Jonathan Safran Foer

Vi er vejret

Susanne Frederiksenhas quoted7 months ago
Som Amitav Ghosh skrev i The Great Derangement: »Klimakrisen er også en kulturel krise31 og dermed en krise for forestillingsevnen.« Det er en krise for troen, ville jeg sige
Susanne Frederiksenhas quoted7 months ago
Planetens krise – abstrakt og mangeartet, langsom, og uden ikoniske skikkelser og øjeblikke – er tilsyneladende umulig at beskrive på en måde, der både er sandfærdig og fængslende.
Sisse Liv Jørgensenhas quoted7 months ago
Men vi kan ikke gøre os forhåbninger om at tackle klimaforandringerne, hvis vi ikke kan have en ærlig samtale om de ting, der forårsager dem, samt vores potentiale og vores begrænsninger med hensyn til at imødegå dem. Nogle gange har en knytnæve brug for at have ordet »knytnæve« skrevet hen over sig, så jeg vil nu sætte ord på: Vi kan ikke redde planeten, medmindre vi mindsker forbruget af animalske produkter markant.
Sisse Liv Jørgensenhas quoted8 months ago
vis du befandt dig i en ambulance, ville du så helst have en ambulancefører, som hader sit job, men er god til det, eller en, som elsker sit job, men er dobbelt så lang tid om at få dig på hospitalet?
For at redde planeten er det, vi har brug for, det modsatte af en selfie
Sisse Liv Jørgensenhas quoted8 months ago
i skal til at bruge bilen langt mindre, men vi er nødt til at gøre langt mere end det. Alt for ofte svarer følelsen af at gøre en positiv forskel ikke til den faktiske forskel – og hvad værre er, en oppustet følelse af at gøre noget godt kan fjerne fokus fra at gøre det, der rent faktisk skal gøres.
Nils Tjellhas quoted8 months ago
(Armstrong efterlod den pågældende støvle på månen for at kompensere for vægten af de klippesten, han havde med sig hjem).
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)