fi
Heinrich Mann

Sininen enkeli

unavailable
Lehtori Raat ei pidä ihmisistä – ja sen hänen oppilaansa saavat tuntea nahoissaan jokaikinen päivä. Lehtorin elämän kohokohta on, jos hän saa oppilaan kiinni pahanteosta. Silloin Raat pääsee valloilleen, sillä hän rakastaa rankaisuja. Aivan erityisesti lehtori Raat tykkää rankaista oppilas Lohmania, joka suhtautuu Raatiin ja tämän mesoamiseen neutraalisti.

Eräänä päivänä Raatin elämä pyörähtää kuitenkin ylösalaisin. Syypää on nainen. Kapakkatanssijatar Rosassa on jotakin, mikä saa lehtori Raatin rakastumaan. Vaan voiko Rosan ja lehtorin Raatin suhteesta tulla mitään? Ansaitseeko Raatin kaltainen mies rakkautta elämäänsä?

"Sininen enkeli" on Heinrich Mannin oiva satiiri vuodelta 1905. Kirjasta on julkaistu Marlene Dietrichin tähdittämä ja Josef von Sternbergin ohjaama elokuva vuonna 1930.

Heinrich Mann (1871–1950) oli saksalainen kirjailija, joka tunnetaan myös kirjailija Thomas Mannin veljenä. Heinrich Mann oli natsi-Saksassa vaarassa yhteiskunnallisen ajattelunsa takia, ja hän pakeni Ranskaan ja myöhemmin Yhdysvaltoihin. Häneltä on suomennettu teos "Sininen enkeli".
This audiobook is currently unavailable
7:19:16
Publisher
Saga Egmont
Translator
Auli Hurme

Impressions

    How did you like the book?

    Sign in or Register
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)