Rå, realistisk ungdomsbog til læsemæssigt udfordrede børn og unge skrevet af eksperter på området.
Danmarksgården er fortællinger fra blokken, fortalt med udgangspunkt i det sprog og den kultur, som de unge selv lever i hver dag ude i de udsatte boligområder. Igennem fortællingerne fra Danmarksgården, kan de unge reflektere over deres egne valg og dilemmaer, mens de spejler sig i de unge fra Danmarksgården, som ligner og taler som dem selv eller nogen de kender.
Danmarksgården er skrevet i et simpelt og letforståeligt sprog, med afsæt i det sproglige univers som de unge selv benytter i deres hverdag, i form af slang og “ghettodansk”. Bogen er særligt henvendt til drenge, som mangler relevant litteratur til at afspejle deres livsverden, hvorfor de ofte forlader skolen med dårlige læsekundskaber, sammenlignet med deres jævnaldrende.
Historierne i Danmarksgården er rå, og bedst egnet til udskolingen eller i de første år af gymnasiet.
Tobias Cadin er socialpædagog med over 10 års erfaring i arbejdet med udsatte unge, særligt i de udsatte boligområder i blandt etniske minoritetsunge. Han har tidligere udgivet en ordbog i “Ghettodansk”, som opnåede megen pressebevågenhed, med fokus på “ghettodansk” som en ressource i arbejdet med etniske minoritetsunge.
Gitte Søby Madsen er cand. mag i Dansk og kultur— og sprogmødestudier. I over 10 år, har hun beskæftiget sig med etniske minoritetsunge og undervisning på forskellige niveauer, både som lærer/lektor, oplægsholder og ved at udvikle undervisningsmateriale. I 2020 fik hun sin debut som forfatter, med børnebogen “Rex Rejser Rundt”.