Alain de Botton

Kærlighedens gang

Rabih og Kirsten fandt hinanden, blev forelskede, blev gift. Samfundet fortæller os, at det er slutningen på historien. Faktisk er det kun begyndelsen. Til middagsselskaber med venner bliver de ofte stillet det samme spørgsmål: Hvordan mødtes I? Det er nemt at svare på — det er en dejlig historie, som de begge elsker at fortælle.

Men der er også en anden historie og andre, lige så vigtige spørgsmål: Hvad skete der bagefter? Hvordan er det gået med kærligheden, efter den første forelskelse, efter at I flyttede sammen, efter at I fik børn? Det er der aldrig nogen, der spørger om.

Alain de Botton følger hele kærlighedens gang fra det første sitrende begær, over ængstelserne ved reelt engagement, dagligdagens banale men dybt betydningsfulde konflikter, børnene, karrierne, huset — og frem til den modne refleksion, der kan sætte det hele i dets rette, rørende perspektiv.
225 printed pages
Original publication
2017
Publication year
2017
Have you already read it? How did you like it?
👍👎

Impressions

  Monashared an impression2 years ago
  👍Worth reading
  💡Learnt A Lot

Quotes

  Monahas quoted2 years ago
  Rabih er klar til ægteskabet, fordi han er parat til at elske i stedet for at blive elsket.

  Vi taler om „kærligheden“, som om det var en enkelt, unuanceret ting, men den omfatter to meget forskellige modi: at blive elsket og at elske. Vi bør gifte os, når vi er parat til det sidstnævnte og er blevet klar over vores unaturlige og farlige fiksering på det førstnævnte.
  Monahas quoted2 years ago
  udvælge en person at gifte sig med handler derfor blot om at beslutte, nøjagtigt hvilken form for lidelse vi ønsker at udstå, i stedet for at forestille os, at vi har fundet en vej uden om reglerne for den følelsesmæssige eksistens. Vi vil alle pr. definition ende med denne persontype fra lageret i vores mareridt, „den forkerte“.
  Monahas quoted2 years ago
  Det kræver et stort lager af en tillid, de ikke har, at bevare tilliden til en, der har krænket dem. De ville være nødt til at stole tilstrækkeligt på den anden til at gøre det klart, at de egentlig ikke er „vrede“ eller „kolde“ men i stedet, og altid, noget langt mere grundlæggende og rørende, noget som fortjener ømhed: sårede. De kan ikke give hinanden den romantisk set mest nødvendige gave af alle: en guide til deres egen sårbarhed.

On the bookshelves

  Søren Esbjørn
  Selvhjælp
  • 197
  • 18
  Kim Fogt
  To-be-read
  • 220
  • 2
  Søren Esbjørn
  Dating
  • 30
  • 2
  Mia Séne Lund Christensen
  Sørens bøger
  • 96
  • 1
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)