Моји изуми, Никола Тесла
sr
Free
Никола Тесла

Моји изуми

Read
Pored toga što je bio genijalan fizičar, Nikola Tesla je bio i veliki ljubitelj književnosti. Ta ljubav prema lepoj reči vidi se i u njegovim autobiografskim spisima gde na zanimljiv, gotovo novinarski način, izlaže najinteresantnije pojedinosti iz svog života, od toga kako se u mladosti zamalo udavio, pa do vremena kada je živeo i radio u različitim evropskim gradovima i na kraju o svom odlasku u Ameriku i svojim izumima.
87 printed pages

Impressions

Jovana Deljanin
Jovana Deljaninshared an impression2 years ago
🔮Hidden Depths
💡Learnt A Lot
🎯Worthwhile

Odlična knjiga za razumevanje našeg genija, kao i čoveka uopšte. Pokazuje značaj obrazovanja i rada, bez kojih talenat može samo da visi u vazduhu i čovek ne postiže svoj pun potencijal. Pravi pogodak za sve ljubitelje Nikole Tesle.

Nole
Noleshared an impression3 months ago
👍Worth reading

Ljudski um nema granice,dok god razmišlja naći će adekvatno rešenje...

Милан Јанковић
Милан Јанковићshared an impressionlast year
👍Worth reading
💡Learnt A Lot
🎯Worthwhile
🚀Unputdownable

Za bolje razumevanje genija kao što je bio Nikola Tesla, svako bi trebalo da pročita ovu knjigu.

Quotes

b4265776828
b4265776828has quoted2 months ago
Апстиненција није била увек по моме укусу, али пријатна искуства која сада стичем моја су велика награда. Само у нади да ћу некога преобратити својим поукама и уверењима, подсетићу на једно или два од њих
Милан Јанковић
Милан Јанковићhas quoted10 months ago
Догодило се то давно, и никада од тада нисам имао ни најмањи разлог да променим своје погледе у односу на психичке и духовне феномене, јер за то апсолутно није било никаквих основа. Вера у њих је природна последица интелектуалног развоја. Религиозне догме се више не прихватају у своме ортодоксном значењу, али сваки човек је склон да верује у неку врсту више силе. Сви морамо имати неки идеал који ће управљати нашим понашањем и који ће нас задовољити али није важно да ли је то вероисповест, уметност, наука или нешто друго, све док делује као нематеријална сила.
b2251215766
b2251215766has quoted10 months ago
Задавао ми је, на пример, да погађам туђе мисли, да откривам недостатке неког облика или израза, да понављам дугачке реченице или да рачунам напамет.

On the bookshelves

Lektire, Bookmate
Bookmate
Lektire
  • 25
  • 170
Istorijski romani / Biografije, Nejla P.
Knjige, Milos Milivojevic
Milos Milivojevic
Knjige
  • 117
  • 9
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)