Ét liv Én tid Ét menneske, Morten Albæk
da
Audio
Morten Albæk

Ét liv Én tid Ét menneske

Listen in app
4:31:32
  • 👍64
  • 💡35
  • 🎯22
I ÉT LIV, ÉN TID, ÉT MENNESKE stiller filosoffen og lederen Morten Albæk spørgsmålet, hvordan det kan lade sig gøre, at vi som et af verdens rigeste og mest lykkelige folkeslag samtidig kan være så hårdt ramt på vores mentale velbefindende, målt på antallet af mennesker, der lider af stress, angst og depression. Undervejs gør han op med begrebet work-life balance og forestillingen om, at en skarpere adskillelse mellem arbejde og fritid kan løse problemet.

Det er en illusion, at livet kan deles op i et arbejdsliv og et privatliv, og det er en sproglig manipulation, som fastholder os i en sump af meningsløshed, der i sidste ende gør os syge. Hvordan vi redder os ud af dette eksistentielle morads, giver Albæk flere bud på, men først og fremmest handler det om at kende forskel på tilfredshed, lykke og mening – og sætte sidstnævnte i centrum for tilværelsen. Det handler i sidste ende ikke om at blive tilfreds eller lykkelig, men om at skabe et meningsfuldt liv.
Publisher
Gyldendal
Impression
Add to shelf

Other versions

Ét liv Én tid Ét menneske, Morten Albæk
Listen in app
6.8KListeners76Impressions
  • 👍Worth reading64
  • 💡Learnt A Lot35
  • 🎯Worthwhile22
Sign in or Register
Sussie Maria Pilegaard Johansen
Sussie Maria Pilegaard Johansenshared an impression4 months ago
👍Worth reading
💡Learnt A Lot
🎯Worthwhile

Fantastisk bog - tak for den, Morten. Det er altid godt at blive mindet om det væsentlige i tilværelsen, så man ikke går hen og bliver blind for, hvad det er, man bruger tiden på. Bogen anbefales til alle, der har lyst til at blive klogere, også på sig selv.

Ét sted knækkede filmen dog for mig: Forfatteren argumenterer for meningsfuld dialog på arbejdspladsen - lederen skal møde de underordnede med kærlighed, men det vil jeg ærligt talt godt være fri for. Min leder skal møde mig med respekt, men mit inderste er forbeholdt mennesker, jeg selv vælger. Mine følelser er private.

Magnus Mathiesen
Magnus Mathiesenshared an impression4 months ago
👍Worth reading
💡Learnt A Lot
🎯Worthwhile

En bog, som stiller skarpt på de ting, som gør livet meningsfuldt. Morten Albæk har nogle provokerende pointer, som fejer gulvet væk under den klassiske kapitalisme. Pointen er klar: husk hvem du er og hvad du står for, og lev dit liv i overensstemmelse med dette!

Jens Andersen
Jens Andersenshared an impression6 months ago
👍Worth reading
💡Learnt A Lot

Den skal anbefales til alle på min arbejdsplads samt min leder.

Open the app & listen

Bookmate now offers audiobooks! We have stacks for you to listen to, but right now you can only do that on your phone or tablet via our apps.

Ét liv Én tid Ét menneske, Morten Albæk
Ét liv Én tid Ét menneske
1x4:20-2:20:15
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)