Litteraturbilleder: Æstetiske udflugter i litteraturen fra Søren Kierkegaard til Karen Blixen, Johan de Mylius
da
Books
Johan de Mylius

Litteraturbilleder: Æstetiske udflugter i litteraturen fra Søren Kierkegaard til Karen Blixen

“Litteraturbilleder” består af fem afhandlinger om modernismen i dansk litteratur. Johan de Mylius ser nærmere på nogle af de allerstørste danske forfattere, nemlig Karen Blixen, Søren Kierkegaard, Tom Kristensen og H.C. Andersen. Vinklen er lagt på de billeddannende kræfter i litteraturen, og hvordan man gennem symboler og billeder kan forstå litteraturen og det, den formidler, mere indgående.
Dr. phil. Johan de Mylius (f. 1944) har skrevet talrige bøger og artikler om blandt andre Sigurd Hoel, Morten Korch, H.C. Andersen, Thomasine Gyllembourg, Søren Kierkegaard og Karen Blixen samt om ældre dansk litteraturhistorie og retorik.
180 printed pages
Original publication
2017

Impressions

👍
👎
💧
🐼
💤
💩
💀
🙈
🔮
💡
🎯
💞
🌴
🚀
😄

How did you like the book?

Sign in or Register

Quotes

b0735946992
b0735946992has quotedyesterday
Den blixenske fortælling tærer på og fortærer en klassisk (her: folkeligt, mundtligt/ skriftligt overleveret) historie, men oversætter den i det nyt medium, som vi her kunne kalde den moderne refleksionsfortælling.

Det er karakteristisk for denne moderne fortælling, at den har brug for den simple klassiske beretning. Den omgiver sig med den kraft, den låner af den klassiske beretning, udstråler en illusion af at være selve denne tradition, men er i virkeligheden en på én gang parasitær og selvstændigt fornyende kunst.
Kim Fabricius
Kim Fabriciushas quoted9 months ago
Naturstudiet og naturbesværgelsen blev Det moderne gennembruds egentlige fællesnævner.

On the bookshelves

Skønlitteratur, Helene Kaas
Helene Kaas
Skønlitteratur
  • 13
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)