bookmate game
da

Francis Scott Fitzgerald

Francis Scott Key Fitzgerald med forfatternavnet F. Scott Fitzgerald var en amerikansk forfatter.

I 1920'erne var han med romaner som Den store Gatsby og sine noveller til forskellige tidsskrifter en af USA's mest succesrige forfattere; men da bunden i 1929 gik ud af den oppustede amerikanske økonomi, forsvandt en del af det økonomiske grundlag for hans succes. Hans alkoholisme og forskellige problemer i hans ægteskab besørgede resten.

Scott Fitzgerald fortsatte dog med at skrive, og de bedste af historierne fra de sidste år holder fint niveau med dem, han skrev i 20'erne.

Han var gift med Zelda Fitzgerald, hans livs store kærlighed og plageånd. Flere af hans romaner er baseret på deres forhold, der både virkede som inspiration, men samtidig også hæmmende.
years of life: 24 September 1896 21 December 1940

Books

Audiobooks

Quotes

Søren Nissenhas quoted2 years ago
McKisco’erne var der ikke endnu, og hun havde næppe bredt sin badekåbe ud, før to mænd – ham med jockeykasketten og den høje blonde mand, der havde en tilbøjelighed til at save tjenere midtover – forlod gruppen og kom hen imod hende.
Søren Nissenhas quoted2 years ago
den ujævne bakke til La Turbie til et gammelt atelier, Gaumont, hvor man var ved at ændre dekorationerne, og hun stod ved indgangens gitter og ventede på et svar på beskeden på hendes kort; hun kunne have kigget ind i Hollywood.
Søren Nissenhas quoted2 years ago
I en pause så Rosemary bort og op ad bordet, hvor Nicole sad mellem Tommy Barban og Abe North med sit chowchow-gyldne hår skummende og boblende i skæret fra de levende lys.

Impressions

Steen Lunde Nielsenshared an impressionlast year
👍Worth reading

Fantastik levende historie

Ingegerd Ann-catrin Nilssenshared an impression5 months ago
👍Worth reading

Ingegerd Ann-catrin Nilssenshared an impression5 months ago
🎯Worthwhile
🌴Beach Bag Book
👍Worth reading

fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)