Dy Plambeck

Til min søster

Listen in app
Til min søster er en roman om søstrene Aya og Andrea. Aya føder en datter, Nola, efter at faren har forladt hende. Andrea forlader sin voldelige kæreste. I sit arbejde som historiker kommer Aya på sporet af J.P. Jacobsens ungdomskæreste Anna Michelsen. En stemme fra fortiden trænger sig på og griber ind i søstrenes liv.

Aya og Andrea var teenagere i Kalundborg i 90’erne mellem Arthurs autoværksted og Johns pushere. Der var druk og øretæver i luften på King’s Pub, ræs ud over stubmarkerne, sex på kvistværelser, et brutalt hjemmerøveri, men også lyse sommernætter, et stort bibliotek og morgener på jagtmarkerne.

De to søstre kører sammen til Sverige med Nola på bagsædet og et jagtgevær i bagagerummet. I den svenske skov genfinder de ungdommens fortrolighed. Mens Aya og Andrea går på provinsbar, påkører et rådyr, bader i skovsøer og fantaserer om at slå Andreas voldelige ekskæreste ihjel, nærmer de sig en skillevej, hvor et opgør med deres liv og historie er uundgåeligt.

Til min søster er en kraftfuld roman om vold og drifter, seksualitet og brutalitet, moderskab og galskab. Den handler om retten til at fortælle sin historie og få sin stemme hørt og om søstersolidaritet på tværs af tider.
5:53:16
Publisher
Gyldendal

Other versions

Til min søster, Dy Plambeck
Dy Plambeck
Til min søster
  • 757
  • 242
  • 17
  • 111
da
Books

Impressions

Ulla Feldthusen
Ulla Feldthusen shared an impressionlast month
👍Worth reading
🎯Worthwhile
🚀Unputdownable

En fantastisk roman!

Lone Nordahl Bjerre
Lone Nordahl Bjerreshared an impression3 months ago

Lidt langtrukken

Berit Thuen
Berit Thuenshared an impression3 months ago
👍Worth reading
💡Learnt A Lot
🎯Worthwhile
🚀Unputdownable

Fantastisk roman

Open the app & listen

Bookmate now offers audiobooks! We have stacks for you to listen to, but right now you can only do that on your phone or tablet via our apps.

Til min søster, Dy Plambeck
Til min søster
1x4:20-2:20:15
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)