Operation Bøllebank, Lars Reinhardt Møller
da
Books
Lars Reinhardt Møller

Operation Bøllebank

Read
Oberst Møllers personlige gennemgang af soldatens vilkår i krig, teoretisk og praktisk, suppleret med hans egne erfaringer fra det tidlige Jugoslavien, hvor han og hans “svende” var i ildkamp som de første danske soldater siden 2. verdenskrig.
«Uanset, hvor mange gange andre har gjort en fremragende indsats, så kan det ikke skjule, at de danske soldater, der deltog i Bøllebank, har frelst tusindvis af mennesker ved Tuzla, hævet nationens anseelse og skabt nye normer for væbnet indsats under FN.”
- fra generalløjtnant K.G.H. Hillingsøs introduktion
«en særdeles læseværdig bog… Lars Møller har en fin måde, kontant, lun og underspillet, at beskrive også alvorlige, ja livsfarlige situationer på.»
- Bent Jensen, Jyllands-Posten
605 printed pages
Original publication
2014

Impressions

Marie Og Povl Erik Juhl
Marie Og Povl Erik Juhlshared an impression2 years ago
👍Worth reading

Spændende bog,om bøllebank, men nogle steder virke lidt for omfattende, eller for tung. Ellers ok.

Quotes

Camilla Signe Haldbo Hansen
Camilla Signe Haldbo Hansenhas quoted2 years ago
På dette tidspunkt ringede den nye chef for NATO’s sydflanke, admiral Leighton Smith fra Napoli og erklærede, at han ikke længere ville acceptere luftangreb på det taktiske niveau, fordi risikoen var for stor. I fremtiden ville han kun acceptere mål på det strategiske niveau som f.eks. større hovedkvarterer, kommunikationsknudepunkter, logistiske installationer eller ammunitionsbunkere. Rose fremførte, at hverken NATO eller FN havde myndighed til at udvide luftangrebene på denne måde. Det var uheldigt, at et fly var blevet skudt ned, men dette var en rutinerisiko ved en fredsbevarende operation. UNPROFOR havde haft mange døde og sårede under missionen, men havde alligevel ikke aflyst den. Smith accepterede til sidst at overveje fremtidige ønsker om luftstøtte, men efterfølgende blev der ikke udført flere luftangreb til forsvar for enklaven.
Om aftenen meddelte serberne, at de var rede til at indstille kampene, trække sig tre km væk fra enklaven, etablere en våbenfri zone241 omkring enklaven og løslade alle gidslerne. De ønskede også at komme tilbage til forhandlingsbordet og genstarte fredsprocessen. Dette bevirkede, at Rose næste morgen evakuerede JCO fra enklaven sammen med den nedskudte pilot, som han efterfølgende talte med. Han komplimenterede ham for at have prøvet at finde de rigtige mål, men tilføjede, at han var skuffet over at have mistet et kampfly til en værdi at 10 mio. £, uden at det havde kastet en eneste bombe. Piloten var helt uenig. Han havde kastet en bombe. Det eneste problem var bare, at den endnu sad fast på flyet, da den ramte jorden.
Michael Fausing
Michael Fausinghas quoted2 years ago
Proximity, Immediacy, Expectancy, Simplicity.

On the bookshelves

Skal læses, Henrik Andersen
Henrik Andersen
Skal læses
  • 16
  • 1
Lars R Møller, Anette Rasmussen
Anette Rasmussen
Lars R Møller
  • 9
  • 1
Kim, Kim
Kim
Kim
  • 35
Militære actioner, Kim Vincent Flannov
Kim Vincent Flannov
Militære actioner
  • 15
Krig og andet rart, Jonas Erichsen
Jonas Erichsen
Krig og andet rart
  • 8
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)