24 gode gerninger, Jenny Fagerlund
da
Audio
Jenny Fagerlund

24 gode gerninger

Listen in app
8:43:16
  • 👍9
  • 💧4
  • 🐼4
Juleaften for to år siden var den værste dag i Emmas liv. Den aften mistede hun sin mand, og siden har hun haft mere end svært ved at finde mening med sit liv. Skyldfølelsen er ved at slide hende i stykker, og hun kan ikke slippe tanken om, at hun måske kunne have reddet hans liv. Juletiden med al dens hjemmebag og varme gløgg er blevet en lidelse, som bare gør det hele meget værre.
Emma driver en lille butik med brugskunst og boliginteriør midt i Stockholm. Før i tiden betød butikken alt, men nu har hun vanskeligt ved at finde motivationen. Det er slemt nok, at butikkens økonomi efterhånden er temmelig anstrengt, men værre er det, at Emma nærmest er ligeglad. En aften, da hun er på vej hjem, støder hun bogstaveligt talt ind i en ældre mand. Han er faret vild i snestormen, og hun beslutter sig for at følge ham hjem. Den aften fødes der en idé i Emma: Hun vil gøre 24 gode gerninger. En for hver dag frem til juleaften.
Normalt lever Emma et farveløst og måske lidt ensomt liv, men i løbet af de næste 24 vinterlige decemberdage møder hun en lang række fremmede, som alle, på forskellig vis, har brug for en god gerning. Langsomt samler en lille aparte gruppe sig omkring Emma og butikken, og næsten umærkeligt begynder tilværelsen at forandre sig. Men mørket bor stadig i hende, og er hendes gode gerninger nok til at jage det på flugt? Og hvordan ser hendes liv ud, når hun vågner op juleaftensdag?

24 gode gerninger er en varm, alvorlig og romantisk fortælling om, hvor ensom julen af og til kan føles, og hvor svært det kan være at komme videre.

JENNY FAGERLUND er født i 1979 og bor i Stockholm med mand og fire børn. Hun arbejder som freelancejournalist på flere aviser og magasiner. Hun er en ægte feelgood-entusiast, og hun læser alt, hvad hun kan få fingrene i.
I Sverige har hun udgivet fire relations-romaner: Drömstigen, Med hälsning från Båstad (på dansk: Hilsen fra Båstad), 24 goda gärningar og Ett litet steg på vägen.
Translator
Rane Knudsen
Impression
Add to shelf

Other versions

24 gode gerninger, Jenny Fagerlund
Listen in app
268Listeners14Impressions
  • 👍Worth reading9
  • 💧Soppy4
  • 🐼Fluffy4
Sign in or Register
Karina Iversen
Karina Iversenshared an impression5 months ago
👍Worth reading
💞Loved Up
🚀Unputdownable
🐼Fluffy
💧Soppy

Super dejlig bog, måtte høre den til ende

Allan Birger Andersen
Allan Birger Andersenshared an impression5 months ago
👍Worth reading

Super sød og varm historie.

Mia Puggaard Monin
Mia Puggaard Moninshared an impression5 months ago
🐼Fluffy

Dejlig julebog

Open the app & listen

Bookmate now offers audiobooks! We have stacks for you to listen to, but right now you can only do that on your phone or tablet via our apps.

24 gode gerninger, Jenny Fagerlund
24 gode gerninger
1x4:20-2:20:15
bookmate icon
One fee. Stacks of books
You don’t just buy a book, you buy an entire library… for the same price!
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)