tr
Mehmet Altan

Cami Kışla Parantezinde Türkiye

Notify me when the book’s added
To read this book, upload an EPUB or FB2 file to Bookmate. How do I upload a book?
Tüm darbeleri yaşadım…
Turgut Özal Dönemi'ndeki çok derin değişimlerin ardından 28 Şubat'ı ve 27 Nisan'ı da gördüm… Biz 28 Şubat'a, çok özgür yaşadığımız ve toplumsal tartışmaların bugünkünden çok daha ileri düzeyde olduğu Turgut Özal Dönemi'nden sonra geldik… Üstelik darbeler 28 Şubat'ta da son bulmadı… Ardından da 27 Nisan 2007 yılında, parlamentoyu feshederek erken seçime gidilmesine neden olan bir «e-muhtıra» yaşandı.
12 Eylülcülerin yargı önüne çıkacak olmasına, Balyoz, Ergenekon gibi çok olumlu gelişmelere, mevzuat değişmese de yaşanan daha sivil ve demokrat jestlere rağmen 28 Şubat gibi 27 Nisan'ın failleri de henüz yargı önüne çıkarılmadı.
28 Şubat'ın 15. yılında, «12 Eylül Rejimi'nden AB Standardında bir demokrasiye geçip geçmeyeceğimiz» hâlâ bir muammadır… Siyasetçiye, 12 Eylül rejimini berhava etmek yerine ele geçirmek daha cazip geliyor… Bu ise 28 Şubatların, 27 Nisanların yeniden yeniden yaşanmasına neden oluyor…
Elinizdeki «Cami Kışla Parantezinde Türkiye» kitabı, yaşanan tecrübeler ışığında bu açmazın geride bırakılması için atılan bir çığlığı bir kez daha atıyor… Umarım duyulur.
This book is currently unavailable
135 printed pages
Have you already read it? How did you like it?
👍👎

Quotes

  • Bedir Hasırcıhas quoted4 years ago
    Kırsal alandan kente gidişin sihirinin sanayileşmede olduğunu görmeden, burjuvazinin değiştirici rolünü algılamadan, kararname ile Batı gibi olmaya kalktık. Onların üretimlerini değil, tüketim kalıplarını taklide yöneldik.
  • Bedir Hasırcıhas quoted4 years ago
    Derin bir taassup ve monarşik bir istibdada karşı toplumsal bir başkaldırının önderliğini yapan burjuvazi, 18. yüzyılda “devlete karşı bireyi” korumanın yollarını da beraberinde geliştirdi.
  • Bedir Hasırcıhas quoted4 years ago
    “laiklik” diye bağırıp “demokrasiye” değinmemek, “tek parti diktatoryasının ideolojisini” yaşatmak isteyenlerin bilinçli ya da bilinçsiz bir sloganı haline geldi...
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)