modtaget en række legater fra Statens Kunstfond. Men han har også modtaget både en Bodil og en Robert for sit arbejde som manuskriptforfatter.
years of life: 12 September 1958 present

Quotes

anneraahaugehas quotedlast year
ville lukke en lyd ud, som hun forbandt med noget, hun havde sammen med Mor. En gang havde hun rejst sig og forladt fyren uden et ord, fordi hun havde fået kvalme af at tænke på en video med en italiensk omelet, samtidig med at fyren havde rørt ved hende.
Det var kort efter, at hun bestemte sig for at finde sin egen lejlighed
Rikke Kallesøe Bøg Raeckehas quoted5 months ago
Vi skal jo holde balance mellem sikkerhed og kontrol på den ene side og så skubbe på de indsattes motivation på den anden.“

Hvad straf har som formål

Rikke Kallesøe Bøg Raeckehas quoted5 months ago
Indsatte der har adgang til mobiler, indsatte der radikaliserer andre indsatte, indsatte der overfalder indsatte, indsatte der truer betjente, indsatte der tjener formuer på at handle stoffer og køre låneforretninger.“

Fængslerne er stadig kriminelle, så måske er det derfor folk stadig er kriminelle efter fængsel?

Impressions

joanjensen04123shared an impression25 days ago
🔮Hidden Depths
💡Learnt A Lot
🎯Worthwhile
💞Loved Up
🌴Beach Bag Book
😄LOLZ
👍Worth reading
🐼Fluffy

👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

joanjensen04123shared an impression24 days ago
👍Worth reading

💶💷💵💎👍🏻💴💰💸💳🪪💳🪪🪪💳🪪🪪💳🪪💳🪪💳💸💰💴💰💴💰💴💵💷💶💷💵💶💷💷💵💶💷💵💷💶💵💵💶💷💷🪙💎100d

Julieshared an impression7 months ago
🔮Hidden Depths
💡Learnt A Lot
💞Loved Up
😄LOLZ
👍Worth reading

🙀👫🏼🤰🏼👩🏼‍🍼👰🏼‍♀️

fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)