da
Books
Ole Fogh Kirkeby

Ordet er sjælens spejl

Velkommen til ni eksistentielle samtaler og til ni bevidsthedsstrømme. Vi møder en række personer, der blotlægger deres tanker, følelser og fantasier i samvær med Jakobsen, en ældre herre, der med sit nærvær og sine reflekterende spørgsmål får mennesker til at iagttage deres liv på nye måder. Den samtaleform, som Jakobsen anvender, kaldes også Den protreptiske samtale, den samtale der vender et menneske mod sig selv.

Læseren drages med ind i ordvekslingerne og får dermed udfordret sit blik på den, han selv er, og den han gerne vil være.
343 printed pages
Original publication
2017
Publisher
Gyldendal

Impressions

  👍
  👎
  💧
  🐼
  💤
  💩
  💀
  🙈
  🔮
  💡
  🎯
  💞
  🌴
  🚀
  😄

  How did you like the book?

  Sign in or Register

Quotes

  Tonihas quoted4 years ago
  „Du fornemmer, at noget er blevet forment dig, men forstår ikke grunden. Du kræver retfærdighed, men ved intet om den lov, som den udspringer af. Du forstår ikke, at der er to love: moralens og den, der handler om at adlyde dit sind, og sind kommer af *sent-, at rejse mod et mål. Du tør ikke lytte til den, der har sendt dig, og som kender målet, til dig selv.“
  Tonihas quoted4 years ago
  Blandt os omkring de 30 er hjemmet en kampplads, en forhandlingsplads med neutralitetszoner, mineret område og ingenmandsland. De differentierede ensomheders scene. Jeg hader ordet forhandling. Hvad er det modsatte af forhandling? Tvang. Overgivelse. Hengivelse.

On the bookshelves

  Thomas Martin Fauth Hansen
  Thomas e-bøger
  • 155
  • 1
  Lars Kramers
  Filosofi
  • 2
  • 1
  Anders Bøggild-Povlsen
  Samtalekunst
  • 1
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)