Kristoffer Flakstad,Ali Aminali

Alis danmarkshistorie

Listen in app
Ali Aminali var 5 år, da han måtte flygte til Danmark med sine forældre fra det islamistiske præstestyre i Iran. Efter en tryg opvækst i Ålsgårde uddannede han sig til socialrådgiver og har siden 2014 arbejdet med integration og beskæftigelse i Aarhus og Silkeborg. Han har med egne øjne set, hvordan kvinder med anden etnisk baggrund på kontanthjælp bliver behandlet anderledes end danske kvinder i samme situation. Der er en grundlæggende holdning i systemet om, at det er synd for flygtninge og indvandrere, og der bliver taget så meget hensyn, at det spænder ben for den vigtige integration.

Bogen udfolder først Alis egen historie: barndomsårene i Iran, senere skolestarten i Danmark, hvor de første tegn på en overbeskyttende integration viser sit ansigt. Bl.a. mente man, at Ali kunne have krigstraumer, på trods af at han aldrig havde oplevet decideret krig, og han blev derfor sendt til psykolog, som hurtigt kunne berolige myndighederne med, at han var sund og rask. I gymnasiet støder Ali for alvor på udfordringer, da han fra både venstreorienterede elever og fra andre indvandrere konfronteres med, at han har forrådt sine iranske rødder.

I bogens anden del fortæller Ali Aminali om sine erfaringer som socialrådgiver i integrationssystemet. Gennem en række cases udfolder han de problematikker, han mener, at både indvandrere og det offentlige er lige gode om. Sidst i bogen kommer han med bud på, hvordan Danmark lykkes med at integrere det, han kalder potentielt ressourcestærke individer.
5:53:02
Publisher
Gads Forlag

Other versions

Impressions

Søren Reiff
Søren Reiffshared an impressionyesterday
👍Worth reading
💡Learnt A Lot

Fantastisk take på at integrations-problematikken kræver en anden tilgang. Stadig med hjerte men også med fornuft.

Svend Vestergaard Larsen
Svend Vestergaard Larsenshared an impression2 days ago
👍Worth reading

Respekt. Dejligt at høre en mand der virkelig vil Danmark og som har arbejdet så meget for at hjælpe andre til også at vil DK🇩🇰

Open the app & listen

Bookmate now offers audiobooks! We have stacks for you to listen to, but right now you can only do that on your phone or tablet via our apps.

Alis danmarkshistorie, Kristoffer Flakstad, Ali Aminali
Alis danmarkshistorie
1x4:20-2:20:15
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)