James Lee Burke

Vejfarende fremmed

Listen in app
James Lee Burke skriver i bogen videre på slægtshistorien om familien Holland, en nærmest arketypisk Texas klan, hvor bedstefar Hackberry Holland i sin tid fik John Wesley Hardin op at hænge og var med i kampen mod Pancho Villas soldater.

Vejfarende fremmed er ikke en krimi, men der er mange små skurke, og flere i overstørrelse.

Det starter med den unge Weldon og Hackberry og med Bonnie og Clyde, der lige vender på gårdspladsen. Vi er i begyndelsen af 1930’erne.

Ti år senere undslipper Weldon døden under Ardennerslaget og finder sin tilkommende Rosita Löwenstein, flygtning fra den spanske borgerkrig, skjult i en nazistisk dødslejr. Gift i Paris ta’r de hjem for at søge lykken – i olien og i et enkelt ukompliceret liv. Det kan imidlertid kun Hollywood præstere. Efter krigen truer Mccarthyisme, olieinteresser og myndigheder snart med at ødelægge Weldons og Rositas liv. Rosita bliver tvangsindlagt på et psykiatrisk hospital, og kun med det yderste af neglene lykkes det Weldon at befri hende og sig selv fra de mørkets kræfter, der truer samfundet – og den amerikanske drøm.
14:53:02
Publisher
Lytteratur

Impressions

How did you like the book?

Sign in or Register

Open the app & listen

Bookmate now offers audiobooks! We have stacks for you to listen to, but right now you can only do that on your phone or tablet via our apps.

Vejfarende fremmed, James Lee Burke
Vejfarende fremmed
1x4:20-2:20:15
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)