bookmate game
da

Lucinda Riley

Lucinda Riley var en irsk forfatter, der primært skrev historiske romaner med romantisk bagtæppe. Hun er særligt kendt for serien De syv søstre, der blev hendes helt store internationale gennembrud. Første bind, »De syv søstre« udkom i 2014 og serien har samlet set — på tværs af markeder solgt mere end 30 millioner bøger.

Lucinda Edmonds blev førdt i Lisburn og tilbragte de første år af sit liv i Landsbyen Drumberg nær Belfast før hun flyttede til England. Da hun var 14 blev hun optaget på Italia Conti Academy of Theatre Arts i London, hvor hun skulle studere teater og ballet. Som 16-årig fik hun sin første store tv-rolle. Og i de efterfølgende syv år arbejdede hun som skuespiller.

Hun måtte sidenhen give skuespillet en pause på grund af længere tids sygdom. I den periode begyndte hun at skrive, og hendes første roman »Lovers and Players« blev udgivet i 1992.

Hun tog siden hen en lang pause fra skriveriet, men genoptog det igen i 2010 under navnet Lucinda Riley — som hun tog efter at være blevet skilt og gift igen.

I 2016 blev filmrettighederne til De syv søstre-serien solgt, og det var i høj grad dén series popularitet, der gjorde hende til et stort navn over hele verden, og gjorde Lucinda Riley Ltd til en overordentlig god forretning.

I 2019 meddelte hun selv, at hun havde fået kræft, men hun fortsatte med at skrive bøger. I løbet af sit sygdomsforløb formåede hun at skrive fem romaner. Hun nåede at færddiggøre den syvende bog i serien »Den forsvundne søster«. Men hun nåede ikke at skrive den planlagte ottende og afsluttende bog i serien. Den sidste bog bliver nu skrevet af hendes søn, Harry Whitaker. Lucinda Riley døde d. 11. Juni 2021.
years of life: 14 February 1871 11 June 2021

Books

Quotes

betinasvenssonhas quoted2 years ago
Lad mig forsikre dig om, at jeg ville have fortalt dig det, hvis du havde spurgt, sådan som en af dine søstre gjorde for nogle år siden. Nu hvor jeg skal til at forlade denne jord, føler jeg, at det er rigtigst at give dig muligheden for selv at finde ud af det engang i fremtiden, hvis du skulle få det ønske.

Ingen af jer havde en dåbsattest, da jeg fik jer, og I er, som du ved, alle sammen officielt registreret som mine døtre. Det kan ingen tage fra jer. Men jeg kan i det mindste pege dig i den rigtige retning. Så er det op til dig at vælge, om du ønsker at rejse tilbage til din fortid.

På armillarsfæren, som du nu har set, er der et sæt koordinater, der angiver nøjagtig, hvor din historie begyndte. I kuverten ligger også et lille spor, der kan hjælpe dig videre.

Jeg kan ikke fortælle dig, hvad du vil finde, hvis du beslutter at vende tilbage til dit fødeland, Maia. Men jeg kan sige, at din biologiske familie og dens historie berørte mig dybt.

Jeg beklager, at jeg ikke får tid til at fortælle dig min egen historie, og at du måske til tider følte, at jeg holdt mange ting for mig selv. Mine handlinger havde til hensigt at beskytte jer alle sammen. Men selvfølgelig er ingen mand eller kvinde en ø, og efterhånden som I voksede op, måtte jeg sætte jer fri.

Vi har alle sammen personlige hemmeligheder, men tro mig, når jeg siger, at familie betyder alt. Og at en fars eller mors kærlighed til sit barn er den stærkeste kraft på Jorden.

Det er kun naturligt, at jeg nu ser tilbage på mit liv og fortryder mange af de beslutninger, jeg traf. Det er dog menneskeligt at fejle, og det er sådan, vi lærer og udvikler os. Mit største ønske er nu at give den visdom, jeg har samlet, videre til mine dyrebare døtre.

Jeg tror, der er en del af dig, som på grund af de erfaringer, du har gjort dig, har mistet tilliden til menneskeheden. Min kæreste Maia – du skal vide, at jeg har lidt af den samme desillusion, og at den til tider har kastet en skygge over min tilværelse. Igennem de mange år, jeg har tilbragt her på Jorden, har jeg imidlertid lært, at der for hvert råddent æble findes tusinder af andre, hvis hjerter er fulde af godhed. Du er nødt til at sætte din lid til den godhed, der bor i os alle. Først da kan du leve og elske fuldt ud.

Jeg vil nu forlade dig, min kære Maia. Jeg er sikker på, at jeg har givet dig og dine søstre meget at tænke over.

Fra Himlen vil jeg altid våge over dig.

De kærligste hilsner fra din Pa Salt
Inge Andersenhas quotedlast year
„Du af alle mennesker burde forstå kærlighedens væsen, Rosanna.
Henrik Vestergaard Sørensenhas quoted8 months ago
tilføjede han og gik hurtigt sin vej igen.

Impressions

Lone Sommerdal Bachshared an impression8 months ago
🔮Hidden Depths
🎯Worthwhile
👍Worth reading

🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟Fantastisk afslutning på serien . Elsker serien og alle hendes bøger ❤️

b8725735142shared an impression2 years ago
👍Worth reading

💪😎👏👏👏👏

Kjeld Helmann Jensenshared an impression3 months ago
👍Worth reading

👍🏻🤗

fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)