De små ting, Paul Harding
da
Audio
Paul Harding

De små ting

Listen in app
5:47:25
En gammel mand ligger på sit dødsleje og hallucinerer. Han ser væggene svaje, vinduerne falde ud af rammerne og loftet styrte ned i store flager, så han bliver overøst af et helt livs efter­ladenskaber: avisudklip, gamle fotografier, rustent værktøj og ødelagte messingværker fra antikke ure. Snart falder også skyerne ned over ham, fulgt af stjernerne, indtil den sorte nat svøber ham i sit klæde.

Han har brugt sit liv på metodisk at reparere ure, men nu er han endelig befriet for tidens tvang og kan i erindringen slutte sig til sin far, en epileptisk, omrejsende handelsmand, som han mistede forbindelsen med for halvfjerds år siden. Gennem drømmeagtige glimt gestaltes ikke bare én, men to generationers livshistorie i et sprog så poetisk og smukt, at man kun slipper en sætning, fordi man ved, at den næste lige så smukke venter.

Paul Harding fik i 2010 Pultzerprisen for 'De små ting' – som den første debutant i ti år.

OM BOGEN
De små ting er en ... meget velskrevet og sprogligt levende roman om familien, livet og døden. Den kan anbefales til de fleste voksne læsere. - Bibliotekernes lektørudtalelse

De små ting’ er stor og vidunderligt god litteratur ... Harding besidder den misundelsesværdige litterære egenskab, at enhver helt almindelig og banal gerning eller hændelse bliver til noget særligt og mindeværdigt, når hans ord har beskrevet den. Det er tonen, det er ordvalget, og det er det at kunne gøre store ting ud af… ja, præcis: de små ting. For i virkeligheden er det jo de små ting, vi nærer os ved. Dette er en roman til alle, som sætter pris på god litteratur, simpelthen. - Litteratursiden

Pulitzer-vindende debutroman skrevet med et urværks præcision - Politiken
Impression
Add to shelf
Listen in app
107Listeners1Impression
Sign in or Register
Maja Skov
Maja Skovshared an impression25 days ago

Oplæsningen af bogen ødelagde det fuldstændig for mig. Droppeede at høre den. Ærgerligt.

Open the app & listen

Bookmate now offers audiobooks! We have stacks for you to listen to, but right now you can only do that on your phone or tablet via our apps.

De små ting, Paul Harding
De små ting
1x4:20-2:20:15
bookmate icon
One fee. Stacks of books
You don’t just buy a book, you buy an entire library… for the same price!
fb2epub
Drag & drop your files (not more than 5 at once)