Dž. K. Rouling

Bookmate
13Books89Followers
Jedna od najpoznatijih i najpopularnijih savremenih pisaca je svakako Dž. K. Rouling, autorka planetarnog popularnog serijala za decu "Hari Poter". Međutim, ona se krije i iza pseudonima Robert Galbrajt, kao autor serijala za odrasle o detektivu Komoranu Strajku. Povodom Internacinalnog dana Harija Potera, rešili smo da u jednoj polici objedinimo sve njene knjige, kako one koje je potpisala pod svojim imenom, tako i one iza kojih se krije pod pseudonimom. Uživajte!
  Bookmateadded a book to the bookshelfDž. K. Rouling3 years ago
  Prvi deo serijala o Hariju Poteru.
  Ostavljen kao beba na pragu kuće svojih rođaka Darslijevih u Šimširovoj Ulici broj 4, Hari Poter odrasta u ostavi ispod stepeništa kao stalna meta maltretiranja svojih tetke, teče i brata od tetke.
  Ali kada sove počnu da opsedaju njihov dom, noseći pisma adresirana na njega, život mu se iz korena menja.
  Od poludžina Hagrida saznaje za svoje čarobnjačko nasleđe i magijski svet skriven iza kulisa svakidašnjice, poput perona devet i tri četvrtine, početne stanice čarobnog voza koji Harija vodi do Hogvortsa, škole za veštičarenje i čarobnjaštvo.
  Tamo se sreće sa svojom neželjenom slavom, ali i sa dvoje najboljih prijatelja, Ronom i Hermionom. Upoznaje se s kvidičem, čarobnjačkim sportom na letećim metlama, a od nepoznatog dobročinitelja na poklon dobija Nevidljivi ogrtač.
  Međutim, Ogledalo Ejnduž, zlobni majstor napitaka Severus Snejp i Hagridov ljubimac zmaj Norbert postaraće se da Harijev boravak na Hogvortsu ne bude i suviše prijatan i bezbrižan. Da bi sprečio misterioznog slugu Lorda Voldemora da osigura povratak Mračnog gospodara, Hari će morati prvi da stigne do legendarnog alhemičarskog Kamena mudrosti, ključnog sastojka za eliksir večnog života.
 • unavailable
 • Bookmateadded a book to the bookshelfDž. K. Rouling3 years ago
  Drugi deo serijala o Hariju Poteru.
  Misteriozno pojavljivanje kućnog vilenjaka Dobija i njegov pokušaj da spreči Harija da se vrati na Hogvorts navode Darslijeve da ga stave u kućni pritvor do daljeg. Spas stiže u vidu letećeg automobila, kojim upravljaju Ron i njegova braća.
  Posle raspusta provedenog u Jazbini, nesvakidašnjoj kući Vizlijevih, i dramatičnog dolaska na Hogvorts, nova školska godina protiče pod patronatom novog profesora Odbrane od Mračnih veština Gilderoja Lokharta, čija uobraženost i žudnja za slavom izazivaju mnoge komične ali i bolne nesporazume.
  Kada Hari pred celom školom progovori nemuštim jezikom, postavlja se pitanje: da li je on davno izgubljen naslednik Sliterina? Da li je Hagrid odgovoran za niz tragičnih Skamenjivanja učenika? Samo je nerazdvojna trojka — Hari, Ron i Hermiona — u stanju da pronađe Dvoranu tajni.
 • unavailable
 • Bookmateadded a book to the bookshelfDž. K. Rouling3 years ago
  Treći deo serijala o Hariju Poteru.
  U svom normalskom domu u Šimširovoj ulici, Hari Poter je izveo nedozvoljene kletve nad rođakom Mardž, i u strahu od kazne Ministarstva magije beži u London Noćnim viteškim autobusom. Usput saznaje da je iz Askabana, zatvora za čarobnjačke zločince, pobegao Sirijus Blek, čovek odgovoran za smrt njegovih roditelja, a Harijevi zaštitnici na Hogvortsu sumnjaju da je baš on sledeća meta odbeglog robijaša.
  U susretu s dementorima, utvarnim čuvarima Askabana, Hariju u pomoć stiže profesor Lupino, čovek s mračnom tajnom. I dok đaci od Hagrida uče o hipogrifima, oko škole se šunja zversko obličje crnog psa, predskazanje smrti, po rečima ćaknute profesorke-vračare Treloni. I ko su tvorci Banditove mape, magijskog plana Hogvortsa, koji će troje junaka odvesti do uklete Vrišteće kolibe?
 • unavailable
 • Bookmateadded a book to the bookshelfDž. K. Rouling3 years ago
  Četvrti deo serijala o Hariju Poteru.
  Smrtožderi na Svetskom prvenstvu u kvidiču označavaju zlokoban početak nove školske godine na Hogvortsu. Uz to, Hogvorts je ove godine u i domaćin Tročarobnjačkog turnira. Sasvim neočekivano, Hari Poter će se naći u ulozi takmičara u ovom smrtonosnom turniru…
 • unavailable
 • Bookmateadded a book to the bookshelfDž. K. Rouling3 years ago
  Peti deo serijala o Hariju Poteru.
  Nakon napada dementora na Harija i njegovog rođaka Dadlija, Hari biva izveden pred Vizengamot, čarobnjački sud, zbog neovlašćene upotrebe magije, što je samo jedan u nizu pokazatelja da jačaju moć i uticaj Mračnog gospodara, te su profesori i čarobnjaci prinuđeni da ponovo aktiviraju pokret otpora pod nazivom Red Feniksa.
  Na Dambldorovo insistiranje, Hari pokušava da zatvori svoj um od kontrole Lorda Voldemora učeći Oklumenciju sa zlokobnim profesorom Snejpom, a pritom pokušava i da svoje prijatelje obuči odbrambenim činima da bi bili spremni za predstojeće bitke.
  Hoće li novoosnovana Dambldorova armija biti u stanju da se odupre Vodlemoru i spreči ga u njegovim mračnim namerama?
 • unavailable
 • Bookmateadded a book to the bookshelfDž. K. Rouling3 years ago
  Šesti deo serijala o Hariju Poteru.
  Novi ministar magije, Rufus Skrimdžer, suočen je s napadima, sabotažama i katastrofama u kojima stradaju nevini Normalci i čarobnjaci, a čiji je cilj da poseju paniku i strah među stanovništvom i izazovu haos u zemlji.
  Harija po povratku na Hogvorts čeka još jedna tajna, ovoga puta pohranjena između korica prastarog udžbenika napitaka koji je pripadao misterioznom i genijalnom Polukrvnom Princu, a njegova ljubav s Ronovom sestrom Džini zavadiće nerazdvojni trio prijatelja.
  Uz pomoć Sita-za-misli, razgovora s novim profesorom Napitaka Horacijem Pužorogom i tajanstvenih putovanja u društvu Albusa Dambldora, Hari detaljnije upoznaje mladost svog užasnog rivala Voldemora i sudbinu porodice Ispijenih, saznajući pri tom i za postojanje horkruksa, ukletih magijskih predmeta koji predstavljaju ključ pobede nad Voldemorom. I dok Drako Melfoj sprema atentat na Dambldora, Severus Snejp najzad pokazuje kome je zapravo odan.
 • unavailable
 • Bookmateadded a book to the bookshelfDž. K. Rouling3 years ago
  Sedma knjiga o Hariju Poteru je stigla!
  Hari je suočen sa mračnim, opasnim i naizgled nemogućim zadatkom — pronaći i uništiti preostali Voldemorom horkruks. Hari se nikada nije osećao tako usamljeno, pred budućnosti punom senki. Ali Hari mora duboko u sebi pronaći snage da dovrši zadatak koji mu je poveren. Mora napustiti toplinu, sigurnost i društvo u Jazbini i mora pratiti bez straha put koji mu je zacrtan.
  U svojoj poslednjoj, sedmoj knjizi u Hari Poter seriji, J.K. Rowling otkriva odgovore na pitanja koja smo dugo čekali. Očaravajuća, narativno bogata za zaokretima koju oduzimaju dah, autorka još jednom potvrđuje svoju titulu kraljice priče čije su knjige čitane, iznova i iznova.
 • unavailable
 • Bookmateadded a book to the bookshelfDž. K. Rouling3 years ago
  Dugo očekivani nastavak priče o najpoznatijem i slavnom čarobnjaku, Hariju Poteru! Objavljivanje romana, koji je zapravo scenario za pozorišnu predstavu, oduševio je fanove širom sveta!
  Hari Poter i ukleto dete je osmi po redu roman čuvenog serijala, nasatavak koji se čekao devet godina! Svi ljubitelji koji su nestrpljivo iščekivali dalji razvoj priče, mogu da odahnu i krenu u novu avanturu!
  Radnja romana Hari Poter i ukleto dete dešava se 19 godina posle poslednjeg dela serijala, „Relikvije smrti”. Hari je sada porodičan čovek, oženjen je Ronovom sestrom Džini i sa njom ima troje dece — Lili, Albus Severus i Džejms. Hari je ispunio svoj san da radi za Ministarstvo magije i da se bori protiv mračnih sila. Bilo bi sve drugačije da Hari može da se oslobodi prošlosti koja ga progoni.
  Nakon 19 godina od sedmog dela serijala, Hari, Ron i Hermiona, sada već odrasli i zreli porodični ljudi, ispraćaju svoju decu na Hogvorts, školu veštičarenja I čarobnjaštva.
  Fokus pripovedanja romana je na Hariju i njegovom najmlađem sinu, Albusu Severusu. Zašto je on “ukleto dete”? Naslov nagoveštava da njegov sin nosi veliki teret jer mu je otac Hari Poter, čuveni čarobnjak koji je pobedio najozloglašenijeg čarobnjaka svih vremena, Lorda Voldemora. Albus se suočava sa porodičnim nasleđem i zajedno sa ocem spoznaje mračnu stranu istine.
 • unavailable
 • Bookmateadded a book to the bookshelfDž. K. Rouling3 years ago
  Prvi roman za odrasle autorke Džoane Rouling — Zov kukavice je sjajan krimi roman ove poznate autorke koja se potpisuje pod pseudonimom Robert Galbrajt.
  Knjiga je već našla svoje mesto među tri najprodavanije knjige na svetu. Kada problematična manekenka padne sa terase svog balkona prekrivenog snegom u Mejferu, pretpostavlja se da je izvršila samoubistvo.
  Međutim, njen brat sumnja u to i odlazi kod privatnog detektiva Kormorana Strajka da istraži slučaj. Strajk je ratni veteran invalid, psihički je rastrojen i život mu je u rasulu. Ovaj slučaj mu pruža finansijsku dobit, ali uz nju dolaze i problemi. Što dublje uranja u komplikovan život mlade manekenke, to su okolnosti sve mračnije i izložen je sve većoj opasnosti.
  Ovaj elegantni kriminalistički roman, koji se čita u jednom dahu verno prenosi atmosferu Londona — mirne ulice Mejfera, pabove Ist Enda, vrevu Sohoa. Zov kukavice je pravi britanski kriminalistički roman pisan u tradiciji PD Džejmsa i Rut Rendel i predstavlja početak jedinstvene, moderne serije detektivskih romana.
 • Robert Galbrajt
  Zov kukavice
  • 1.4K
  • 134
  • 103
  • 97
  sr
  Books
 • Bookmateadded a book to the bookshelfDž. K. Rouling3 years ago
  Romanopisac Oven Kvajn je nestao, a njegova žena Leonora za pomoć se obratila privatnom detektivu Kormoranu Strajku. Kvajn je i ranije imao običaj da odluta na nekoliko dana, kako bi se osamio i posvetio radu, ali i izazvao zanimanje javnosti. Strajkov zadatak naoko je lak; treba samo da nađe Kvajna i vrati ga kući.
  Ipak, tokom istrage se ispostavlja da je Kvajnov nestanak ovoga puta mnogo više od pukog hira. Rukopis njegove najnovije knjige Bombiks Mori uznemirio je duhove, a ceo London bruji o škakljivim aluzijama u Kvajnovom delu. Na nesreću, Kvajn se tim romanom zamerio i nekim veoma osvetoljubivim ljudima…

  Svilena buba je drugi roman Roberta Galbrajta iz serijala o detektivu Kormoranu Strajku, mušičavom i genijalnom privatnom istražitelju, koji je zahvaljujući svojim nekonvencionalnim metodama već posle prve knjige Zov kukavice stekao milione obožavalaca širom sveta.
  Kako je saopštila najveća britanska medijska kuća BBC, serijal o Kormoranu Strajku biće ekranizovan kroz TV seriju na ovoj mreži!
 • Bookmateadded a book to the bookshelfDž. K. Rouling3 years ago
  Treći deo serijala kriminalističkih romana sa detektivom Cormoranom Strikeom. Robert Galbrajt je inače pseudonim Dž. K. Rouling, spisateljice poznate po romanima o Hari Poteru.
  Detektivka Robin Ellacot u tajanstvenom paketu koji je poslat njoj nalazi isečenu žensku nogu što je u potpunosti šokira.
  Njen šef Cormoran Strike nije toliko iznenađen tim postupkom, ali je jednako kao i Robin uznemiren.
  Cormoran sumnja na četvoricu ljudi za koje zna da bi mogli da učine takvo gnusno delo. Dok se policija usredsredila na pronalazak čoveka za kojeg je Cormoran ubeđen da je nevin, on i Robin kreću u potragu za ostalom trojicom muškaraca.
  Međutim, ubistva nastavljaju da se dešavaju, a njima vreme ističe. Da li će uspeti da uhvate pravog ubicu?
  Romani o Cormoranu Strikeu biće adaptirani za televizijsku seriju za BBC One.
 • Bookmateadded a book to the bookshelfDž. K. Rouling3 years ago
  Četvrti deo iz serijala o Kormoranu Strajku.
  Jednoga dana u kancelariju Kormorana Strajka upada Bili, psihički oboleo mladić koji traži pomoć u istraživanju jednog zločina za koji misli da je poslužio Strajku kao svedok dok je bio dete. Iako Strajk zna da je Bili psihički nestabilan i da se ne seća mnogih konkretnih pojedinosti vezanih za slučaj, Strajk oseća da postoji nešto u Bilijevoj priči što izgleda istinito. Međutim, pre nego što je Strajk uspeo da mu postavi pitanja, Bili se uspaničio i pobegao. Zato Kormoran Strajk i Robin Elakot, sada ravnopravni partner njegove agencije, rešavaju da odmrse tajanstveno klupko zločina. Pošto je Strajk postao poznat, on više ne može da radi u tajnosti kao nekada. Na sve to se još dodaje i njegov zamršen privatni odnos sa Robin, koja mu u poslu pruža neprocenjivu pomoć…
 • Bookmateadded a book to the bookshelfDž. K. Rouling3 years ago
  Roman "Upražnjeno mesto" prati događaje posle naprasne smrti jednog stanovnika idilične engleske varošice Pegford, a crnohumorna i provokativna priča puna je iznenađenja koja čitaoca ne ostavljaju ravnodušnim. Rouling je ranije najavila da će ta njena knjiga (u originalnom nazivu "The Casual Vacancy") biti sasvim drugačija od serijala o Hariju Poteru, koji je u Srbiji takođe objavio Evrođunti. U serijalu o Hariju Poteru Rouling je napisala sedam knjiga objavljenih između 1997. i 2007, prodatih u više od 450 miliona primeraka u više od 200 zemalja sveta i prevedenih na 74 jezika.
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)