bookmate game

Iben Mondrup

Bookmate
6Books22Followers
Prisvindende dansk forfatter. Opvokset i Grønland. Uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi. Debuterede som romanforfatter i 2009.
  Bookmateadded a book to the bookshelfIben Mondrup4 years ago
  Eva og Berthel kommer hjem til Danmark med to adopterede børn efter en årrække i Grønland. Det er midten af 60’erne, og både forholdet imellem Eva og Berthel og imellem Grønland og Danmark knager. De to børn, Tabita og Vitus, skal finde sig til rette i en familie, hvor fortiden helst skal udslettes, fordi den er sprængfuld af fortielser og farlige spændinger imellem to kulturer og imellem alle de voksne, der skal forestille at passe på børnene.
 • unavailable
  Iben Mondrup
  Tabita
  • 2.9K
  • 126
  • 115
  • 261
  da
 • Bookmateadded a book to the bookshelfIben Mondrup4 years ago
  To brødre vokser op i årtierne efter 2. Verdenskrig. Deres far har været leder af modstandsbevægelsen i Frederikshavn og har måttet foretage nogle valg, der forfølger ham, og som han ikke kan tale om.
  Bookmateadded a book to the bookshelfIben Mondrup4 years ago
  Det er sommer, Bjørk er hos sine forældre, Karen og Jens, som lige er flyttet fra Grønland til Danmark for at være mere sammen med deres tre børn og børnebørnene. På Møn er de i gang med de sidste forberedelser, inden deres drøm om at skabe et hjem med bed & breakfast på den nedlagte gård ”Karensminde” er realiseret.
  Bookmateadded a book to the bookshelfIben Mondrup4 years ago
  ”Godhavn” er en lille by på Diskoøen langt mod nord ved Grønlands vestkyst. Her bor en dansk tilflytterfamilie med tre børn, som på hver deres måde forsøger at finde sig til rette i det lille fangersamfund. Den yngste datter, Bjørk, starter i skole, og snart mister hun den tætte kontakt til sine grønlandske venner, som skal gå i den grønlandske klasse. Den indadvendte og sårbare dreng, Knut, har en bedste ven, som skal rejse tilbage til Danmark. Og den ældste søster, Hilde, der er sin fars øjesten, truer familiefreden da hun bliver forelsket i drengen Johannes.
 • Iben Mondrup
  Godhavn
  • 281
  • 24
  • 11
  • 35
  da
  Books
 • Bookmateadded a book to the bookshelfIben Mondrup4 years ago
  Selvstændig fortsættelse af »En to tre — Justine«. Justine tager til Grønland uden noget egentligt formål. Hun har lejet et hus i Nuuk, og i et anfald af rastløshed åbner hun skabene og finder et bundt fotografier af en nøgen mand. På en fjeldvandring møder hun kæresteparret Mette og Jesper, som
  trænger sig ind på hende. Og en dag ser Justine den fremmede mand fra fotografierne gå rundt i gaderne.
  Bookmateadded a book to the bookshelfIben Mondrup4 years ago
  Justines kolonihavehus brænder for øjnene af hende. Med branden forsvinder alle elementerne til hendes planlagte udstilling i X-rummet på Statens Museum for Kunst. I et nærliggende kolonihavehus bor skulptøren Vita, som netop har bedt Justine aflevere sit sæt nøgler, fordi hun har fundet en anden.

  De to oplevelser rykker tæppet væk under Justine, og romanen handler om, hvordan hun med det yderste af neglene — og med vold og magt — bygger sig selv op fra bunden.
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)