bookmate game
da

Kim Fupz Aakeson

Kim Fupz Aakeson er en af Danmarks mest produktive forfattere. Gennem cirka 30 år har han skrevet et hav af bøger for børn og voksne, billedebøger, tegneserier, noveller, skuespil, hørespil og filmmanuskripter.

Hen blev født på Vesterbro i 1958 og voksede op i Hvidover og Alberstlund. Det var ikke som sådan skrevet i stjernerne, at han skulle leve af at skrive bøger og film for børn og voksne. Han flakkede lidt rundt, rejste en del og tog et højskoleophold. Han begyndte i den periode at male billeder, hvilket ledte ham til tegneserierne. Og i begyndelsen af 1980erne arbejdede han som freelance illustrator for aviser og tidsskrifter.

Hans første udgivelse i eget navn var tegneseriealbummet “Gå løs på livet” fra 1982. Og to år senere udgav han børnebogen “Hvem vover at vække guderne?” Han skiftede siden spor og uddannede sig til manuskriptforfatter på Den Danske Filmskole. Han har blandt andet skrevet maniuskript til de danske film “Den enste ene,”, “Okay” og “Prag”.

Han har skrevet en helt masse bøger til børn. Blandt andet serien om Vitello, der er enormt populær hos de små læsere og deres forældre. I 1993 udkom hans første bog for voksne »Min Laslo«, og siden er udkommet syv romaner mere og fire novellesamlinger.

Kim Fupz Aakeson har modtagen en lang række priser i sin karriere. Han har modtaget prominente litteraturpriser særligt for sine børnebøger og modtaget en række legater fra Statens Kunstfond. Men han har også modtaget både en Bodil og en Robert for sit arbejde som manuskriptforfatter.
years of life: 12 September 1958 present

Books

Audiobooks

Voice

Series

Quotes

Niels Jørgensenhas quotedlast year
”Ellers siger jeg op,” sagde manden.
Søren Bentzenhas quoted2 years ago
dste historie i verden.”

”Nej,” sagde
Allan Andersenhas quoted2 years ago
Jeg nikkede og styrede mig. Jeg så andre steder hen, ikke deres fjæs, ikke deres fede, uformelige røve, lår, hvide hænder

Impressions

Sanne Vangaa Mirshared an impression2 years ago
👍Worth reading

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍🐶🐶🐶🐶🦊🐶🦊🐶🐶🐶🐶🐶🐶

Engelke Myrset Bülowshared an impression2 years ago
👍Worth reading

🐣🐥🐱🐯🦁🦊🐶🐺🦖🦈🐆

Louise Reifshared an impression2 years ago
👍Worth reading

💰💰💰💰💰💰💰🥷🏻🤑

fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)