Pigen uden navn, Christina Baker Kline
da
Audio
Christina Baker Kline

Pigen uden navn

Listen in app
7:46:40
  • 👍12
  • 🚀6
  • 💡5
Plejebarnet Molly bliver efter et tyveri fra det lokale bibliotek idømt samfundstjeneste, hvor hun skal hjælpe den velhavende 91-årige enke Vivian med at rydde op på hendes loft. Loftet er proppet med kasser fra Vivians lange liv, og efterhånden som lågene kommer af, afdækkes sandheden om Vivians fortid. En sandhed, hun selv har forsøgt at fortrænge hele sit liv. Vivian var nemlig togbarn.
Mellem 1854 og 1929 blev mere end 200.000 forældreløse og gadebørn i USA sat på tog, der kørte tværs gennem Midtvesten til en uvis fremtid. På hver perron stod familier klar til at tage et barn for en skilling – en stærk dreng til marken, en nuttet lille baby… eller en pige, man kunne bruge, som man ville. De fleste af børnene var mellem 2 og 14 år gamle. For børnene i toget kunne næste stop betyde håb, lykke og familie – eller ensomhed, overgreb og et ødelagt liv.
Vivian var et af disse børn. Og mens loftets kasser pakkes ud, fletter Vivians fortid sig sammen med Mollys nutidshistorie i en gribende beretning om længslen efter et hjem, hvor man kan være, høre til – og måske blive elsket.
Pigen uden navn er inspireret af virkelige hændelser og er en hyldest til virkelighedens ’togbørn’. Forfatteren Christina Baker Kline opdagede dette glemte kapitel i USA's historie under et besøg hos svigerfamilien, da hendes mands bedstefar og hans fire søskende var adoptivbørn fra samme periode.
Impression
Add to shelf

Other versions

Pigen uden navn, Christina Baker Kline
Listen in app
14Impressions
  • 👍Worth reading12
  • 🚀Unputdownable6
  • 💡Learnt A Lot5
Sign in or Register
Tanja Brenner
Tanja Brennershared an impression2 days ago
👍Worth reading
💡Learnt A Lot
🎯Worthwhile
🚀Unputdownable

En hjerteskærende og spændende fortælling! Absolut værd at læse... igen og igen!

Stine Kühnel Petersen
Stine Kühnel Petersenshared an impressionlast month
👍Worth reading
🚀Unputdownable

Super god bog.

Tanja
Tanjashared an impression3 months ago
👍Worth reading
💡Learnt A Lot
🎯Worthwhile
🚀Unputdownable

Intet mindre end en fantastisk bog! Flere bøger af denne forfatter, tak.

Open the app & listen

Bookmate now offers audiobooks! We have stacks for you to listen to, but right now you can only do that on your phone or tablet via our apps.

Pigen uden navn, Christina Baker Kline
Pigen uden navn
1x4:20-2:20:15
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)