Bernard Cornwell

Nordens herrer

Listen in app
Vi er nået til år 878, hvor romanens hovedperson Uhtred, der er sakser af fødsel, men opfostret af danske vikinger, har begivet sig mod de nordliggende kongeriger i England for at vinde sin barndoms borg og titel tilbage – og for at bekæmpe sine to barndomsfjender Kjartan den Grusomme og Sven den Enøjede. På sin færd lykkes det ham at befri trællen Guthred, der kalder sig selv Konge af Northumbrien. Uhtred fatter sympati for Guthred og kan se fordelene ved at alliere sig med ham, så de to drager sammen videre mod nord, mens de forsøger at stable en hær på benene. Uhtred forelsker sig glødende i Guthreds søster Gisela, men Guthred fører sin ven bag lyset, og sælger Uhtred til trældom til gengæld for en fredsalliance med Uhtreds onkel Ælfric. Pludselig befinder Uhtred sig som om bord på et dansk handelsskib, der bringer ham til Jylland. Efter flere års trældom bliver Uhtred imidlertid befriet – af sin danske fosterbroder Jarl Ragnar den Yngre, der har været Kong Alfred den Stores gidsel i årevis, og som nu er blevet lovet sin frihed mod at finde Uhtred og bringe ham til Kong Alfred. Jarl Ragnar og Uhtred sendes mod nord – officielt for at indgå alliancer med kongerne der, uofficielt for at bekrige dem. Snart står Uhtred og Jarl Ragnar ved fæstningen Dunholm, bag hvis mure Kjartan den Grusomme opholder sig. Og så tager et blodigt angreb på de to fosterbrødres fælles fjende sin begyndelse.

Nordens herrer er bind 3 i serien om Saksernes fortællinger 1: Det sidste kongerige, 2: Den danske rytter, 3: Nordens herrer, 4: Sværdsang, 5: Det brændende land.

"Det er en af den slags bøger, man flyver igennem [...] for straks at læse den én gang til, langsomt."
– Anne Knudsen, Weekendavisen
12:21:34
Translator
Lene Gulløv

Other versions

Nordens herrer, Bernard Cornwell

Impressions

Martin Brandt
Martin Brandtshared an impressionlast month

Dårlig oplæsning gør der vanskeligt at høre bogen. Det er nødvendigt at koncentrere sig om historien da der mangler det naturlige flow. Oplæsningen er Stakkato og i et uvarieret toneleje. Ærgerligt.

Henning Ole Klejs Hansen
Henning Ole Klejs Hansenshared an impression4 months ago

God bog, men hvor er det ærgerligt, at der er kommet ny oplæser. Det virker uengageret og uden den intensitet, som teksten lægger op til.

Glenn Andersen Rom
Glenn Andersen Romshared an impression7 months ago

00i9i

Open the app & listen

Bookmate now offers audiobooks! We have stacks for you to listen to, but right now you can only do that on your phone or tablet via our apps.

Nordens herrer, Bernard Cornwell
Nordens herrer
1x4:20-2:20:15
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)