Thomas Korsgaard

En dag vil vi grine af det

Listen in app
Hvad sker der med en familie i underskud, som pludselig kommer til penge? Som endelig får det, de har drømt om? Vil alt nu endelig blive godt i hjemmet for enden af den lange grusvej lidt uden for Skive? Thomas Korsgaard tog læsere og anmeldere med storm med sin debutroman "Hvis der skulle komme et menneske forbi". "En dag vil vi grine af det" fortsætter den stærke og sørgmuntre fortælling om Tue, der vokser op i et hjem, hvor børn overlades til sig selv, og hvor voksne ikke rigtig magter at være forældre. Det er en fortælling om ensomhed og fysisk og psykisk vold som en del af hverdagen. Men det er samtidig en lun og ikke-fordømmende karakteristik af livet i en hårdt prøvet familie, hvor realiteterne sjældent lever op til intentionerne. Tues mor har fået en stor erstatning for en arbejdsskade, og nu skal alt blive godt. Men er penge det, der skal til, for at komme fri af den følelse af rod og opløsning, der hidtil har præget dagligdagen? Og hvad sker der, når Tue ikke længere er et barn – men en ung voksen, som opdager, at der er en verden uden for hjemmet for enden af grusvejen?

Thomas Korsgaard (født 28. februar 1995 i Viborg) debuterede i vinteren 2017 med den meget omtalte og kritikerroste roman ‘Hvis der skulle komme et menneske forbi’, der er baseret på hans egen opvækst. ‘En dag vil vi grine af det’ er fortsættelsen på den delvist autobiografiske fortælling om Thomas Korsgaards familie og opvækst. Thomas Korsgaard har desuden skrevet journalistik og essays for flere nationale medier.
5:55:43

Other versions

En dag vil vi grine af det, Thomas Korsgaard

Impressions

Karin Liltorp
Karin Liltorpshared an impressionlast year
👍Worth reading
🔮Hidden Depths
🎯Worthwhile

”En dag vil vi grine af det” burde få en pris for en fantastisk titel: Denne titel ligger som et lydspor under hele gennemlæsningen, hvilket gør at man får ekstra ondt i maven: Der er nemlig ikke meget at grine af i 17-årige Tues liv. Et fuldstændigt omsorgssvigt hjemmefra, med en tyrannisk far og en svag, selvoptaget mor. Ingen penge, næsten ingen venner, og en undertrykkelse af sin egen homoseksualitet (for bøsser er stadig ikke noget ”man er”, der hvor Tue kommer fra). Det hele er beskrevet meget nøgternt, og uden at Tue falder i offerrollen: Situationerne er beskrevet, som de nu engang er. Måske er det netop sådan, at være en 17-årig dreng fra et trist miljø: Man dvæler ikke ved følelser, men prøver bare at klare sig igennem livet. Bogen virker netop meget realistisk i sin nøgterne stil. Jeg blev ved med at håbe på en happy ending, som aldrig rigtig indtraf – og havde en knude i maven næsten hele vejen – men alligevel kan jeg på det varmeste anbefale den.

Janni Skou Dünser
Janni Skou Dünsershared an impression6 months ago
👍Worth reading
💡Learnt A Lot
🎯Worthwhile

Godt fortalt

Grethe Bysted Andersen
Grethe Bysted Andersenshared an impression2 months ago
👍Worth reading
💡Learnt A Lot
🎯Worthwhile

Følsom, men hård beretning om et hjem fyldt med ydmygelse og nedværdigelse.

Open the app & listen

Bookmate now offers audiobooks! We have stacks for you to listen to, but right now you can only do that on your phone or tablet via our apps.

En dag vil vi grine af det, Thomas Korsgaard
En dag vil vi grine af det
1x4:20-2:20:15
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)